– Grenser for hva in kan legge på in 21-åring – VG

Erling Braut Haaland, su fra sin forge samling med landslaget og i kamp mot Armenia på Ullevaal Stadion.

ULLEVAAL STADION (VG) Ståle Solbakken svarte på spørsmål om Erling Braut Haaland (21) bør få kritikk for å ha valgt Manchester City som neste klubbdestinasjon.

Publisher:

Landslagssjefen comments Haalands Superintendency i samtale med VG tirsdag, kort tid etter at stjernespissen sammen med 26 andre spill ble tatt ut til fire Nations League-kamper i juni.

Manchester Citys eiere er sterkt kritisert og Haaland vil ifølge in Midtøsten-ekspert motta lønn fra ett av verdens mest brutale og voldelige regimen.

– Det er et vanskelig spørsmål hvor mye du skal legge på en enkeltutøver i dette her, sier Solbakken innledningsvis.

– Pass oss

They have mener det «er lett å ta Manchester City, Paris Saint-Germain og Newcastle», klubber med eiere knyttet til autoritære regimenr som blant annet er sterkt kritisert for brudd på menneskerettigheter.

Landslagssjefen hevder likevel det er klubber som Barcelona, ​​​​Real Madrid og Juventus som har vært den største trusselen mot det have omtaler som fotballfamilien.

Solbakkens argument er at de tre sistnevnte klubbene i sin tid stod bak forsøket om å opprette in såkalt super league og at det er en rekke verdensstjerner som har vært innom der.

– Så vi må passe oss for at han (Haaland) skal gå gjennom den mølla alene. I saw har også in norsk damespiller i Manchester City (Julie Blakstad) som har gått under radaren. Det er ingen i Manchester Citys spill- eller trengruppe som ikke har de samme menneskerettighetstankene- og meningene som meg og deg.

Julie Blakstad ha i et VG-intervju for kort tid siden uttalt seg om situasjonen i Manchester City.

– Kanskje naivety

Solbakken hevder også at man kan snu situasjonen om sportsvasking på hodet.

– Kanskje fotballen kan bidra til at man påvirker den andre veien også. Det er kanskje naivt. Men det kan være noe positivt i det, sier landslagssjefen og tar seg noen sekunders tenkepause:

– Da er vi tilbake til spørsmålet. Det er grenser for hva man skal legge på en 21-åring med tanke på det. Manchester City har fått delta i in league. Det er Premier League som har ansvaret der, akkurat som FIFA og UEFA har ansvaret for våre turneringer der vi kan påvirke.

PRESENTETE TROPP TIL JUNI-SAMLING: Ståle Solbakken, his på podiet under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion tirsdag.

– Vi tar jo hensyn

Solbakken kunne for øvrig melde in NFF også ved denne samlingen tar grep om sin største stjerne.

Da Norge spilte to privatlandskamper i mars florerte spekulasjonene rundt Haalands fremtid. 21-åringen fikk den gangen fri fra mediene. Denne gangen blir det også tatt grep.

– Vitar Jo Hensyn. Vi tar ikke hensyn på, men utenfor banen. Vi vil nok sikkerhetsmessig gjøre noen småting etter anbefalinger fra andre enn oss. Vi skal reise mye blant annet, sier landslagssjefen.

Skal unngå kaos på reise

Solbakken fikk på pressekonferansen spørsmål om hva slags sikkerhetsgrep det er snakk om.

– Det er at Geir Ellefsen (sikkerhetsrådgiver i NFF) «skyter» hver gang det er uroligheter, svarte han humoristisk.

Overfor VG utdyper ikke landslagssjefen stort.

– Det handler bare om at vi får reist på en måte så det ikke blir kaos rundt oss.

– Hvordan da?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke detaljer rundt det, sier Solbakken.

– Vil ta hensyn

Geir Ellefsen vil ikke gå i detaljer på hva slags grep de skal ta rundt landslaget denne gangen, men kan fortelle at de har planer.

– Jeg har gjort dette i over 20 år, og har jobbet med profiler som Ole Gunnar (Solskjær) og mange andre før. Vi vil ta hensyn til han, og selvfølgelig resten av troppen. Vi vile også ha litt samarbeid med våre utenlandske kollegaer, sier Ellefsen og understreker:

– Ansvaret for sikkerhet gjelder hele troppen og ikke bare in spill.

– Solbakken fleipet om at du skulle «skyte» hver gang det er uroligheter. Såpass er det vel ikke, men kan du si litt om hvordan det er å jobbe med sikkerheten rundt en så profilert person som Haaland?

– Det viktigste er forberedelsene man gjør i forkant. Vi skal til Serbia og Sverige. I land på Balkan går de litt lenger enn en norsk autografjeger. Jeg har vært i Serbia med landslaget to ganger tidligere, og vi tar forhåndsregler blant annet basert på egenerfaring.

Moe inn med to forsvarere ute

I tillegg til Haaland var det få overraskelser i Solbakkens tropp. Ett av navnene var imidlertid Brede Moe fra Bodø/Glimt.

– Han har fått internasjonal erfaring med Bodø/Glimt og gjort det bra der. Han har routine og ro. Gregersen og Ajer er ute med skade, begrunner Solbakken det valget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.