Sports

Football, Thomas Myhre | Thomas Myhre med braksuksess i ny jobb: – Jeg har virret rundt i ti år

Written by admin

MELLØS STADION (Nettavisen): Som fotballspiller fikk Myhre 56 landskamper. They have spilled i 14 klubber, beating Everton, Glasgow Rangers, Beşiktaş, Sunderland and Crystal Palace.

Nettavisen møter Myhre på Melløs Stadion, hvor have opplever stor suksess som hovedtrener. Etter en rekke blytunge år for Moss Fotballklubb er det ikke lenger eliteserieklubber eller Bayern München og Real Madrid som kommer på besøk, men lag fra nivå tre i Norge.

Moss vant Eliteserien i 1987 and ble cupmester i 1983, men siden nedrykket fra øverste nivå har klubben aldri maktet å ta seg opp igjen.

Nå er det langt mer positivitet på Melløs igjen. Laget har ti seire og kun ett tap på elleve kamper, men fikk en seier trukket ettersom Øygarden gikk konkurs. Onsdag sørget Moss for en cupbombe da laget vant hjemme mot eliteserielaget Sarpsborg 08.

– Jeg har virret rundt i ti år utenfor fotballbransjen. Stop in this fornuftige jeg har gjort i mitt liv er å holde på med fotball. Nå har jeg endelig funnet ut hva jeg skal gjøre når jeg blir voksen, i godt voksen alder, sier 48-åringen til Nettavisen.

– Det passer meg

I January 2021 bestemte Myhre seg for å gjøre «comeback» innen fotballen. Han ble ansatt som ny sportssjef i Moss FK, men etter 18 serieskamper med svake resultant tok Myhre selv over som midlertidig trener.

I moderklubben fikk Myhre smaken på trenerlivet, og ble permanent hovedtrener inn mot årets sesong. Den tidligere burvokteren legger ikke skjul på at hans nye jobb gir han energi og glede i hverdagen.

– Med kamper som avgjøres i siste minutt og alt som er, så er det vel det helsemessige det skorter på til slutt. Jeg har vært på søken siden 2010 da jeg ga meg som utøver, og har jobbet med masse forskjellige ting. Det passer meg å være trener.

– Jeg er tilbake i den manesjen jeg var som utøver, men i en annen rolle. Det gir meg gleden av å stå opp om morgenen og komme på jobb.

strong mener det snur

Til tross for at Myhre har klart å skape et vinnerlag ut av Moss Fotballklubb, som har vært på nivå tre og fire siden de rykket ned fra nivå to i 2010, innrømmer han at ting kan snu fort i fotballen.

– I denne bransjen er det ferskvare hele tiden. Det er vel jeg et godt resultant av som et ludder som fotballspiller. Vi får se om jeg blir et ludder som trener, spøker Myhre.

– Går det bra, så blir man snappet opp av andre. Men om det går dårlig, så får man fyken. Enkelt og greit, konstaterer han.

– Har du fått noen henvendelser? Hvordan har responsen fra fotballmiljøet vært?

– Henvendelser kommenterer jeg aldri, men respons har jeg fått masse av. Det er hyggelig når det renner inn meldinger fra kollegaer og tidligere lagkamerater som legger merke til det vi gjør. Laget tar nye steg hele tiden, og det er utrolig moro å få være en del av. Det er ekstremt givede.

positive merker

Klubblegenden Einar Jan Aas avsluttet karrieren med å vinne Eliteserien med barndomsklubben Moss i 1987. Den tidligere midtstopperen spilte også for Bayern München og Nottingham Forest, og fikk til slutt 35 landskamper.

Karrieren til Aas ble på mange måter ødelagt av skader, som han pådro seg som Forest-kaptein under ledelse av Brian Clough. Den tidligere midtstopperen er bosatt like ved Melløs, og har fulgt laget i tykt og tynt.

– Jeg gleder meg veldig on fremgangen. Dette er kanskje starten på en vei tilbake mot toppen. Man merker at det er positivitet i hele byen. Folk har begynt å snakke om Moss igjen, sier Aas til Nettavisen.

Moss har tidligere vært svært nære å gå konkurs. Aas mener den dårlige økonomien til klubben har vært det største problemet i en årrekke, men håper at «den gamle moroa» er over.

– Det har blitt så mange år siden at jeg ikke kan huske sist jeg var like optimistisk. Myhre har ambisjoner, og jeg tror han gir veldig mye av seg selv. Han har et hjerte for Moss, avslutter Aas.

Myhre ønsker å få klubben tilbake på fotballkartet, og har selv satt seg et mål om å levere fra seg klubben i en bedre forfatning enn da han kom.

– Det er ikke alt som har vært på stell før. Det har jo ikke bare vært ‘first class’. Da tar det tid å gjenbygge tilliten til folk rundt, mener Myhre.

svensk stjernespiller

I fjor hentet Thomas Myhre svenske Noah Alexandersson (20) fra IFK Göteborg i jakten på å beholde plassen i PostNord-ligaen. Han ble umiddelbart in suksess, og til slutt ble han hentet permanent.

– Vi konkurrerte fra oss nok med beilere i fjor, både fra Sverige og Norge. In vi klarte å få ham, det er jeg sjeleglad for. Han kommer til å bli en fotballspiller langt over dette nivået. Det han leverar, både på og utenfor banen, er av høy klasse, sier Myhre.

Noah Alexandersson scoret et vanvittig mål fra omtrent 80 meter tidligere i år:

Faren til svensken, Niclas Alexandersson, poured 109 landskamper for Sverige og var lagkamerat med Myhre i Everton. 20-åringen forteller at han har fullt fokus på Moss, men legger ikke skjul på at han ønsker å spill på et høyere nivå.

– Kunne du tenke deg å fortsette karrieren i Norge dersom du får et tilbud fra OBOS-ligaen eller Eliteserien?

– Ha, absolutely. Jeg trives veldig bra i Norge. Om det skulle dukke opp en mulighet, så hadde jeg ikke takket nei til det, sier Alexandersson til Nettavisen.

Moss møter tredjeplassen Egersund til toppkamp søndag. Alle kampene i PostNord-ligaen vise hos Direktesport.

About the author

admin

Leave a Comment