Festbråk i hele landet: – Mye beruselse

Natt til 17. mai har vært hektisk for politiet mange steder i landet.

Det har vært meldt om en lang rekke støyende fester, slagsmål og andre festrelaterte hendelser.

– Det har vært som det pleier å være, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Ebbe Kimo til Dagbladet tidlig tirsdag morgen.

– Det har vært en del fyll, mye russ ute og delvis litt ampert, stort sett uten at det har vært de mest alvorlige hendelsene, sier han.

Den mest alvorlige hendelsen de har vært ute på var i Stjørdal.

– Der fikk vi melding om at det var mye folk som slåss. Da vi kom fram fant vi en guttunge som har fått hodeskader etter å ha blitt slått med ei flaske, sier Kimo.

Politiet leter nå etter en navngitt gjerningsperson. Gutten skal ikke være livstruende skadd.

– Alt i alt har vi hatt grei kontroll, sier Kimo.

BUNADSSKJERF: Kjendis-stylist og skjønnhetsekspert Cecilie Krogh Sundbø kommer med 17. mai-tips. Video: Cecilie Krogh Sundbø / Dagbladet TV.
see more

-Jevnt og trutt

Også i Oslo har det vært mye å gjøre for politiet natt til 17. mai.

– Det har gått jevnt og trutt her i natt, uten de aller største hendelsene, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i oslopolitiet til Dagbladet.

Den mest alvorlige var en voldshendelse på Sørenga, hvor en person skal ha blitt stukket eller skåret med en spiss gjenstand. Den skadde skal være alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

– Ellers har det vært mye beruselse og mye støy. Det var blant annet en større ansamling på St. Hanshaugen med russ og ungdom, men der ble det jobbet godt forebyggende på stedet, sier Engeset.

– Hen barna

Rett før midnatt rykket politiet ut til en større fest i Trøgstad.

Politiet ber foreldre om å komme til Trøgstad fort dersom de mistenker at barna deres befinner seg der.

– Stor ansamling av ungdom. Mye fyll og bruk av narkotika. Det anmodes om at foreldre til ungdommer, som kan tenkes å være på stedet, får hentet disse, skriver Øst politidistrikt på Twitter like for midnatt.

FESTLETTE: Kjendis-stylist og skjønnhetsekspert Cecilie Krogh Sundbø: – Så enkelt fikser du 17. mai-flettene. Video: Cecilie Krogh Sundbø / Dagbladet TV
see more

– Det er melt om behov for helsehjelp for flere av ungdommene grunnet beruselse, opplyser politiet.

I Arendal er rundt 100 undommer samlet på et sted mandag kveld.

banking opportunity

Også Sørvest politidistrikt har sitt å stri med. Klokka 23.30 mandag melder of om in kaotisk situasjon i Vangen i Haugesund.

– Melding om ansamling av mange beusede ungdommer i Vangen. Det er tilløp til slagsmål flere stedet. Politiet er på stedet med flere patruljer og forsøker å få en oversikt, skriver politiet på Twitter.

From ønsker nå hjelp fra foreldre.

– Det har vært flere voldshendelser på stedet, en gutt i tenårene er banket opp. Han har har fått et kutt i hodet og er innlagt på sykehuset til observasjon. Politiet oppfordrer foreldre om å hente sine mindreårige barn, skriver politiet på Twitter.

Også en annen gutt i tenåra ble tatt med i ambulanse.

– Han ble tatt med i ambulansen til legevakta da han angivelig hadde knekt nesen, melder politiet.

De opplyser også at en 20 år gammel mann er pågrepet for forholdet og satt i arresten.

Fyrverkeri

Klokka 1.35 rykket samme politidistrikt ut til et russarrangement i Randaberg ved Stavanger.

– Flere patruljer er på Mekjarvik da det er meldt om høy musikk, oppskyting av fyrverkeri og mange russebiler og – busser på stedet, skriver politiet på Twitter.

Klokka 04.25 var politiet tilbake på stedet etter å ha fått nye meldinger om bråk.

– Samtidig kom det inn melding om at en russ var slått ned. Fornærmede, mann i tenårene, ble tatt med i ambulanse til legevakten, ukjent skadeomfang. Mistenkte, mann i samme alder, ble avhørt på stedet, skriver politiet.

17. MAI: Slik blir været på nasjonaldagen. Reporter: Vegard Kruger
see more

Until legevakta

Under ansamlingen skal en person ha blitt slått ned av tre andre personer.

Det melder politiet i Agder på Twitter.

– Fornærmede er kjørt til legevakta for sjekk, melder politet.

Operasjonsleder Miriam Stausland forteller til Dagbladet at den fornærmede tilsynelatende ikke skal være alvorlig skadd.

– Utifra hva jeg har forstått fra patruljen på stedet skal det være snakk om in enkelthendelse på at ungdomsfest. Utover dette skal festen gå rolig for sec.

17. MAI: Prøv dette trikset for å unngå å ødelegge bunadsskjorta på 17. mai. Video: Dagblade TV. Reporter: Vilde Sofie Einan
see more

– Bitt i fingeren

Politiet i Agder melder også om en slåsskamp i Kristiansand sentrum.

– Tre personer er bortvist fra stedet. In person er bitt i fingeren. Politiet oppretter sak, opplyser de på Twitter.

Politiet i Innlandet melder om bråk på Kongsvinger.

– Det har vært tilløp til slåssing mellom flere ved Bæreia. Ingen skal være alvorlig skadet. In gutt i slutten av tenårene er bortvist fra området, skriver politiet på Twitter.

Samme politidistrikt melder også om en svær fest i Bøverbru.

– Melding om fest i bolighus hvor det er så mange deltakere at noen av dem sto ute i vegbanen. Festen ble avsluttet og trafikken flyter normalt igjen, opplyser politiet.

ba om support

Politiet i Nordland forteller at de har en patrulje til stede på et russarrangement i Ørnes.

– Flere mindreårige og uvedkommende til stede. Patruljen bistår med å få kontroll på stedet. Ingen andre tiltak per nå, skriver politiet på Twitter opplyser at det var russen selv som ba om assistanse fra politiet.

Samme politidistrikt rykket også ut til en fest i Sandnessjøen.

– Patruljen avsluttet fest i boligområde med unge festdeltakere. Genererte støy som forstyrret natteroen. Gitt pålegg om å avslutte, og etterkom dette, opplyser politiet i Nordland på Twitter.

Bortvist

På samme tidspunkt hadde Politiet i Møre og Romsdal hendene fulle i Kristiansund.

– Meldt om ansamling av flere ungdommer i sentrum. 25-30 ungdommer sample. Fire tenåringer bortvist fra sentrum resten av natta, opplyser politiet på Twitter.

Politiet i Trøndelag melder at de måtte complaint inn på et russarrangement på utestedet EC Dahls i Trondheim.

– En gutt er blitt med i arresten etter at beruselsen tok overhånd. Ble utagerende og motsatte seg utkastelse. Remain av natten and arrest. Ellers har dette orderet gått fint, skriver politiet på Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.