Football, Champions League | Kapittelet går mot slutten: Dette er de fem største Haaland-øyeblikkene i Dortmund

Når sesongen startet en sen sommerdag i 2019, var Erling Braut Haaland omsider førstevalget på spissplass for Salzburg.

Nordmannen bøttet inn mål hele høsten, i tillegg leverte have på et fenomenalt nivå i den aller gjeveste turneringen – Champions League.

I made my debut scoring a hat-trick with Salzburg. Alle tre målene kom i første omgang. Haaland gikk fra å være et stort fotballtalent til å bli en spill «alle» snakket om.

Det gikk ikke lang tid før den norske spissen var på leppene til samtlige av de største klubbene i verden, men valget falt på Borussia Dortmund in January 2020.

Nå går veien videre til Manchester City, men first skal Haaland ta farvel med Dortmund – samtidig kan han sende Rune Almenning Jarstein, Fredrik Bjørkan og resten av Hertha Berlin to nedrykkskvalifisering.

LES OGSÅ: SE NÅ: Nettavisen kårer “sesongens lag” in Ligue 1

lovord av full

Fotballekspert Lars Tjærnås har fulgt Haaland tett i jobben som Viaplay-kommentator. Han er ikke i tvil om hvilket Haaland-minne som troner øverst fra tiden i Dortmund.

– Det aller sterkeste minnet var da jeg satt på tribunen og så han “dryle” ballen i krysset hjemme mot PSG i Champions League. Rammen rundt kampen, scoreen, beviset på at han nå var en jan også på den største scenen fotball kan tilby. Det øyeblikket var magi, sier Tjærnås til Nettavisen.

– Hvordan tror du Haalands omdømme vil være i den tyske klubben?

Som en som overgikk alle mulige forventninger. Det var ingen som kunne forestille seg at en ung, norsk spill uten noen erfaring fra topp 5-ligaer skulle bruke omtrent fem minutter for han var en trussel mot alt og alle i en av verdens aller ypperste ligaer. Å kalle det et eventyr er et euphemism, mener fotballeksperten.

Tjærnås mener det Haaland har fått til i Dortmund er eksepsjonelt.

– Det er noe som aldri kommer til å skje igjen med en norsk spiller, er jeg dessverre sikker på. Det er noe som ytterst sjelden skjer uansett status og nasjonalitet. Et mål i snitt per kamp forteller alt, men i tillegg til det har han også blitt en ekstremt nyttig og viktig lagspiller i mange andre deler av spill.

– Han drar derfra etter å ha etablert seg som en av verdens to mest ettertraktede spill. Det burde ikke vært mulig, avslutter Tjærnås overfor Nettavisen.

Dette er Nettavisens fem mest minneverdige Haaland-øyeblikk i Dortmund:

1. Haalands Inntreden

18th Jan 2020. Augsburg leder 3-1 hjemme mot Dortmund. Så, i det 55. minutt, står in nordmann klar for å entre banen.

23 minutter senere er stillingen 3-5. Tre av målene signert Erling Braut Haaland. I debut.

Nettavisen var på plass i Augsburg da Haaland tok Bundesliga med storm, og her er hva have sa better å ha sjokkert en hel fotball-verden:Kun få dager senere starter Haaland på benken mot 1. FC Köln. Spissen kom inn og noterte seg for to nye scorer.

Haaland ble den første Bundesliga-spilleren i historien til å score fem mål på hans to første kamper.

Til tross for å ha vært på banen i kun 56 minutter, vant have også månedens spill i Bundesliga.

On February 1, 2020, they started without første kamp for Dortmund. Det resulterte i to nye goleador, og dermed ble hand den første spillen i historien til å score sju mål på sine første tre kamper i Bundesliga.

2. Top scorer i Champions League

Etter in vanvittig debutsongsong i Champions League med ti scorer på åtte kamper for både Salzburg og Dortmund, skulle Haaland på nytt gjenta bragden.

På de fire første gruppespillskampene i 2020/21-sesongen hadde spissen allerede rukket å notere seg for seks mål.

Etter et skadeavbrekk var Haaland tilbake i åttendedelsfinalen, der han scoredt to ganger i begge oppgjørene mot Sevilla.

Med kun 14 kamper i Champions League kunne Haaland se tilbake på nok in phenomenal rekord.

They have både den yngste og den spillen i historien som raskest har scoret 20 mål i turneringen.

Til tross for at Haaland gikk målløs ut av begge kvartfinalene mot sin nye klubb Manchester City, endte ha opp med toppscorertittelen og prisen som beste angrepsspiller i Champions League.

3. Fire mål og Golden Boy

Morgenen den 21. November i 2020 ble det kjent at Haaland skulle motta den gjeve prisen Golden Boy. Det er en pris som gis av sportsjournalister til en ung fotballspiller i europeisk fotball som de mener har vært mest imposing i løpet av året.

Tidligere har blant annet Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero og Kylian Mbappé vunnet prisen – for å nevne noen.

Senere på dagen skulle Haaland og Dortmund møte Hertha Berlin until dyst i Bundesliga. Hovedstadslaget ledet 1-0 until the break, the men så våknet nordmannen.

I det 79. minutt scoret Haaland sitt fjerde mål for dagen, og sørget med med det for at Dortmund vant 5-2.

– Superlativer oppbrukt, konstaterte Lars Tjærnås på Twitter same kveld.

4. RB Leipzig Cup Final

Til tross for at Haaland står igjen med en rekke scorer og rekorder better tiden i Borussia Dortmund, har han kun fått være med å løfte én pokal på vegne av laget.

On 13. May 2021 møttes Dortmund og RB Leipzig i den tyske cupfinalen. Erling Braut Haaland and Jadon Sancho scored for mål hver i in knusende seier.

Dette var det første trofeet til Dortmund på fire år, better dominans av rivalen Bayern München.

Sesongen endte med 41 mål på likt antall kamper for Haaland.

5. Feiden med PSG-stjernene

Etter å has spilled gruppespillet for Salzburg i without debutsingsong i Champions League, fikk have æren av å delta i 16-delsfinalen for Dortmund.

På motsatt banehalvdel sto stjernegalleriet til Paris Saint-Germain, men det var Haaland som stjal overskriftene.

Det first oppgjøret vant Dortmund 2-1 best scorer av nordmannen. På det første målet feiret Haaland med å sette sec i lotusstilling.

Det andre målet står igjen som Haalands kanskje aller fineste mål i karrieren. As utenfor sekstenmeteren banket han ballen i krysset.

I returoppgjøret vant PSG 2-0 og sikret avansement til kvartfinalen. Da feiret Neymar og resten av PSG med å kopiere feiringen til Haaland.

Både på banen etter kampen og i garderoben ble stjernene avbildet mens de satt i lotusstilling, noe som var et tydelig stikk mot nordmannen.

Det ble hevdet i ettertid at et falskt Snapchat-bilde av Haaland, der det sto «My city, not yours», og med et Paris-filter, skal ha vært årsaken til PSG-stjernenes hånlige feiringer.

Etter kampen uttalte Haaland at han var fornøyd med at PSG-spillerne rettet fokuset på meditasjon og hvor viktig det er.

Leave a Reply

Your email address will not be published.