“Gift ved første blikk”-Sara Mäkiperä’s profile:

I 2019 ble Joakim and Sara Mäkiperä ett av parene som fant kjærligheten på TV. Paret møttes for første gang i sitt eget bryllup som deltakere i “Gift ved første blikk”.

Etter TV-kameraene ble slått av kjøpte de seg leilighet sammen, og i november samme år fikk de også datteren Ella. I fjor høst ble leiligheten solgt, og ekteparet kjøpte et hus i Oppegård utenfor Oslo.

SECOND EPISODE: Det gikk mot veis ende for parene i sesongen av «Gift ved første blikk». I saw møtte Sara and Joakim.
see more

I dag lever TV-paret fremdeles i et lykkelig ekteskap, forteller Sara Mäkiperä til Se og Hør.

– Det går veldig bra, vi har det fint! Vi er lykkelige beg to, og lever i et godt ekteskap, forteller hun.

Endringer in a session

I mai kom det gode nyheter for fans of the reality series. Neste år kommer det en ny sesong av «Gift ved første blikk». Det blir imidlertid noen endringer i TV Norge/Discovery+-program.

Inn kommer et nytt, kjent fjes, psykolog Benjamin Silseth (31), som parterapeut.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus var et av parene fra «Gift ved første blikk». I en av episodeone giftet de seg, men det var ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Photo/Klipp: Thea Hope
see more

«Gift ved første blikk» beholder kjernen, men i den nye sesongen skal ikke ekteskapsinngåelsen være juridisk bindende.

Mäkiperä gleder seg stort til å se neste års sesong, men innrømmer at hun og ektemannen selv trengte seriøsiteten et juridisk bindende ekteskap gir.

– Jeg kan fort gå lei, og da er det veldig lett å bare avslutte ting. “Nå er jeg ferdig, nå går jeg videre”, og det er jo ikke så veldig hyggelig. Og at jeg kanskje ikke tar tak i hva som gjør at jeg går lei, kanskje, forklarer hun, og utdyper:

BESTEMMER SEC: I en av sesongenes siste episode av «Gift ved første blikk» skulle parene bestemme seg for å forbli gift eller å gå hver til sitt. Video: Visualization
see more

– Tidligere, hvis jeg har hatt en diskusjon, så har jeg tenkt at «dette gidder jeg ikke sette meg inn i». Eller in jeg har gått andre veien, in jeg har blitt fort betatt, og overanalyserer alt, nesten blitt desperat and ødelagt ting.

Å derimot få et ekteskap rett i fanget, tror hun spilte en stor rolle for forholdets utgangspunkt.

– Da føles det ut som det er ingen vei tilbake, og at man ikke har noe annet valg enn å få det til å fungere, forklarer hun.

– Veldig utfordrende

Selv om TV-paret har et vellykket ekteskap i dag, kommer ikke den utradisjonelle måten å finne kjærlighet på uten utfordringer.

– Det er noe med å ta tak i de tingene man synes har vært vanskelig uten at man har turt å ta tak i det før, sammen med noen man ikke kjenner. Det er veldig utfordrende. Skal man jo blottlegge sec. Det er viktig at man er sårbar og tør å fortelle om seg selv.

FOR THE LOVE: Alt gikk ikke på skinner da kjæresten til Ulrikke Brandstorp skulle vie. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea
see more

Det å plutselig få både mann og samboer, er en stor overgang.

– Det er jo utfordrende å flytte sammen med noen man ikke kjenner. Man blir jo kjent på en helt annen måte, man skal tilpasse seg et annet menneske som også har egne meninger.

hardt arab

Sett bort ifra Sara og Joakim Mäkiperä, er det svært få fra «Gift ved første blikk» som har klart å holde på ekteskapet etter at kamerateamet har pakket sakene. Ettbarnsmoren tror nøkkelen til deres gode ekteskap blant annet er hvordan de ble et par.

– Vi begge gikk inn med et blikk om at vi skal jobbe for å få det til å fungere.

DRAMATICISM: Da «Jakten»-bonden Stefan fortalte Pernille dette ble det dramatisk. Video: Television 2
see more

Paret ønsket å stole på fagfolkene som hadde matchet dem.

– Da tenker vi at vi stoler på det og hviler oss på det, forklarer hun, og legger til at man likevel ikke får en perfekt partner servert på et sølvfat.

Hun understreker at et godt ekteskap ikke kommer gratis, og krever hardt arbeid.

– Vis står i ting sammen, som tror jeg har gjort at når ting blir vanskelig, så har vi stått i det.

LES OGSÅ: Tabbe and Kongelig Hilsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.