Sports

– Han vil ikke være fornøyd

Written by admin

MANCHESTER (VG) Three of the Premier League-historiens mest markante skikkelser mener Manchester City ikke klarte å utnytte Erling Braut Haalands kvaliteter i Community Shield-tapet mot Liverpool.

I CITY-DRAKT: Erling Braut Haaland left Manchester City-trøyen until kampen mot Liverpool lørdag kveld.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Engelske aviser og eksperter kan være nådeløse, men etter Erling Braut Haalands målløse kamp i 1–3 tapes for Liverpool får nordmannen støtte. Stuart “Psycho” Pearce (60), Ian Wright (58) and Roy Keane (50) all mentioned laget rundt Haaland ikke brukte ham riktig.

– Det er tydelig at Haaland og hans nye lagkamerater ikke er på samme bølgelengde ennå. Jeg syns ikke de har utnyttet deres nye midtspiss så bra som de kunne, sier Talksport-ekspert Stuart Pearce, som var lagkamerat med Alfie Haaland i Manchester City på begynnelsen av 2000-tallet best tidligere å has poured more than 400 kamper for Nottingham Forest.

– Hvis du hadde spurt Haaland etter kampen om han ble foret som han ønsket, vil han nok si «nei». Han vil ikke være fornøyd med det, mener Pearce.

I 2000 ga den tidligere landslagsstopperen ut en biografi med samme tittel som kallenavnet han opparbeidet seg etter tiår med en intens innstilling, «Psycho». Best matchen mot Liverpool svarte for øvrig ikke Haaland på noen spørsmål. Kun den søramerikanske keeperen Ederson stilte opp i pressesonen fra Manchester City, og det var for «egne» medier fra Brasil.

Les også: Liverpool-stjerner stjal showet mot Manchester City

VAR DIRECTOR: Stuart Pearce ble trener for blant andre Manchester City more spills.

In annen som har blitt betegnet som krevende for omgivelsene, som Pearce, er Roy Keane. Mannen som kvestet Alfie Haaland i Manchester-derbyet i 2001 med en grusom takling viser seg å være langt mer begeistret for sønnens kvaliteter.

Lørdag var Manchester United-icon until stede på King Power Stadium i Leicester som ekspert for den britiske rettighetshaveren ITV sammen med Arsenal-legenden Ian Wright.

– Det er briljant å se Haaland på nært hold. Bevegelsene hans er utrolige. Det er bare et spørsmål om tid. Når City blir litt skarpere på vei fremover, vil målene komme, sier Keane.

– Vi vet hva Haaland kan. Ja, han bommet på et par sjanser, men se på bevegelsene hans og det at han kommer til sjansene. Med all oppmerksomheten rundt ham, kan nok dette gjøre han litt ydmyk, at han forstår at det vil kreve hardt arbeid (for å lykkes i Premier League). Men det er ingen tvil hos meg, han kommer til å score mål for moro skyld.

Les også: Guardiola Forsvarer Haaland

Ekspertkollega Wright pleide selv å score mål nesten som han ville i sin tid for blant andre Arsenal og det engelske landslaget. Også have be konturene av noe stort i Haaland.

– City kommer til å skape mange sjanser. Jeg har ingen problemer med Haaland. Han tok løpene i første omgang, men kom ikke til sjansene du ønsker fordi lagkameratene ikke fikk satt ham opp. Han vil nok føle seg litt skuffet, for han burde scoret to mål, sier Wright, med henvisning til at jærbuen fikk én stor sjanse i hver av omgangene.

– Jeg er overhodet ikke bekymret. Realiteten er at vi har to-tre måneder foran oss, og han vil hjelpe oss, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Neste kamp er Premier League-åpningen mot West Ham søndag om en uke.

Les også: Van Dijk til VG etter Haalands ankomst: – Vil gjøre livet til forsvarere horribelt

About the author

admin

Leave a Comment