Filmanmeldelse «Top Gun: Maverick»: Testosteronetes triumph – VG

ALL TIDERS «TOP GUN»: Tom Cruise and «Top Gun: Maverick».

Tom Cruise (59) made a very long, long action movie.

Publisher:

ACTIONDRAMA

“Top Gun: Maverick”

UNITED STATES. Age 12 Registration: Joseph Kosinski

Med: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Monica Barbaro, Val Kilmer, Glen Powell, Jon Hamm, Lewis Pullman

VG: s terninger visor 5 prikker

Den gamle brune lærjakka med sy-på merker. Motorsykkelen, som han kjører fort, fort, fort – og uten hjelm (det der er livsfarlig, Pete “Maverick” Mitchell!). Den popmusikalske giganten Kenny Loggins som synger «Danger zone».

«Top Gun: Maverick» venter ikke lenge med å hamre løs på nostalgiknappene. To minutter, og vi er tilbake – godt hjulpet av det faktum at hovedrolleinnehaver Tom Cruise headline sec så innmari godt at vi har ham mistenkt for å ta bade i jomfrublod eller noe lignende.

Han ser ikke nøyaktig ut som han gjorde i 1986. Men heller ikke én dag eldre enn han så ut ti år senere, i 1996. Skummelt.

AKROBATIKK AND LUFTEN: Tom Cruise and “Top Gun: Maverick.”

Men har «Top Gun: Maverick» noe mer enn skamløs nostalgi, Old School-action og 1980-talls retromoro å por på? Kanskje ikke. Men det vil uansett være tilstrekkelig for veldig mange. Denne nye filmen, som altså kommer 36 år best den førstekommer aldri til å bli definerende for sin tid, på godt og ondt, slik «Top Gun» ble i 1986. Jeg vil likevel påstå at det er en bedre film.

Ja, måten den er gammeldags på, oppleves som overveiende gledelig. “Top Gun: Maverick” is an action movie that slides from various grunn until fried in Hollywood and overlooked until the end, more than 20 years with superhelter, dataanimasjon and grønne skjermer.

Selv tradisjonelle action/spenningsfilmer, uten flygende menn i trikoter, har oftere enn ikke hatt ganske dølle, livløse actionsekvenser i senere år. From har føltes som videospill. Akrobatikken i luften i «Top Gun: Maverick», derimot, føles som å kjøre berg-og-dal-bane på tivoli. talk out Piss morsommere enn [å se noen andre spille] video spill

«IKKE TENK»: Tom Cruise as noe uortodoks instruktør i «Top Gun: Maverick».

pete mitchell er den samme gamle, bare 36 år eldre. Han er ugift og har ikke barn, og er fremdeles, alderen til tross, jagerpilot. In «top gun», in av de beste av de beste. Folk mener at Pete burde has advanced to lenge siden. Han burde vært in admiral nå, eller kanskje til og med in senator. blitt Voksenby helveto.

Men Mitchell vet hvem han er, og med det også hvem han ikke er. Han mener selv han er på helt riktig hylle i livet. Han blir ikke kalt «Maverick» by ingen ting, he må vite. Han går sine egne veier, tar sine egne valg, og driter i at mange anser ham for å være en dinosaur i den kunstige intelligensen og dronenes tid.

Fordi han er så egenrådig, havner «Maverick» av og til i trøbbel. Trøbbelet leder ham i denne filmen til North Island i San Diego, der han skal veilede en gruppe med 10 unge piloter i forkant av et superhemmelig, superviktig militæroppdrag. Oppgaven er umulig (from skal bombe et uran-anrikingsanlegg i et ikke navngitt land tilbake til steinalderen) og tiden er knapp (tre uker).

UNG OG ARROGANT: Glen Powell as “Hangman” and “Top Gun: Maverick”. Ikke ulik “Maverick” for 36 år siden, nei.

Mitchells utfordringer i filmen, som vi hele tiden User information In han kommer til å fikse, blir disse:

one. Han må få disse unge, hete hodene til å fungere som et team. Det gjelder “Hangman” (Glen Powell), som er like arrogant som den unge Mitchell var i den første filmen, og har det samme eating shit smile Det gjelder i aller høyeste grad Bradley «Rooster» Bradshaw (mile counter), ringing up Mitchells wingman i 1986: «Goose». “Rooster” and “Maverick” have a complete personal history. Den eldre mannen må jobbe hardt for å vinne den unge mannens tillit, respekt, vennskap og kjærlighet.

MØT HANEN, SØNNEN TIL GÅSA: Miles Teller in “Top Gun: Maverick.”

two. Mitchell må finne sec en kvinne, en slik som han vil ha, og en slik som en mann sent i 50-årene kan være bekjent av. They have må forelske seg i Penny Benjamin (Jennifer Connelly). Burde the sec gjore.

3. have ma demonstrate å ta ordre fra sine overordnede (derived kilmer valley i in kort gjesteopptreden som Tom «Iceman» Kazansky, samt in skikkelig macho-kjip jon hamm), og forsøke å undertrykke sitt sterke ønske om å same gjennomføre det umulige oppdraget. Dette må han mislykkes, slik at han kan leve opp til kallenavnet «Maverick» og redde dagen for det amerikanske flyvåpenet, NATO og den frie verden.

MALE – OG KJIP: Jon Hamm i «Top Gun: Maverick».

Cheesy? Gud ha! Cheesy som om 1980-tallet aldri tok slutt. Men også cheesy på en måte som får en til å glise, kanskje litt overbærende, snarere enn kaste opp og/eller gjemme seg bak kinosetet, rød i kinnene av forlegenhet.

“Top Gun: Maverick” is ikke smart eller dyp eller progressive mer enn den er helt nødt til å være (jepp, det finnes en kvinnelig pilot i denne våte guttedrømmen av en film – hva blir det neste?!). Men selv på sitt aller teiteste er det en tvers gjennom fornøyelig film.

HA, DET ER IN KVINNE MED (TO, FAKTISK)!: Jennifer Connelly in “Top Gun: Maverick.”

Og spennende: Scenene i luften er på alle måter mer åndeløse enn de fra 1986. Vi vet som nevnt omtrent hvordan det kommer til å gå. Så kunsten er å holde oss i spenn på enden av setet likevel. Det er en kunst regissør Joseph Kosinski mestrer, og som det er grunn til å respektere.

Mann, rundt de 50, ville, «få noe i øyet» and bli en smule mo i knærne av «Top Gun: Maverick».

For mann, rundt de 50, som i tillegg drømte om å bli akkurat som Tom Cruise da han var ung, før livet kom i veien, og den dag i dag aldri svitsjer forbi originalfilmen når den går på TV, vil faren for å spontan- ejakulere i kinosetet av pur begeistring, være overhengende.

Verden og omgivelsene hans bør se i nåde til og unne mann, rundt de 50, såpass. Han star jo ikke så høyt i kurs sånn ellers nå om dagen.

Top Gun: Maverick will be released in Norway on May 25

Leave a Reply

Your email address will not be published.