Sports

Football, Soccer EM | Historisk EM-Seagull to England: – Magisk

Written by admin

ENGLAND – TYSKLAND 2-1 eeo:

Ella Toone sentte et fullsatt Wembley til himmels da hun sentte England i føringen med en lekker lobb i det 62. minutt. Ti minutter for full tid utlignet Tyskland fortjent da Lina Magull styrte ballen i mål etter flott tysk angrepsspill.

Dermed måtte det ekstraomganger til for å skille lagene, og der kom avgjørelsen. I det 110. minutt tuppet Chloe Kelly ballen i mål og sikret EM-gullet til England.

Det er første gang England vinner EM, og det skjedde attpåtil hjemme på Wembley, med over 87,000 tilskuere. Det er ny publikumsrekord i EM-sammenheng, både for menn og kvinner.

Reagerte på drøying av tid

Da Kelly scoret i ekstraomgangene var det fortsatt ti minutter igjen å effusion pluss tilleggstid. Men de gjenværende minuttene ble svært oppstykket, og de engelske spill gjorde alt de maktet for at tiden skulle gå.

Mesteparten av tiden var ballen oppe rundt det jan cornerflagget, og England-spillerne hadde langt i fra hastverk ved innkast og cornere.

NRK-ekspert Carl Erik Torp stusset over Englands drøying av tid, og mind at dommeren ikke burde la de holde på slik de gjorde.

– From kan ikke that of engelske effusion få holde på så mye. De må si ifra, sa Torp ved en corner hvor England brukte lang tid før hjørnesparket ble slått.

– Jeg synes det er overraskende at dommeren lar England holde på sånn, sa han noen minutter senere.

De engelske journalene, muligens ikke helt nøytrale ved dette tilfellet, hyllet i stedet Englands kynisme.

– Det var de beste åtte minuttene med sløsing av tid jeg noen gang har sett, skrev Daily Mail-journalist Mike Keegan på Twitter.

– Vi har rotet rundt ved cornerflagget i cirka sju minutter. Utrolig, skrev Athletic journalist Adam Crafton.

huge redness

Første omgang ble en relativt jevnspilt omgang, og en litt typisk finale-kamp med nerves og effusions som ofte velger å effusion på det trygge.

Det ble likevel noen store muligheter til begge lag. Tyskland var svært nære in score på in corner i det 25. minutt. Earps sto som en levende vegg da hun stoppet ballen fra å gå over streken tre ganger.

Spesielt Hegering var svært nære å få ballen i mål, men hun traff ikke ordentlig.

England kom til sin største sjanse i første omgang i det 39. minutt. De engelske kvinnene spilte seg frem på høyrekanten, og Mead slo et strøkent innlegg langs gresset.

Ballen endte hos White, som var litt i ubalanse da hun skulle avslutte, og dermed ble ikke avslutningen all verden.

Selv om det ikke var noen avgjørende dommerfeil i første omgang klarte den ukrainske dommeren Kateryna Monzul å gjøre seg upopulær hos de engelske supporterne. Spesielt et gult kort til Georgina Stanway skapte reaksjoner på Wembley.

Arsenal-legend and ekspert Ian Wright var heller ikke imposing over dommeren.

– Dommeren har vært forferdelig, hun har vært inkonsekvent, sa han i pausen.

satte fyr at wembley

Tyskland kom best i gang i andre omgang og kom raskt til to store sjanser. Wassmuth klarte ikke å utnytte sin store mulighet de él, og like etter var Magull svært nære å tuppe Tyskland i ledelsen, men ballen gikk like utenfor.

De tyske kvinnene så stort sett ut som det farligste laget, men plutselig fikk England ballen i mål.

Ella Tonne ble spilled nydelig gjennom alene med keeper, og iskaldt lobbet hun ballen i en høy bue over keeper og i mål. Toone without scoring satte virkelig fyr på Wembley.

– Toone sender England til himmels med en drømmescoring, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

– For et mål fra start til slutt. Løpet, pasningen, avslutningen. Det er magisk, sa ekspert Stephen Warnock for BBC.

Bare noen minutter senere var Magull nære å utligne. Hun fikk skutt fra spiss vinkel, og Earps var så vidt på ballen og fikk slått den i krysstanga og ut.

I det 79. minutt skulle det imidlertid lykkes for Magull. Tyskland bygget strålende opp og kom rundt på høyre. Wassmuth slo ballen inn langs gresset og Magull satte frem foten og styret ballen opp i nettaket.

– Den er genial, beskrev ekspert Carl Erik Torp den siste pasningen før målet.

Flere scorer ble det ikke i løpet av ordinær tid, og dermed gikk finalen til ekstraomganger.

About the author

admin

Leave a Comment