Falske nettbutikker: – Sjekk på Google først

Har du handlet i en nettbutikk i god tro og faktisk fått det du bestilte, men så ventet forgjeves på en pakke eller fått noe helt annet i posten? Så du er virkelig ikke alene.

Det siste året har opptil 300 000 nordmenn blitt svindlet av netthandel. Det viser en undersøkelse av betalingstjenesten Klarna, der ni prosent svarer at de har blitt svindlet.

Samtidig sier 14 prosent at de ikke har fått produktet eller tjenesten de har kjøpt.

Tror ikke de får hjelp

Samtidig svarer mange, faktisk 35 prosent av de som ble lurt, at de ikke forventet hjelp fra noen. Verken butikk, betalingsløsning eller andre.

Opplever du svindel på nett bør du kontakte kortutstederen din og klage på kortet, sier forbrukeradvokat Thomas Iversen i Forbrukerrådet. tidligere animert til DinSide.

– Ta kontakt med kortutsteder og klage på kortet. Du kan da få pengene tilbake, men husk å prøve å kontakte butikken først.

– Det viktige, men også det vanskeligste, er å se på forhånd at nettsiden er falsk. Hvis denne siden skal være ekte, må eieren oppgi riktig firmainformasjon, inkludert firmanavn og organisasjonsnummer.

Klarna svindelekspert Jakob Johannesson sier i en pressemelding at det er bemerkelsesverdig at så mange tror de ikke får hjelp hvis de blir svindlet på nettet.

– Er å vite, hjelpe få. Et eksempel er Klarna Buyer Protection. Dette dekker alle våre betalingstjenester og gjelder enten du kjøper varer, tjenester eller billetter. Det betyr at du trygt kan handle på nett og være sikker på å få hjelp hvis noe skjer, sier han.

Søk i nettbutikken

Klarna sier det er viktig å sjekke ut nettbutikken før du kjøper og har noen enkle tips til hvordan du gjør det.

– Spesielt hvis det er en ny nettbutikk du ikke har brukt før, er det greit å sjekke den ut på Google og lese kundeanmeldelser på forhånd, sier Klarna svindelekspert Jakob Johannesson i en pressemelding.

– Hvordan jobber Klarna for å hindre samarbeid med svindelbutikker og falske nettbutikker?

– Klarna har en semi-automatisert onboarding-prosess som lar bedrifter bruke Klarna raskt og enkelt. I denne prosessen er det satt på plass kontrollmekanismer for å sikre at virksomheter overholder relevante lover og regler. Prosessen følges også nøye opp av Klarnas egne team. I tillegg er manuelle kontroller på plass for å hindre at butikker som ikke følger våre etiske retningslinjer blir partnere, sier Johannesson til DinSide.

Selskapet forteller at de fortløpende gjennomgår alle butikkene de samarbeider med for å sikre at de oppfyller selskapets krav og kriterier. I Norge samarbeider Klarna med mer enn 12 000 nettbutikker.

– Dersom vi mottar flere klager på en spesifikk butikk, vil vi følge dette nøye og iverksette tiltak, enten ved å midlertidig stenge den, undersøke saken nærmere, eller si opp kontrakten umiddelbart. Det er svært viktig at Klarna-kunder føler seg trygge når de handler hos oss. I situasjoner der butikkene ikke følger våre retningslinjer, handler vi raskt, understreker han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.