Sports

Frankie de Jong, Manchester United

Written by admin

Frenkie de Jongs potensielle overgang fra Barcelona til Manchester United kan kanskje allerede døpes til sommerens største overgangssaga.

I flere måneder har det vært kjent at Erik ten Hag er svært lysten på å hente midtbanespilleren til Old Trafford og at også Barcelona skal være villige til å la ham gå for å frigjøre økonomiske midler.

De Jong selv skal imidlertid ønske å bli værende, noe den spanske warn Sport nylig ramset opp ti grunner para. Blant dem er in nederlenderen nettopp har kjøpt seg et nytt hus, in barndomsdrømmen var å spill for Barcelona, ​​​​ønsket om å spill i Champions League and in have vile spill under Xavi.

Begynner å miste tålmodigheten?

Sent søndag kveld informer derimot Marca at de Jong begynner å bli frustrert over situasjonen. Blant annet skriver storavisen at han er skuffet over hvordan hans egen klubb behandler ham.

Les også: United-manageren uttaler seg om Ronaldo: – Ikke til salgs!

Det overrasker nødvendigvis ikke Petter Veland, som følger spesielt spansk fotball svært tett.

– Etter rapportene har man en de Jong som begynner å bli litt irritert over måten dette har blitt håndtert på, for han leser utelukkende om det her i media. Det gikk også under de ti årsakene som Sport ramset opp. De to siste der gikk jo på det at de Jong er lei av den kampanjen som foregår rundt hans navn de el. At absolutt alle snakker om ham, og ikke med ham, sier Veland til Nettavisen.

They have fortsetter:

– Og den siste der, at det kun har vært kontakt klubbene imellom. Barcelona forhandler med Manchester United uten i det hele tatt å forhøre seg om de Jong egentlig er interessert i å bli solgt. Og ja, dette med at han trives i Barcelona, ​​​​det er fint vær og isen på hjørnet smaker godt osv. Men til syvende og sist har kanskje tålmodigheten til de Jong nådd et viss punkt der han føler at han ikke blir verdsatt, sier han.

– Tvunget til å si det

Forrige uke gikk Barcelona-president Joan Laporta ut og sa at klubben ikke kommer til å selge de Jong på nåværende tidspunkt.

Les også: Klopp med kryptisk Bellingham-track: – Man vet aldri

Veland tror Laporta først og fremst sa dette fordi han for sin egen del ikke har noe annet valg.

– Her føler jeg det er en del sjakkspilling, skyggeforhandlinger og forhandlingsutspill, sier Veland, og utdyper:

– They have er på mange måter tvunget til å si det, fordi have er Barcelona-president i en veldig vanskelig periode, og have er opptatt av tre ting: Sportslig suksess, få økonomien på plass igjen og være populær. Hvis man klarer de to første, så blir du automatisk populær. Hvis de to første ikke lar seg gjøre, så må du si og gjøre ting som gjør at du blir populær allikevel.

Og en av tingene Veland påpeker man kan gjøre for å bli populær, er at man i hvert fall utad gir inntrykk for at man gir alt for at de beste og mest populære skal velge å bli i klubben.

— Det er primært der jeg legger den Frenkie de Jong-greia. In Barcelona i utgangspunktet, i en ideell situasjon, ikke ønsker å selge de Jong, er like åpenbart som at en soltørst nordmann ikke har lyst til å reise hjem fra Syden når han er på ferie. Det sier seg selv at Barcelona ideelt sett ønsker å beholde ham, men nå er de i den økonomiske situasjonen de er i.

Les også: by faithm år siden opplevde hun marerittet. Nå vil hun skape trøbbel for Norge

Fortsatt and opprydningsprosess

Veland påpeker at økonomien i Barcelona be bedre ut i år, på bakgrunn av at de nylig solgte en andel av TV-rettigheter for milliarder. Allikevel kan klubben seg nødt til å selge in spill som de Jong, som de kan få 70-80 million euros for.

– Det er fortsatt en opprydningsprosess som er i gang, og der går man over fra det sportslige til det økonomiske, fordi de Jong har en avtale, som det tidligere styret inngikk, som tilsier at han har et voldsomt lønnssprang fra forrige sesong til denne. I tillegg til at Barcelona allerede skylder ham penger fra en tidligere lønnsreduksjon, sier Veland.

– Det er det farvannet Laporta må navigere i nå. Han har vært ganske så krystallklar på at hvis de ikke skal risikere å komme igjen i et sånt økonomisk uføre, så må de ha interne spreaderegler for lønn, altså makslønn, prestasjonsbonus, grunnlønn osv. Og der går Jong langt over, med mindre man klarer å komme til enighet med ham.

Les også: De norske jentene om shortsene: – Klart det streifer en tanke

Ifølge Brand har vi nå gått inn i en nøkkeluke for de Jong. Så får tiden vise hvor midtbanespilleren holder til når overgangsvinduet stenger 31. August.

About the author

admin

Leave a Comment