Full splittelse i golfverden: – Options

Tirsdag satte flere golfinteresserte nordmenn kaffeskvetten i halsen da det engelske nettstedet innews.es published in sak om at Viktor Hovland muligens var nestemann som kunne bli annonsert som LIV Golf-spiller.

Litt senere på kvelden kom det kontante tilsvaret fra Hovland, noe Norsk Golf omtalte først.

“Jeg har ingen planer om å spill LIV-serien”, kommuniserte Ekeberg-gutten ut via det norske golfforbundet.

Kompis Kristian Krogh Johannesen sier til TV 2 in Hovland «uten tvil har fått tilbudet», men in PGA-touren fortsatt er den mest attraktive plassen å spill golf for 24-åringen.

– For ham er det ikke noe tvil, så lenge ikke de beste ikke deltar der, sier Krogh Johannessen, som selv vertor på Challenge-touren, to nivå under PGA-touren.

CAMERA: Golfspillerne Kristian Krogh Johannessen and Viktor Hovland (tv) under pressekonferansen på Kasumigaseki Country Club in Tokyo, Japan and forbindelse med OL. Photo: Lise Åserud

CAMERA: Golfspillerne Kristian Krogh Johannessen and Viktor Hovland (tv) under pressekonferansen på Kasumigaseki Country Club in Tokyo, Japan and forbindelse med OL. Photo: Lise Åserud

Tydelige verdensstjerner

Tidligere Masters-vinner Charl Schwartzel ble $4.75 million, eller omlag 45 million NOK rikere, da han vant den første turneringen i LIV-touren i London forrige helg.

Oppstarten av den nye ligaen har ikke vært uten kontroverser. Alle som har takket ja, og kommer til å delta i den nye ligaen, blir ifølge en pressmelding fra PGA-organisasjonen suspendt. Uansett får de lov till å spill US Open som går av stabelen in Boston, Massachusetts.

Verdensstjerner som Rory McIlroy and John Rahm har tatt et tydelig standpunkt mot den nyoppstartede touren, finansiert av det saudiarabiske investeringsfondet.

– LIV betyr ingenting bortsett fra en haug med penger, har McIlroy blitt sitert på.

KRYSTALLKLAR: Rory McIlroy (th) er klar på hvor hans hjerte hører til: På PGA-touren. Viktor Hovland to the belly. Photo: Rob Carr

KRYSTALLKLAR: Rory McIlroy (th) er klar på hvor hans hjerte hører til: På PGA-touren. Viktor Hovland to the belly. Photo: Rob Carr

Done: Dette er Liv Golf Invitational Series

 • On tour for 48 inviterte spillrere, finansiert av det saudiarabiske statlige investeringsfondet
 • Åtte turneringer i Nord-Amerika, Europe, Asia og Midtøsten.
 • Mestrene blir kåret etter sju av turneringene. Den siste er en ren sesongfinale.
 • Det blir konkurrert både individuelt og for firemannslag.
 • Konkurransene går on tre runder. Alle får spill alt, det er ingen cut.
 • Premiesummen er 25 million dollars i hver av de sju innledende turneringene. 4 millionaire går til den individual vinneren. Sistemann er sikret $120,000.
 • I finalen får vinneren 18 million dollars, under forutsetning av at han har deltatt i minst fire konkurranser.
 • For lag er vinnersummen på 5 millioner dollar de første rundene og hele 16 millioner i finalen.


Hva skjer videre?

– Det er ingen tvil om at det er en opprivende tid for internasjonale toppgolf på herresiden. Et av de større skiftene vi har sett – uansett idrett, sier ansvarlig redaktør i Norsk Golf, Tom Erik Andersen.

– Med å takke ja til LIV-golf sier man farvel til historikken og tradisjonstunge turneringer. I tillegg blir LIV-golf finansiert av et veldig tvilsomt regimen. Jeg synes det er trist.

– Det blir utvilsomt spennende å følge med videre, fortsetter han.

KLAR TALE: Ansvarlig redaktør i Norsk Golf, Tom Erik Andersen Photo: Benjamin A. Ward

KLAR TALE: Ansvarlig redaktør i Norsk Golf, Tom Erik Andersen Photo: Benjamin A. Ward

Krogh Johannessen sines det er vanskelig å spå framtida til golfsporten, men sier at det først og fremst er trist hvordan ting har utspilt seg.

– Det er litt todelt. Man skjønner de nest beste – fordi de har en mulighet til å sikre seg økonomisk for framtida. Men spill som tjener mye fra før merker ikke forskjell om lommeboka blir litt større.

Hovland går ut klokken 19.14 torsdag og 13.29 fredag. They have spilled from a første dagene sammen med amerikanerne Justin Thomas og Tony Finau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.