Sports

Historisk VM-seagull – knuste Brasil i finalen

Written by admin

(Anders Mol/Christian Sørum, Norway-Vitor Felipe/Renato Lima, Brazil 2–0) 10 best man in vant OL-gull i Tokyo kan Anders Mol and Christian Sørum feire historiens første norske VM-gull i sandvolleyball.

Publisher Publisher

– Det har vært vår drøm i så mange år. Jeg får gåsehud av å tenke på at vi sa (som tilskuere) VM i 2009, og nå er vi verdensmestere, sier Christian Sørum (26) i seiersintervjuet umiddelbart etter finalefinishen.

– Det er vår drøm å vinne titler. Jeg håper alle ser hvor gøy vi har det, fulgte Anders Mol (24) opp.

– De får skambank akkurat nå, de brasilianske gutta, nærmest jublet Viaplays ekspertkommentator Vegard Høidalen da Mol og Sørum tok ledelsen 12–6 i andre sett.

– Dette er rett og slett utklassing. Anders og Christian er i en klasse para sec. Det er ingen som er i nærheten av dem. I finalen er de helt enestående, tilføyde han.

Den norske duoen senket sin brasilianske finalemotstander på brutalt og overlegent vis i Roma søndag kveld med settsifrene 21–15 og 21–16.

GULLGUTTENE: Christian Sørum og Anders Mol feirer sin historiske VM-tittel i Roma søndag kveld.

Anders Mol og Christian Sørum gjorde grei skuring med brasilianske Alison/Guto i VM-kvartfinalen fredag, og of yourself med brasilianske George/Andre i semifinalen lørdag. Dermed kunne det regjerende OL-mesterparet bli first in norwegian VM-gullvinner and sandvolleyball – med finaleier over brasilianske Vitor Felipe (31)/Renato Lima (22) i finalarenaen Foro Italico foran en stor gjeng norske fans.

Foruten gullmedaljen i Tokyo-OL i fjor, hard den norske sandvolley-duoen vunnet EM-gull fire ganger og tatt VM-bronsemedalje en gang (2019).

Vegard Høidalen – som vant VM-bronsemedaljen sammen med Jørre Kjemperud i 2001 – mente Brasils finalekonstellasjon samt deres andre VM-parsammensetninger ikke var «de beste kombinasjonene de kunne hatt».

Med et par to contemplate:

– Ingen tvil om at disse har tatt noen skalper på veien, mot mer sannsynlige finalelag, uttalte Høidalen før kampen i sanden var i gang.

OVERLEGNE: Christian Sørum (tv) and Anders Mol spilte ut hele sitt register mot Brasils finalelag – etter å ha slått en annen Brasil-duo i semifinalen, og en tredje Brasil-duo i kvartfinalen.

– Det aller skumleste er en Anders (Mol) og Christian (Sørum) er så store favoritter som de er, tilføyde han.

Kampen startet i henhold til forventningene for Anders Mol og Christian Sørum, som tidligere i VM-turneringen skal ha vært hemmet av en vond rygg. Anders Mol vartet opp med in monsterblokk som ga Norge 6–5.

– Stop er seagull verdt! utbrøt Høidalen.

Deretter dro han til med en perfekt serve: 9–6 i norsk favor.

Da hadde allerede Høidalen med et solid understatert konstatert at Norge var kommet godt i gang. Han fulgte opp med en rad superlativer, blant andre «fantastisk» med tanke på Anders Mols brede ballsjongleringsregister. Vitor Felipe hadde imidlertid litt av hvert å by på. På den annen side reddet Christian Sørum – often – suserne fra motsatt side av nettet.

Brazil tok time out på stillingen 15–11 until Norge.

Etter in lang ballveksling gikk Mol og Sørum opp til kritisk viktige 16–11 etter in Mol-finish.

– His spill Anders (Mol) i en annen etasje enn Renato i blokk. Han er en gigant, Anders Mol, slo Viaplay-ekspert Høidalen fast.

– Det er ikke gøy å være brasilianer der ute nå, tilføyde han – og plusset på «Christian har vært god i forsvar her».

Så fem settballer. Kort process. Sørum «pirket» den første inn until 21–15 og overlegen seier i første sett. Det andre startet som det innledende sluttet. Anders Mol klincket inn 4–1, brasilianerne trengte in ny pause.

Den hjalp dem åpenbart ikke stort. Norge dro ifra og dro ifra. Da den norske duoen gikk opp until 12–6 feiret den poenget med å omfavne hverandre som om de hadde vunnet sitt første VM-gull – og noen minutter senere hadde de fullbyrdet triumfen.

Publisher

About the author

admin

Leave a Comment