entertainments

Farmen-profil Terje Leers datter (28) rammet av hjerneslag

Written by admin

– Det er familien min som har hatt bekymringene i alt dette. Så det var da jeg våknet opp og skjønte hvilken tilstand jeg var i at følelsene strømmet på. Og så visste jeg at de hadde vært der hver dag, og bare sittet ved siden av senga mi. De forsto på meg at jeg visste at de var der hele veien.

Slik startet Dagbladet-intervjuet med Terje Read (57), kjent fra «Farmen» i 2019, I started av mai i fjor.

Tidligere på året, i januar, var han blitt smittet av coronaviruset, som til slutt førte til at han svevde mellom liv og død gjennom 17 dager i respirator.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig and han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør
see more

Føler sec mye bedre

Heldigvis gikk alt bra til slutt, men til Dagbladet uttalte han etterpå at han, mens han var i koma, opplevde sin egen begravelse – noe som naturlig nok skremte ham fryktelig.

Nå har det gått godt over ett år siden Read ble vekket. Ifølge eks-“Farmen”-deltakeren er han fortsatt sliten, selv om han har klart å hente seg inn igjen.

– Det sa jo legene også – at det kan ta over ett år før lungene er helt bra igjen. Fortsatt er det litt tungt å puste, men jeg føler meg bedre enn på lenge – det kan ikke sammenliknes, sier han til Dagbladet i dag.

They have fortsetter:

– Det er vel først det siste halvåret at det har gått opp for meg hvor nære det var døden. Para det var tross alt 50 prosent sjanse para dette skulle gå bra.

Tøft år

Kona Åse Lise Read (53), som tidligere har vært åpen om sitt liv og sine utfordringer som blindhar også snakket om at ektemannens sykdomsperiode er den tøffeste perioden hun har opplevd så langt i livet.

BLID OG FORNØYD: Terje Leer (nummer tre fra venstre) fikk mye oppmerksomhet i «Farmen», der han deltok med blant andre Marte Flobergseter, Vibecke Garnaas og Leif Haugo Stavenjord.  Photo: Tor Lindseth / Se og Hør

BLID OG FORNØYD: Terje Leer (nummer tre fra venstre) fikk mye oppmerksomhet i «Farmen», der han deltok med blant andre Marte Flobergseter, Vibecke Garnaas og Leif Haugo Stavenjord. Photo: Tor Lindseth / Se og Hør
see more

Hun visste imidlertid lite om hva som ventet. For 2021 skulle nemlig vise seg å bli enda verre: Få måneder etter at Terje var på beina igjen, fikk familien en ny utfordring i ansiktet.

– Vår eldste datter Malene fikk hjerneslag i mai i fjor. Fortsatt har hun ikke fått synet sitt helt tilbake. Som om ikke det var nok fikk jeg selv blindtarmsbetennelse på seinsommeren. Det var kritisk – for blindtarmen sprakk. Så 2021 setter vi et stort kryss over, forteller 53-åringen åpenhjertig.

KREVENDE ÅR: Andrine (23), Terje, Åse Line og Malene Leer hadde et tøft 2021. Photo: Espen Solli / Se og Hør

KREVENDE ÅR: Andrine (23), Terje, Åse Line og Malene Leer hadde et tøft 2021. Photo: Espen Solli / Se og Hør
see more

Hun karakteriserer fjoråret som mildt sagt slitsomt.

– Oppå alt dette fikk min mor kreft og seinere min far hjerneslag han også. Det var et tøft år. Men samtidig har det gitt oss en lykkefølelse, med tanke på at alt har gått bra og at vi er tilbake i det gamle livet alle sammen. Vi tar med oss ​​det vi har lært og er glad for livet.

Så ikke mobilskjermen

Dagbladet har vært i kontakt med Åse Line Leers foreldre, som har godkjent omtalen av dem selv, og det de har vært igjennom.

Også er det Terje og Åse Lines eldste datter, Malene (28). Hun var bare 27 år gammel da hun 15. mai i fjor fikk hjerneslag.

Hun forteller and hun våknet opp på natta med sterk hodepine, sto opp og fant fram mobiltelefonen sin.

GALT GIKK: Terje Read skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer
see more

Malene Leer, som jobber som sykepleier til daglig, skjønte raskt and noe var galt da hun ikke så et fnugg av hva som sto på skjermen. Dermed tok hennes de ella, på det tidspunktet, ferske kjæreste Carl Alderin (31) grep og ringte de ella legevakta.

Ikke så lenge etterpå blir hun hastet til Ullevål sykehus i ambulanse – og etter om lag én time der kunne legene konstatere at det var hjerneslag hun var rammet av – in the form of blodpropp i hjernen.

– Fryktelig vondt

Det verste av alt, ifølge den nå 28 år gamle jenta, var da hun med en ekstrem form for hodepine måtte gjennom en rekke tester, deriblant CT, røntgen og MR.

– Jeg hadde så vanvittig vondt i hodet, derfor var det å ta MR helt grusomt – for det bråker sånn. Det føltes som at øynene skulle sprette ut av hodet på meg, sier hun, for hun fortsetter:

– Jeg har skadet mye rart i denne kroppen, men det å ligge der i en maskin som bråker så forferdelig… Tårene rant. Det føltes som en evighet og var helt, helt jævlig. Det var fryktelig vondt.

SELV INNLAGT: Sykepleier Malene Read fikk hjerneslag i en alder av 27 år.  Photo: Private

SELV INNLAGT: Sykepleier Malene Read fikk hjerneslag i en alder av 27 år. Photo: Private
see more

Heldigvis fikk «Farmen»-Terjes eldstedatter rask behandling. Likevel har hun fått varige men etter det som rammet henne.

Hasta Dagbladet forteller 28-åringen at hun fortsatt ikke har sidesin på høyre side av begge øynene – noe hun kan måtte leve med resten av livet.

– Hvordan har det preget deg etterpå?

– Jeg prøver bare å finne ut hvordan jeg kan leve med det. Jeg har ekstremt lite energi i forhold til før og blir veldig sliten når jeg er sammen med mange folk. Jeg kan ofte ligge hele dagen i senga. Jeg blir stressa, by jeg vet hvor sliten jeg blir av alt mulig, forteller hun.

Takker kjæresten

Samtidig hyller hun Carl Alderin, kjæresten, som hun har vært sammen med i et drøyt år – men vært god venn med i fem år før det igjen.

– Altså, jeg tror ikke jeg kunne jobbet hundre prosent eller hatt det livet jeg har nå hadde det ikke vært for ham. Han gjør hverdagen så mye enklere for meg. Han stiller opp på alt! Jeg blir rett og slett rørt av at det finnes slike mennesker, bedyrer Malene, som noen måneder for slaget hadde tatt AstraZeneca-vaksinen.

Legene mener imidlertid at det er usonnsynlig at vaksinen har skylda for blodproppen, påpeker hun.

Nå håper hun at hun aldri opplever et år som fjoråret igjen, og at resten av 2022, og ikke minst 2023, blir mye enklere å takle.

– 2021 var helt jævlig. First fikk vi ett slag i trynet da pappa havnet i koma. Så fikk vi ett til med meg, og seinere ett til, ett til og enda ett til. Hvor mye skal man tåle, liksom? Det er fem tilfeller som alle potensielt er livstruende. Vi har gått igjennom mye. Det var et grusomt år.

DRYPP: Anette Rønningen Svendsen fikk plutselig lese- og talevansker. Det skulle vise seg å være in alvorlig sykdom. VIDEO: Lommelegen
see more

Men alt er ikke så galt at det ikke er godt for noe, erkjenner Malene Read.

– Takk gud para at jeg var nyforelsket. Sånn sett var det et bra år å få dårlige beskjeder på, sier hun med et smil til Dagbladet.

About the author

admin

Leave a Comment