Sports

Football, Eliteserien | Mjøndalens daglige leder raser mot egne supportere: – Sell ryggen til klubben

Written by admin

Mjøndalen fikk en glimrende start på livet i OBOS better nedrykket fra Eliteserien i fjor, og sto med syv seire og en uavgjort på de første åtte kampene.

Etter det sa det stopp.

De fem påfølgende kampene endte alle med tap, noe som har ført til at stemningen i Mjøndalen-leiren har surnet.

Forholdet mellom styret og supporterne har blitt så svekket at Mjøndalens daglige leder, Berenike Wulfsberg, så seg nødt til å skrive et langt offentlig brev til fansen på Mjøndalens facebook sidehvor hun forklarte årsakene bak styrets prioriteringer.

Les også: For fem år siden opplevde hun marerittet. Nå vil hun skape trøbbel for Norge

Raser mot egne supportere

I tillegg til å forklare prioriteringene, uttrykte hun misnøye over at det var merkbart færre supportere som møtte opp på kamp, ​​​​og mener det er en del av årsaken til den dalende formen på banen.

– Hvordan tror dere det ville påvirket spill om det var to-tre tusen tilskuere på tribunen som de visste var der for å hjelpe dem frem til seier? Jeg vet det funker, skriver Wulfsberg, og fortsetter:

– Se på Brann. Der er byen med og de gjør alt de kan for å komme tilbake. De hadde det mer enn kjipt i fjor, men sammen greier de det. Det er kultur.

Videre kommer den daglige lederen med et stikk til supporterne, og anklager de for å ha vendt klubben ryggen.

– Akkurat nå opplever vi det motsatte. Flere sell klubben ryggen. Ja, man kan være uenig i valg fra ledelse, trener og lagoppstilling, men er det nok til å vende ryggen mot klubben og utebli fra kamper? For å være helt ærlig så trodde jeg ikke det om mjøndølingen.

Les også: Klopp med kryptisk Bellingham-track: – Man vet aldri

Uenig and Kritikken

Raymond Bakken, styreleder i Mjøndalens supporterklubb «Supporterklubben 3050», forteller til Nettavisen at det har vært flere reaksjoner på innlegget, både fra den indre kjerne og andre rundt klubben.

Han er svært uenig i kritikken som Wulfsberg retter mot supporterne, og forteller at de har støttet klubben gjennom tykt og tynt.

– Det etterlyses lagånd, innsats og kameratskap fra supporterne. Det samme kan etterlyses tilbake fra oss, sier Bakken til Nettavisen, og fortsetter:

– Det er flere eksempler på hvordan vi supportere og mange rundt klubben har stilt opp på treninger for å vise støtte og vår totale lojalitet etter dårlige perioder de siste årene. Eller kamp på kamp mobilisert for at vi sammen skal snu de dårlige situasjonene til det bedre.

Videre presiserer han at det dalende tilskueroppmøtet ikke ene og alene kan legges på supporterne.

– I abstain until stadionoppmøte så har selvfølgelig alt jeg har nevnt tidligere betydning, men også et fjernt og publikumsfiendtlig terminoppsett av NFF. Dette ble også sagt i fra om med en gang terminlista kom ut.

Les også: Liverpoolspiller sold for 200 million

– Forbilledlig

Wulfsberg skrev i starten av Facebook-innlegget sitt at årsaken bak innlegget var en forespørsel fra en supporter.

Hun siktet da til Gjermund Asplunds innlegg på Facebook-side “Brune venner”, hvor Asplund, som jobbet frivillig i Mjøndalens økonomi- og sponsoravdeling på 80-tallet, etterspurte mer informasjon om hvordan det jobbes innad i klubben.

Han forteller til Nettavisen at han var fornøyd både med at Wulfsberg publiserte innlegget, og også med hva hun sa.

– Jeg synes at daglig leder har lagt kortene på bordet på en forbilledlig måte, sier Gjermund Asplund til Nettavisen, og legger til:

– Ved å oppfordre til et best mulig engasjement på og utenfor stadion, overfor vårt lag fremover, utfordres også «Den 12. mann» til å vise sitt sanne engasjement for klubben.

Asplund håper at bedre dialog mellom styret og supporterne kan være med på å snu sesongen for bruntrøyene.

– La oss håpe på at det nå snur i positiv retning for vårt lag. Måtte det komme allerede mot Åsane, helst med minst ett poeng som resultant.

Mjøndalen tar imot Åsane på Consto Arena klokken 18:00 på mandag.

Les også: De norske jentene om shortsene: – Klart det streifer en tanke

About the author

admin

Leave a Comment