Guillaume van Gaver har sluttet som administrerende direktør i Link Mobility: – Jeg tror selskapet kan dra nytte av og glede seg over en ny leder

Guillaume van Gaver, seniorleder i det børsnoterte IT-selskapet Link Mobility, har sagt opp sin stilling, sa en aksjekunngjøring onsdag ettermiddag.

Han vil bli erstattet av økonomisjef Thomas Berge på midlertidig basis, inntil en permanent erstatter er etablert.

Van Gaver har vært ved roret i selskapet siden september 2019.

– Det er en tid for alt, og selskapet trenger en ny type ledelse til neste fase vi går inn i. Å være toppleder i store selskaper er ikke som USAs høyesterett, hvor man sitter livet ut, men bare så lenge styret mener det er det beste å gjøre jobben. Vi tror nå Link Mobility kan dra nytte av og glede seg over tilføyelsen av en ny leder, sier Link Mobility-gründer og avtroppende president Jens Rugseth til DN.

Link Mobility er verdsatt til 3,5 milliarder kroner på børsen. Aksjen er ned nesten 80 prosent fra omsetningen for to år siden og stengte onsdag på en sluttkurs på 12,05 kroner.

Selskapet tilbyr tjenester knyttet til mobilkommunikasjon og er basert i Oslo.

Haland vs. Konge

Styreleder Rugseth sier det ikke var noen uenigheter mellom ledelsen og styret som førte til at selskapet måtte gå på jakt etter de beste.

Guillaume er fagmann og har sagt at styret har full rett til å gjøre den vurderingen som er gjort. Han har ingen innvendinger. Jeg var også klar over at den dagen man ikke lenger har 100 prosent tillit fra styret, er det slutt, sier Rugseth.

Nå vil han ha en erstatter med mer global og teknologisk erfaring, og sier poenget er at Link Mobility trenger en sjef som kan drive et større selskap enn det var før børsnoteringen for to år siden.

For å eksemplifisere peker styrelederen på fotballens verden.

– Har du Joshua King på toppen, så er det bra, han er en god spiller. Men han ville bli erstattet av Erling Haaland. Det er en slik vurdering, sier Rugseth.

Van Gaver sier selv at han er sikker på at styret tok den riktige avgjørelsen, og det er “ingen harde følelser”.

– Jeg er takknemlig for å ha jobbet i Link i tre år og ser veldig lyst på fremtiden. Jeg har ingen planer om å selge aksjene jeg eier, selv om jeg naturligvis er skuffet over kursutviklingen, sier van Gaver til DN.

Ifølge børstjenesten Holdings eier van Gaver i underkant av 700.000 aksjer i Link Mobility.

aksjestup

Link Mobility ble børsnotert i oktober 2020 og nådde en toppkurs på vel 60 kroner bare et halvt år senere. Selskapet var definitivt blant dem som kunne dra nytte av vill etterspørsel fra vekst- og teknologiselskaper under pandemien.

Siden den gang har det imidlertid surnet kraftig.

Aksjekursen falt to prosent til en sluttkurs på 12,05 kroner onsdag og er ned 80 prosent siden toppen. Gitt at prisen har falt til i underkant av 80 prosent, men ifølge Rugseth har van Gavers sin avgang ingenting med saken å gjøre.

– Vi leverer operativt, og det er ikke noe galt med vekst eller lønnsomhet. Vi har mistet tilliten til markedet, og det har nok sammenheng med forventningene vi hadde da vi gikk på børs. Det var en helt euforisk stemning, og vi kan ha levert på det investorene forventet den gangen. Men det er bare å brette opp ermene. Jeg har vært i aksjemarkedet siden tidlig på 1990-tallet, og min erfaring er at slike «tek-krasj» som vi har sett det siste halvannet året vanligvis ikke varer mer enn et par år, sier Rugseth. legger til:

– Hvis noen vil ta beslag i aksjene mine nå, kan de ta dem fra hendene på liket mitt.

Rugseth er den fjerde største eieren av Link Mobility gjennom Karbon Invest, investeringsselskapet der Rugz ace er største eier. Rugseth eier også en halv million aksjer direkte gjennom sistnevnte selskap.

Den avtroppende styrelederen hadde en formue på tre milliarder kroner i fjor, ifølge Kapital.


Milliardær Jens Rugseth er en av grunnleggerne av Link Mobility.  Han går nå av som styreleder.

Milliardær Jens Rugseth er en av grunnleggerne av Link Mobility. Han går nå av som styreleder. (Foto: Mobility Link)

“Normal sluttpakke”

På spørsmål om hvordan van Gabers sluttpakke er bygget opp, svarer Rugseth at det ikke er noe han kan gå i detalj om på grunn av konfidensialitet.

– Det er alltid tungt å være i en slik situasjon, men de tar seg av ham slik han fortjener. Det er en helt vanlig pakke for ledere på hans nivå, sier rådets president.

Selskapets årsrapport sier ingenting om hvordan toppledere skal kompenseres ved avganger. Det ser imidlertid ut til at van Gaver hadde en lønn på 4,2 millioner kroner i 2021 og en bonus på 1,5 millioner kroner.

Selskapet la frem tallene for første kvartal for en drøy uke siden. Rapporten viste et resultat før skatt på 9 millioner kroner, mot et underskudd før skatt på over 66 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Omsetningen endte på 1,17 milliarder kroner, opp fra 945 milliarder kroner i 2021. I rapporten skrev selskapet at man forventer en vekst på 14 % til 17 % i de kommende kvartalene og gjentok et langsiktig mål om 20 % vekst. . innen 2024.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.