Technology

Etter SAS-streiken: – Vi må vente på pengene

Written by admin

Flypassasjerer som er rammet av sommerens SAS-streik har tusenvis av kroner til gode. Det handler om refusjon av billetter som aldri ble brukt. Og disse dekkes ekstrautgifter.

Rundt 370.000 SAS-passasjerer ble berørt av streiken, så det har tatt lengre tid å behandle alle klagene og erstatningskravene som kommer inn.

Men mange må vente på pengene de har ordnet. Og mange venter også på å få utbetalt den såkalte EU-erstatningen på 250 til 600 euro, som er en slags erstatning uavhengig av om du har hatt reelle utgifter.

alle får

– Alle bør få sin del, sier pressesjef Tone Sund i SAS til DinSide.

– Selv om vi tredoblet antall ansatte i kundeservice under og etter streiken, har det dessverre tatt litt lengre tid å behandle klager.

– Refusjon av ubrukte billetter går greit, men når passasjerene har betalt sine egne merutgifter og krav om såkalt EU-kompensasjon må behandles manuelt. Vi jobber på full fart og beklager at det tar litt tid før alle får pengene sine, sier Tonje Sunde.

– Folk har vært flinke til å finne alternative reiseruter og ta vare på alle utgiftskvitteringer. Det gjør jobben med å behandle saker lettere, sier Sund.

BLOKKERING: Forbrukerrådet sier at mer enn bare flybilletten kan refunderes. Video: Dagblade TV. Ansvarlig for programmet: Håvard TL Knutsen.
se mer

bokstavproblem

Reisende fra turoperatøren Apollo, som ble hardt rammet av SAS-streiken, har fått beskjed om at de må vente opptil åtte uker før de får pengene tilbake. Men nå ser det ut til at ting går litt fortere.

LANG BEHANDLINGSTID: Apollo advarer sine reisende om opptil åtte ukers behandlingstid for å få pengene tilbake.  Men egentlig burde det gå mye raskere.  Skjermdump

LANG BEHANDLINGSTID: Apollo advarer sine reisende om opptil åtte ukers behandlingstid for å få pengene tilbake. Men egentlig burde det gå mye raskere. Skjermdump
se mer

– Når det gjelder refusjon av reiser som er avlyst i sin helhet, er disse betalt. Her er noen unntak der vi venter på kundekontonummer, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, fortsetter:

– Når det gjelder utgiftsrefusjon, jobber vi med det og håper å holde oss innenfor fastsatt frist. Denne perioden er 14 dager.

Hva har du krav på?

Du kan lese alt om hva du har krav på her.

– Kunden har krav på tilbakebetaling av beløpet for de originale ubrukte billettene innen en periode på syv dager fra det tidspunkt forbrukeren ber om det. Dette følger av flypassasjerforordningensier Forbrukerrådets reiserettsekspert Thomas Iversen.

– Refusjon av andre utgifter, som mat, drikke, nye flybilletter, ekstra opphold på hotell og lignende, samt standard kompensasjon, har ikke lovfestet betalingstermin.

Men, som alle andre pengekrav, forfaller disse kravene så snart forbrukeren varsler SAS. Dersom SAS ikke betaler kravet, påløper det forsinkelsesrenter fra 31. dag etter at kravet er sendt. Og gjeldende forsinkelsesrente er 9,25 prosent.

hvordan klage

De fleste som har meldt sine krav til SAS bruker Denne formen.

Hvis du har kjøpt billetten gjennom et reisebyrå, må du bruke Denne formen.

– Det er imidlertid ingen formelle krav til hvordan krav kan fremmes til SAS. Selv om SAS oppfordrer til å bruke sitt elektroniske skjema, kan både e-post og post også benyttes ved behov, sier Thomas Iversen.

About the author

admin

Leave a Comment