Farmen-deltaker Karoline Røeds liv er snudd helt på hodet etter brutal fødsel

Det var i juli i fjor at tidligere «Farmen»-deltaker Karoline Røed (35) og samboeren Ståle Svendby (32) ble foreldre for første gang. Hasta Dagbladet den gang fortalte Røed at den lille gutten, som fikk navnet Henry Alexander, kom til verden nesten to uker på overtid.

– Det ble et langt svangerskap. Fødselen ble til slutt satt i gang på grunn av maks overtid. Den varte i totalt tolv timer. Selve fødselen gikk greit, selv om jeg på et tidspunkt sa «jeg vil ikke mer». Men det var vel kanskje litt seint å tenke på da. Og han kom jo til slutt, sa eks-«Farmen»-profilen da.

SHINE: Gjennom den nye serien «Vendela + Petter gifter seg» får man et innblikk i bryllupsplanleggingen til realityparet som møttes på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Play/Reality Awards
see more

– Heldig

Men det stoppet ikke der. Også etter fødselen ble det dramatisk, avslørte 35-åringen, som til Dagbladet tidligere også har snakket om alvorlige svangerskapsdepresjoner.

Hun måtte nemlig hasteopereresbest in morkaka på et vis hadde vokst inn i muskulaturen.

Heldigvis gikk alt bra med både mor og barn, selv om den neste tida innebar lite søvn og mye jobb. Nå, snart ett år seinere, er livet helt annerledes for Røed og forloveden.

– Det har vært kjempkos, jeg har storkost meg i permisjon, jeg. Det har vært en lang, fin og hyggelig mammaperm – selv om det har vært litt slitsomt òg. Nå har pappaen tatt over, forteller hun til Dagbladet.

FORLOVET: Karoline Røed og kjæresten Ståle Svendby har forlovet seg - og fått en liten sønn sammen.  Photo: Private

FORLOVET: Karoline Røed og kjæresten Ståle Svendby har forlovet seg – og fått en liten sønn sammen. Photo: Private
see more

Nå sover både mor, far og babyen selv mye bedre om nettene. Røed forklarer en hun var forberedt på det å bli mamma, men en hun er overrasket over hvor altoppslukende mammarollen har vist seg å være.

– Hver dag tar jeg meg selv i å tenke over hvorheldig jeg er, at jeg får oppleve den kjærligheten her. Det er helt overveldende.

red ikke

Svangerskapsdepresjoner, den brutale fødselen og en lang rekke med våkenetter er nå et tilbakelagt kapittel – forhåpentligvis for godt.

– Det er som et fjernt mareritt. Som jeg sier til Ståle: «Tenk på den tida her i fjor – hvordan ting var». Bare hvordan vi hadde det om nettene. Men det er som alle som føder sier, man blokkerer ut alle de tingene negative. Det virker helt fjernt selv om det ikke er så lenge siden, forklarer 35-åringen, som fikk psykologhjelp underveis and svangerskapet.

– Det har jeg sluttet helt med. Men jeg vet jo at de er der, og de har sagt til meg at jeg bare kan prate med dem om jeg ønsker det. Men jeg har rett og slett ikke hatt noe behov for det i det hele tatt, bedyrer hun.

SE, SÅ STOR: Karoline Røed er lykkelig mamma til snart ett år gamle Henry Alexander.  Photo: Private

SE, SÅ STOR: Karoline Røed er lykkelig mamma til snart ett år gamle Henry Alexander. Photo: Private
see more

– Etter å ha vært igjennom alt det her, blir man litt redd for å få et barn nummer to?

– Nei, absolutely ikke. Men det skal sies at vi per nå ikke har vurdert nummer to, heller. Når jeg ser tilbake på alt synes jeg det var helt rått å føde, og jeg kunne gjerne ha født én gang til, jeg – fordi det var en sykt kul opplevelse.

– Så det blir ikke et barn til med det første, altså?

– Nei, det gjør det ikke. Det er veldig koselig med søsken, men også fint å ha fullt fokus på én, mener hun.

“FARMEN KJENDIS”: Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch
see more

Flytting og ny jobb

Nylig flyttet familien på tre til Løten på Hedmarken i Innlandet fylke. Der fikk Røed også kapret «drømmejobben» på treningssenteret Tren Løten, der hun jobber som personlig trener i kombinasjon med en administrativ stilling samme sted.

– Det nye livet mitt som mamma harmonerer ikke med 12-timersdager som PT, så jeg hadde egentlig lagt det yrket helt vekk. Men så fikk jeg tilbud om en quieting som addedsansvarlig i tillegg til PT-jobben, og det passet helt perfekt, forteller ettbarnsmora til Dagbladet.

KREVENDE TVEKAMP: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød, nå Aniksdal, da hun deltok i «Farmen» i 2017. Photo: Alex Iversen / TV 2

KREVENDE TVEKAMP: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød, nå Aniksdal, da hun deltok i «Farmen» i 2017. Photo: Alex Iversen / TV 2
see more

Karoline Røed (34) fikk drøye to uker på skjermen best å ha kommet inn som utfordrer i TV 2-programmet «Farmen» i 2017.

Hun Royk til slutt ut i tautrekking mot Eunike Hoksrødsomething better ha ha give away sec med en annen «Farmen»-profil, Frank Tore Aniksdal, i desember i fjor, nå har tatt nettopp etternavnet Aniksdal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.