Sports

Full forvirring rundt NHL-stjerne etter arrestasjon av landsmann – VG

Written by admin
LAGKAMERAT: Kirill Kaprizov (venstre) feirer med lagkameratene Ryan Hartman (høyre) and Mats Zuccarello.

Kirill Kaprizov, Mats Zuccarellos lagkamerat i Minnesota Wild, er ifølge flere medier under mistanke om ikke gjennomført verneplikt. Samtidig hersker det full forvirring om hvor russeren er.

Publisher:

– Vi prøver å finne ut så mye vi kan, men vi er ikke så bekymret, sier sjef for Minnesota Wild, Bill Guerin, til nettstedet the athletic.

Kun dager etter at den russiske landslagskeeperen Ivan Fedotov, som i mai signerte for NHL-klubben Philadelphia Flyers, ble arrestert in Russiaer nå hans landsmann Kaprizov under lupen.

Bakgrunnen skal være mistanke om at Kaprizov i 2017 kjøpte et forfalsket militært ID-kort, mens han spilte for Salavat Yulaev Ufa i den russiske ligaen KHL.

Mistankene som nå rettes mot Kaprizov er de samme som skal ha fått Fedotov arrestert. Dette er ikke offisielt bekreftet, men melt av blant andre russiske Sport-Express or El Atletico.

Det angivelie kjøpet av det forfalskede ID-kortet skal være et forsøk på å unngå verneplikten i Russland. Landet har en plikt om at alle menn mellom 18 og 27 år må tjenestegjøre i ett år.

– Vi har sannsynligvis ikke hele historien om hva som skjer når det gjelder hva hver spillers forhold er i Russland med hensyn til regjeringen, og vi er nødt til å respektere prosessen med tanke på hva som skjer, har administrarende direktør for NHL, Gary Bettman, sagt ifølge Athletic journalist Michael Russo.

ARRESTERT: Den russiske landslagskeeperen, Ivan Fedotov, ble forrige uke arrestert i Russland.

Samtidig som det går ryktene svirrer rundt Zuccarellos rekkekamerat, hersker det tvil om hvor han befinner sec. In rekke russiske medier hevder hockeyspilleren har reist tilbake til USA, mens hans sjef i Minnesota Wild opplyser and spills befinner seg i Russland.

– Jeg har snakket med Paul Theofanous (Kaprizov’s agent). Vi kommer ikke til å trykke på panikknappen eller noe sånt. Vi prøver bare å samle informasjon akkurat nå og finne ut om dette i det hele tatt er troverdig, sier Guerin overfor The Athletic.

Atle Grønn is a professor in Russia at the Universitetet i Oslo and para mange kjent som sjakkekspert under the NRK sender. 50-åringen kjenner godt til landet.

Grønn forteller at han er litt overrasket over situasjonen og den er litt rar, for det er ikke slik at alle avtjener verneplikten.

– From som har forbindelser, penger og som tilhører in slags elite, from kommer seg unna. Hvis du da er hockeystjerne i Russland, hockey er ekstremt stort i Russland, hvis du er NHL-stjerne, så er det all grunn til å tro at du skal komme deg unna, forteller Grønn og fortsetter:

– Det er oppsiktsvekkende at noen fra eliten i det hele tatt ikke klarer å komme seg unna militæret. Jeg har mange russiske venner i sjakken og universitetsmiljøer, men det er ingen av dem som har vært i militæret.

Grønn forteller at han ikke har sett slike reaksjoner fra regiment mot andre idrettsstjerner i den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina.

Samtidig trekker have linjer til fortiden og både Kaprizov og Fedotovs tidligere klubb: CSKA Moskva.

– Jeg ser ingen annen forklaring enn at det er koblet til det gamle militæret med CSKA, at det på en eller annen måte virker mer provoserende på regiment. En noen fra CKSA skal prøve å komme seg unna.

Hovedstadsklubben har historisk sett hatt sterke forbindelser til hæren, spesielt før Sovjetunionens fall. CSKA debuted for Centralnyj Sportivnyj Klub Armii, som på norsk er Hærens Sentrale Sportsklubb.

Da Kaprizovs landsmann Fedotov ble arrestert, skrev det russiske nettstedet fotanka at han risikerer en fengselsstraff på opptil to år, og at logikken fra den militære påtalemyndigheten skal ha vært at Fedotov er medlem i HK CSKA Moskva og dermed en militærmann.

CSKA: Kirill Kaprizov feirer seier med CSKA i KHL-sluttspillet (Gagarin Cup) i 2019.

Kaprizov selv har ikke uttalt seg om anklagen, men hans far benekter anklagene overfor Sport-Express og forteller at hans sønn er student ved The Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration.

Det er vanlig para russiske utøvere å studere para å utsette sine plikter overfor militæret.

Samtidig hevder in kilde Athletic referee until Kaprizovs unntak for å studere gikk ut 30. juni. Dermed kan det være slik at NHL-spilleren, uavhengig av anklagene om kjøp av et falsk ID-kort, kan bli nødt til å avtjene sin verneplikt.

About the author

admin

Leave a Comment