Green Day among 18,000 fans from the green to Ålesund – NRK Møre og Romsdal – Lokale nyheter, TV og radio

18,000 musickglade folk fra hele landet og store deler av verden har kommet til sunnmørsbyen når rockebandet Green Day skal spill hits like “American Idiot” and “Basket Case” torsdag kveld.

Runar Rørheim Bru (tv) and Fredrik Kristensen (th) and køa until Green Day.

GLEDER SEG: Runar Rørheim Bru og Fredrik Kristensen har reist fra Oslo for å få med seg Green Day-konserten i Ålesund.

Photo: Øyvind Berge Sæbjørnsen/NRK

Kompisene Runar Rørheim Bru og Fredrik Kristensen har reist fra Oslo for å få med seg konserten.

– Green Day var den første rockekonserten jeg var på. Det var i 2010 da jeg var 11 år. Siden har jeg vært blodfan og hatt lyst til å se de igjen, så jeg gleder meg mye, sier Fredrik.

– Jeg hører mest på Weezer, som skal spill first, men tror det blir en veldig bra konsert, sier Runar.

Da bandet gikk på scenen i 20.00-tida var det til full jubel fra publikum.

– Det tok to år, men nå er vi endelig her, ropte vokalisten.

Største konserten in Ålesund

Konsertarrangør Momentium har de siste årene flere store festivaler og konserter med artist som blant annet Sting, Elton John og Bryan Adams. Men de har aldri fix at så stor konsert før.

– Å få store Green Day hit til lille Ålesund blir veldig gøy. At 18,000 kommer hit er fantastisk, sier presseansvarlig i konsertarrangøren Momentium, Terje Erstad.

Terje Erstad, presseansvarlig i Momentium.

FANS: Terje Erstad i Momentium sier at dette er den største enkeltkonserten de har Arrart i Ålesund.

Photo: Idun Aalbu Rasmussen/NRK

Dette er første gang Green Day spill in konsert i Norge utenfor Oslo. Konserten skulle egentlig være 31. May 2020, men har blitt utsatt to ganger på grunn av koronapandemien.

Likevel har interessen for konserten har vært stor, sier Erstad. Godt over halvparten av billettene er solgt til publikummere som kommer utenfra regionen.

– Vis ser på billettsalget at folk kommer fra hele Norge, men egentlig også fra hele verden, sier han og legger til:

– Kanskje fans fra utlandet som blir med bandet til Europa for én konsert velger Ålesund fordi det er en litt annerledes by enn de store, mest vanlige, de spill i.

Green Day scene skal spill in Ålesund torsdag 9.6.22.

Konsertarrangøren Momentium har aldri rigget til en større scene i Jugendbyen. Konserten arranges his på Color Line Stadion.

Photo: Idun Aalbu Rasmussen/NRK

Gir ringvirkninger til hele regionen

Ålesund er en liten by sammenlignet med by andre stedene Green Day skal til i løpet av Europa-turnen. Blant disse er storbyene Milan, London and Paris.

Kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, sier det er viktig at slike konserter også blir array utenfor de store byene. hun sier in artister er villige til å dra nesten hvor som helst så lenge det er publikummere og konsertkompetanse på stedet de drar til.

sigrid hvidsten

VIKTIG: Kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, sier at det har blitt opparbeidet svært god arrangørkompetanse mange steder i landet de siste årene.

Photo: JHV / Dagbladet

Norge er et langstraktland. Det kan ikke være slik at man må dra til Oslo hver gang man skal på konsert. De siste årene har det blitt opparbeidet seg svært god arrangørkompetanse mange steder i landet. Det er utrolig viktig para oss som kulturnasjon.

Det at så mange tar turen til Ålesund får også ringvirkninger for hele regionen. Flere av byens hotell og overnattingssteder er fullbooket, og mange måtte langt ut om byens grenser for å finne overnatting. Hvidsten tror at den positive effekten som slike fix har, ble glemt under pandemien.

At en by har et fungerende kulturliv er utrolig viktig for aktører som hotellbransjen, restaurantbransjen, utelivsbransjen. Det er også viktig for næringslivet at kulturlivet fungerer som en slags motor i byen.

Populære i flere tiår

Det amerikanske punkbandet hadde sitt gjennamudd tidlig på 90-tallet, og har siden da solgt over 80 millioner plater green over. Ifølge Wikipedia er det et av verdens mestselgende band i sin sjanger.

Green Day har mottatt flere Grammy-priser for musikken deres og har spilled konserter verden over i flere tiår.

Hvidsten tror det er flere grunner til at Green Day har klart å holde seg aktuelle over lengre tid.

Jeg tror det handler om kombinasjonen fegende punklåter og forrykende livekonserter. Siden de også har med seg Weezer, så er det jo nittitallet som kommer på besøk til Ålesund i dag. Det tror jeg kan funke veldig bra, sier hun.

Green Day

GREEN DAY: Det amerikanske punkbandet Green Day kicks off on stage at Ålesund torsdag kveld.

Photo: Pamela Littky

Leave a Reply

Your email address will not be published.