Technology

Her er Minis nye elbilkonsept – Aceman

Written by admin

Det vil peke retningen for fremtidig merkevaredesign.

Mini Concept Aceman vil lanseres i en produksjonsversjon i 2024 og vil ta plass et sted mellom Mini Cooper og Mini Countryman.

BMW-eide Mini viser i dag frem en konseptbil som vil være den første smaken av merkets fremtidige designspråk. Mini Concept Aceman er navnet, og bilen blir Minis første helelektriske crossover, et sted mellom Mini Cooper og Mini Countryman, muligens som en åndelig erstatning for den nåværende Mini Clubman.

Med en lengde på 4,05 meter er det fortsatt en veldig kompakt bil, for eksempel 19 centimeter kortere enn Kia e-Soul designet ikke helt annerledes. Aceman er også litt underlegen. Mini lover imidlertid fem seter og «stor bagasjerom».

Bilen bruker en utvidet versjon av den såkalte Spotlight-plattformen, som også skal brukes til den nye generasjonen Mini Coopers. Spotlight utvikles i samarbeid med kinesiske Great Wall Motors og er en dedikert elbilplattform, i motsetning til plattformen som brukes til dagens Mini Cooper. Det burde bety bedre innvendig plass enn før.

Mini har ennå ikke gitt noen indikasjon på Acemans batterikapasitet og rekkevidde, men Autocar har tidligere meldt at nye Mini Cooper vil komme med batteripakker på rundt 40 og rundt 50 kilowattimer, med en rekkevidde på rundt 400 kilometer i den største. pakke. Produksjonsversjonen av Aceman vil være “mer eller mindre lik”, Skriv Nå.

Utvendig er designet unektelig preget av et ønske om å oppnå best mulig aerodynamikk til tross for bilens relativt boksede form. Den mest karakteristiske detaljen er nok bilens monterbare takstativ, i form av Union Jack, en detalj som også kan sees på bilens baklykter.

I kabinen er dashbordet preget av en stor sirkulær OLED-berøringsskjerm i midten som skal håndtere de aller fleste funksjoner og innstillinger, noe i Teslas ånd. Bilen kan også projisere kart og andre ting på det stoffkledde dashbordet.

også lese

På lang reise med en bitteliten elbil

En skjerm og et stort panel for å projisere kart og andre ting.  Mini Aceman er nok ikke for de som foretrekker gammeldagse knapper og knotter.

Mini streber også etter å fjerne både krom og skinn fra bilen, både innvendig og utvendig, i bærekraftens ånd. For eksempel er rattet trukket med fløyelsvelour, dørterskelene i resirkulert polyester og setene i strikket materiale med vaffelsøm.

Og til tross for at det er en konseptbil, sier Mini at kjøremiljøet er veldig likt det du finner i produksjonsbilen. Produksjonsversjonen av Aceman-konseptet slippes i 2024, og kanskje for å understreke bilens lekne natur – konseptbilen vises fysisk for første gang på Gamescom i Köln i august.

Ikke fortell meg at du ikke ser japanske animekattfigurer på den fronten.

Minisalget i Norge har også generert rundt 1000 biler i året de siste årene, i hvert fall om man skal tro registreringsstatistikken. Merket har så langt kun hatt én elbil, den elektriske versjonen Cooper SE.

Det holdes nok litt tilbake i Norge av at batteriet “bare” er på 32,6 kilowattimer og rekkevidden er på drøye 200 kilometer, absolutt på det laveste nivået blant elbiler lansert i årene.de siste årene.

også lese

Her er BMWs elektriske i7: Den har sin egen «kino» i baksetet

About the author

admin

Leave a Comment