Hard kamp om talentet: Accenture tar nye retninger

STOR etterspørsel: Kampen om dyktig arbeidskraft er hard. Leder for Salesforce-området i Accenture, Inger Johansen, mener det er viktig å kunne tilby ansatte gode systemer der de kan jobbe effektivt og fokusere på å skape verdier, i stedet for å bruke tid på administrative systemer og prosesser. Jon Ørevik er utvikler i Salesforce-teamet.

– Accenture ser eksplosiv etterspørsel etter Salesforce-ekspertise, sier Inger Johansen i Accenture Norge. Verdens største skybaserte CRM-løsning forventer å skape mer enn 18 000 nye arbeidsplasser i Norge de neste årene.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

2022 har blitt kalt året for historiens tøffeste kamp om kvalifisert arbeidskraft.

– Talenter skal utvikles og mestres gjennom nye utfordringer. De vil ikke sette seg ned med rutineoppgaver som kunne vært løst effektivt gjennom smartere systemer. De forventer også løsninger som er like moderne på jobben som i privatlivet, sier Salesforce Area Director i Accenture Norge, Inger Johansen.

– Både bedrifter og ansatte ønsker gode systemer hvor de kan jobbe effektivt og fokusere på å skape verdier, fremfor å bruke tid på administrasjon og prosesser.

Salesforce, som er verdens største skybaserte CRM-løsning, har hatt en eksplosiv vekst i Norge. Med Salesforce kan selskapet strømlinjeforme prosesser og skape bedre kundeopplevelser ved å samle all data på én enkelt plattform.. ifølge en rapport utarbeidet av IDC Innenfor Salesforce-økosystemet vil det skapes nesten 125.000 nye arbeidsplasser i Norden i perioden 2021 til 2026, hvorav 18.700 antas å være skapt i Norge.

Accenture ser etter nye veier for å finne det beste talentet

Accenture, som er Salesforces største partner både globalt og i Norge, legger vekt på hvordan bedriftenes nye behov kan møtes.

Accentures Salesforce-team inkluderer fysikere, økonomer, markedsførere og leger, samt systemutviklere.

Konsulentens utviklere er ikke lenger nødvendigvis programmerere. Det er stor bredde og tverrfaglig konkurranse i lagene. Mange forskjellige yrkesgrupper, med bakgrunn fra mange forskjellige bransjer, har forberedt seg på å møte de nye behovene i arbeidsmarkedet ved å utnytte utviklingserfaring gjennom et 12-ukers sertifiseringsprogram, Salesforce Academic Work.

– For meg er det viktig å være tilgjengelig som leder og bygge en sterk kultur: Alle ønsker å bli sett, utvikle seg og lære av de som har mer erfaring. I Accenture bryr vi oss om å skape et rom for at alle kan være forskjellige og bygge på hverandres styrker, sier Johansen

Det er ikke lenger et skille mellom kundekontakt og utviklere. Våre folk har i dag mye mer nærhet og dialog med brukerne enn tidligere.

Inger JohansenAccenture

FØRST UT: Jon Ørevik var den første som ble ansatt av Accenture gjennom Academic Work-programmet. «Jeg har virkelig oppfylt en drøm», sier han, og kan ikke få fullrost utviklingsmulighetene og fagmiljøet i Accenture. Meningsfulle oppgaver som bidrar til samfunnet er med på å skape attraktive arbeidsplasser, sier Ørevik og Accenture Salesforce-sjef Inger Johansen.

Effektive løsninger

– Salesforce er et godt eksempel på en løsning som betydelig kan redusere forseggjorte prosesser og omfattende IT-tilpasninger. Her samles hele dialogen med kunden og all informasjon om kunden på én effektiv og moderne plattform. Hos Accenture hjelper vi kundene våre med å få denne plattformen til å fungere optimalt, sier Inger Johansen.

Dette er hvordan Accenture og Salesforce samarbeider for å skape verdi

HJELP: «Hos Accenture hjelper vi våre kunder med å bygge en velfungerende Salesforce-plattform», sier Inger Johansen.

– For den enkelte betyr dette at tydelige data og automatiserte systemer eliminerer tidstyver og lar dem fokusere på det som virkelig gir verdi, som for eksempel salg som vedkommende jobber med å lukke, sier han og fortsetter:

– For virksomheten betyr introduksjonen av Salesforce at tilpasning og vedlikehold tar mye kortere tid enn før. Dette gjør at IT-budsjettet kan brukes til å skape direkte verdier for virksomheten og at endringer og nye produkter kommer raskt på markedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.