Finn.no: Nå er det stor etterspørsel

Siden et par måneder etter korona-pandemien har bruktbilmarkedet i Norge vært i full gang. Det gjelder fortsatt. Finn Motor-tall viser en solid økning i antall besøk tidlig i 2022.

Presset har riktignok lettet litt i løpet av årets første kvartal, blant annet som følge av krigen i Ukraina, at markedene har blitt påvirket av endringer i renter og tilgang på materialer.

Nordmenn begynner også å reise til utlandet igjen, pluss at mange ser ut til å sitte på gjerdet en stund og vente når det kommer til bilkjøp.

klar økning

– Til tross for alt dette er trafikken jevnt høy i hele Finnmotoren. I tillegg har etterspørselen etter elbiler vært enorm, spesielt siden mars. Elbiler merket som solgt eller ikke publisert i Finn har vært i mars og april ca. 20 prosent, mot normalen 13-14 prosent. sier Eirik Håstein, leder i Finn Motor.

Jakten på elbiler har også boomet i Finn, og spesielt Tesla, Audi e-tron og Nissan Leaf er populære, i tillegg er søkeordet «elbil» blant de mest brukte.

Elbiler har vært populært lenge, men det har vært en klar oppgang de siste månedene.

Les også: Knut gikk for å se etter campingvogn – han ble sjokkert over forbruket

Ventetiden for mange nye biler er en av faktorene som bidrar til den høye aktiviteten i bruktmarkedet.

Ventetiden for mange nye biler er en av faktorene som bidrar til den høye aktiviteten i bruktmarkedet.

mange forsinkelser

– Tenker du på å selge elbilen din, er det med andre ord et godt tidspunkt å gjøre det på, fortsetter Håstein.

Det skjer mye i verden i disse dager som påvirker kjøp og salg, inkludert tilgang til kjøretøy, deler, utstyr og lignende.

– Vi hører fra industri og forhandlere som selger nye objekter at mange av komponentene du trenger til produksjonen er forsinket og leveringstiden er lang, sier Håstein, i en pressemelding.

Les også: – Dieselbiler går så vidt gjennom døren før de selges

Ifølge Eirik Håstein, leder for FINN motor, har etterspørselen etter elbiler vært enorm på bruktmarkedet i mars og april i år.  Foto: Getty.

Ifølge Eirik Håstein, leder for FINN motor, har etterspørselen etter elbiler vært enorm på bruktmarkedet i mars og april i år. Foto: Getty.

Ligger lenger unna til salgs

Byen Shanghai i Kina er også i en lengre sperring på grunn av pandemien, noe som fører til nedleggelse av bilfabrikker og fullstendig stans i eksport og frakt med containerskip.

Så langt har ikke dette hatt nevneverdig innvirkning på bruktbilmarkedet.

– Oppslagstiden i bruktbilmarkedet har økt med 6-8 dager, noe som igjen kan være et resultat av nyhetsbildet, endringer i renten, og mangel på merker og ønskede modeller. Hos oss ser vi at gjenstander blir liggende lenge, egentlig over hele linja, sier Håstein.

Så lenge de forskjellige biltypene er ute, før de selges.  Statistikk til Finn.no.

Så lenge de forskjellige biltypene er ute, før de selges. Statistikk til Finn.no.

øker mot juli

Antall besøk på annonser for båt, bobil og campingvogn er høyt i Finn motor, men det merkes likevel at det begynner å synke noe sammenlignet med de to foregående årene.

– De to siste årene i disse markedene var godt over normalen, og trafikken over Motor i første kvartal 2022 er fortsatt høyere enn vårt siste normalår i 2019, bemerker Håstein.

Trafikken i Caravan (bobil og campingvogn), motorsykkel og båtmarkedet har økt betraktelig i løpet av kvartalet, selv om det har roet seg litt sammenlignet med tidligere år.

For eksempel er trafikkveksten fra februar til mars 24 % for bobiler, 60 % for båter, 73 % for campingvogner og 36 % for motorsykler.

– Ser vi på tilsvarende analyser av 2021, er prognosen at trafikken av bobiler, campingvogner, båter og motorsykler vil fortsette å øke frem til juli. Biler til salgs vil også holde seg høye og stødige ut juni, da en bruktbil ofte er ettertraktet før sommerferien starter. Så vi går fra et godt kvarter til et som etter all sannsynlighet vil bli enda bedre, avslutter Håstein.

Artikkelen ble først publisert den broom.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.