entertainments

Gordon Ramsay: Han oppfører sec respektløst

Written by admin

Den verdenskjente kokken Gordon Ramsay (55) er nesten like kjent for å ha en svært korte luntesom han er for kokkeleringen sin.

They have er en av verdens best betalte kjendiskokker, og har suksessfulle TV-programmer, flere restaurateur og egne produkter å skimte med.

Nå går en av kokkens TikTok-videoer viralt, og den faller ikke i god jord hos mange dyreglade seere.

IKKE HELMETS SOLUTION: I mat- og reiseprogrammet «Gordon Ramsay på eventyr» på National Geographic, reiser kjendiskokken til Norge. Su er det ikke alt som faller i smak hos briten. Video: National Geographic
see more

Sent i forrige uke la den britiske kokken ut en video der han klatrer inn i en innhegning, hvor flere lam oppholder sec. I recorded Ramsay seg i hendene, mens han gjentatte ganger sa «nam».

Under videoen skrev han «Lammesausen var fortsatt ikke funnet når denne videoen ble laget». In referanse til et populært øyeblikk i serien hans «Hell’s Kitchen» i 2006, der han skriker til en av deltakerne hvor han spør etter nettopp lammesaus.

“Jeg skal spise dere! Nam nam nam”, sa kokken til lammeflokken før han spurte:

«Hvem skal i ovnen først?», så valgte han en sau, pekte og sa: «Du».

– Skjer hele tiden

Dagbladet har videresendt videoen til NOAH, som er en norsk dyreretighetsorganisasjon.

Til Dagbladet kan vetrinær og leder for organisasjonen, Siri Martinsen, fortelle at dyr innenfor landbruk har et dårlig forhold til mennesker.

REAGERER: Vetrinær og leder av NOAH har sett videoen, og synes det er respektløs oppførsel.  Photo: Bente Isefjær/NOAH.

REAGERER: Vetrinær og leder av NOAH har sett videoen, og synes det er respektløs oppførsel. Photo: Bente Isefjær/NOAH.
see more

– Gordon Ramsay oppfører seg respektløst overfor dyrene, og prøver å skremme dem. Men det er viktig å være klar over at skremmende og respektløs behandling av dyr skjer hele tiden i kjøttproduksjonen. Det er fint folk reagerer når de ser det, men man bør da reagere mot hele industrien også.

KRITISERS: TV-kokken Gordon Ramsay kritiseres for å spise det mange ser på som et kjæledyr. Video: National Geographic. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen
see more

NOAH-lederen er glad folk reagerer på videoen, men:

– Dersom noen tror Ramsay kan anmeldes para dyremishandling, tar de nok feil – da slik skremming av dyr dessverre er rutine i landbruket. Men det er et sunnhetstegn å reagere på det – klippet viser jo ikke omtanke for dyr.

Martinsen synes ikke kjendiskokken burde lagt ut videoen, på grunn av signalene det sender til de unge.

– Det er en tåpelig video å legge ut. Det er en utdatert holding å tro det er «kult» å skremme dyr, men så er jo han kjent for å ikke nødvendigvis fremstå sympatisk.

SJOKOSJOKK: Superkokken Gordon Ramsay vekker nå oppsikt i Storbritannia med en ny sjokoladedessert. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV
see more

Raser on TikTok

Den 28 sekunder lange videoen har mer enn ni millioner visninger og en million likerklikk. Men langt fra alle lar seg underholde av videoens innhold.

“Jeg tror Gordon omsider har mistet det”, skrev en bruker.

“Jeg er ikke engang vegetarianer, men dette er veldig trist”, skrev en annen.

On annen TikTok-bruker anklaget Ramsay for dyremishandling.

“Synes du at voksne menn burde lære barn på TikTok at dyremishandling er morsomt?”, skrev personen.

TRICKS: Kjendiskokken Gordon Ramsay is known for å skjelle folk ut. Det ser ikke datteren Tilly ut til å bry seg om. Video: @gordongram. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen
see more

Restauranteieren har i ettertid uttalt at ingen dyr ble tilberedt under opptakene til videoen, skriver Insider, gjengitt av NBC News.

Ramsay representative svarte ikke umiddelbart på Insiders forespørsel om kommentar.

About the author

admin

Leave a Comment