Games Friidrett, Bislett | Langer ut mot gullvinnere: – De bør bli fratatt alt de har oppnådd

BISLETT STADION (Nettavisen): I friidretts-VM i Eugene i august kan to gamle kjenninger potensielt stå på startstreken sammen med Jakob Ingebrigtsen.

From kenyanske verdensmesterne in 1500 meters Asbel Kiprop og Elijah Manongoi har i år nemlig sonet ferdig sine dopingdommer.

Kiprop har vært utestengt i fire år for bruk av EPO, mens Manongoi fikk to år for ikke å ha meldt inn lokasjon i forbindelse med dopingtester ved tre anledninger.

I vinter uttalte Kiprop, som har tre VM-gull og et OL-gull, at han kunne tenke seg å gjøre et forsøk på å kvalifisere seg til VM I Eugene.

I så fall kan kenyanerne, som inntil nylig var utestengt for doping, stå side ved side med Jakob Ingebrigtsen under VM i juli.

Jakob Ingebrigtsen etter å ha vunnet den engelske mila på Bislett:Henrik: – Bør fritas alt de har oppnådd

Storebror Henrik Ingebrigtsen sier han ikke helt klarer å bestemme seg for hva han synes om at de dopingdømte kenyanerne kan komme til å returnere.

– Jeg har et blandet syn på det. Det er det som er straffen, og alle er enige om at det er det som er straffen. Nå har de sonet ferdig og da skal du på en måte ha betalt og tatt din straff. Da er du tilbake igjen, men vi vet at effekten av doping går ikke vekk på den tiden de soner, sier Henrik Ingebrigtsen til Nettavisen.

Eldstebror Ingebrigtsen skulle gjerne sett at de som blir tatt for doping blir straffet enda harde.

– Vi må la dem sone straffen og komme tilbake igjen, men straffen burde vært mer. De burde vært fratatt alt de har oppnådd fram til de ble tatt. På et tidspunkt må de få komme tilbake, men da synes jeg at de nesten ukentlig burde pisse i en kopp og gi blod for å sjekke at de er rene. De har noe å bevise – at de faktisk er rene, sier Henrik Ingebrigtsen.

Filip: – Har ingen høy stjerne hos meg

Filip Ingebrigtsen støtter storebror i at det må være greit at det er en vei tilbake etter soning av straffen, men stinn av beundring er han langt ifra.

– Vi må forholde oss til de reglene som er. Når du har sonet ferdig, så har du sonet ferdig, men du har ingen høy stjerne hos meg hvis har vært utestengt for doping, sier Filip Ingebrigtsen til Nettavisen.

Jakob Ingebrigtsen, som er Norges fremste gullhåp under VM i Eugene, sier ha setter sin lit til antidopingsystemet.

– Det har jeg ikke så mange formeninger om. Det er folk som jobber med litt av hvert. Jeg regner bare med at de gjør jobben sin, så blir det nok bra, sier Jakob Ingebrigtsen til Nettavisen.

Friidretts-VM i Eugene starter 15. juli og vare frem til 24. juli.

Tung for Skadd Henrik

Torsdagens Bislett Games-stevne ble en skuffelse for de to eldste brødrene Ingebrigtsen, som begge slet med skader under 5000-meteren.

Henrik Ingebrigtsen Merket Allerede Etter én Runde at Kroppen Ikke Ville Spire På Lag Under Torsdagens 5000 Meter.

– Jeg fikk vondt i akillessenen på mandag og så har jeg egentlig ikke trent siden da og bare tatt smertestillende. Så jeg fant fort ut at det ikke nyttet å løpe fort med det. Jeg har vondt i hamstringen på den ene siden og akillessenen på den andre siden. To haltebein, det går ikke, sier Henrik Ingebrigtsen til Nettavisen.

Til tross for smertene valgte den eldste av Ingebrigtsen-brødrene å stille til start på Bislett.

– Jeg tenkte jeg skulle prøve. Jeg har liksom ingenting jeg skal rekke å være i form til. Konsekvensen av det her er bare noen dårlige dager med trening fremover og så kommer det seg forhåpentligvis, sier Henrik Ingebrigtsen, som endte sist blant de 14 som fullførte.

Filip brot: – Ikke et valg

Lillebror Filip stilte til start i samme løp, men fikk i likhet med Henrik problemer. Etter noen runder valgte han å bryte løpet.

– Det var ikke et valg. Jeg følte and jeg måtte, sier Filip Ingebrigtsen til Nettavisen om avgjørelsen.

– Jeg har slitt litt med en legg, en irritasjon i en legg, forklarer Ingebrigtsen.
Han trodde likevel at han hadde kontroll på situasjonen, men smertene ble til slutt for store etter at det forverret seg runde for runde.

– Til slutt ble det så vondt at jeg må gå av. Det er huge assortment. Det er så mange som har møtt opp på Bislett og det er gode forhold, sier han.

Ingebrigtsen vet at det venter to store mesterskap med både VM og EM i sommer.

– Jeg håper jeg er kjapt tilbake i trening, sier Ingebrigtsen.

Bedre gikk det para Jakob, som vant den engelske mila og var 14 hundred fra europeisk rekord med tiden 3.46,46.

Leave a Reply

Your email address will not be published.