Technology

– Høyere renter og dyrt drivstoff påvirker ikke salget

Written by admin

Radarparet Olav Medhus og Thomas Kleven er nok de to i Norge som har solgt flest superbiler. Etter noen års mellomrom er de nå tilbake i «laget»: i butikken som Olav åpnet midt i pandemien: By Medhus, som holder til på Billingstad i Bærum, utenfor Oslo.

Her selges sportsbiler og superbiler i rekordfart. Uten å oppgi eksakte tall, rapporteres piler som peker bratt oppover.

2022 er foreløpig satt til å bli et rekordår, det samme er 2021. Og mens rentene stiger raskt og gassprisene skyter i været i rekordfart, tror de ikke salget kommer til å stoppe opp med det første.

Nye tider

– Det var godt å jobbe slik vi gjorde under pandemien. Da ble det færre arrangementer og turer, på grunn av stengingen. Men nå er vi i full gang med aktiviteter, som før. Så det var helt avgjørende at Thomas bestemte seg for å bli med på laget, sier Medhus.

Kleven kom fra jobben som daglig leder i Autoxo Sport, som nå har skiftet navn til Formula Automobile, og er den første offisielle Ferrari-forhandleren i Norge.

Kleven styrer butikken, når Olav er på arrangementer og kundeturer.

– Vi jobber godt sammen begge to, sier Kleven.

Her er den nye Lamborghini super-SUV!

Lamborghini Aventador er for mange den ultimate superbilen.

Lamborghini Aventador er for mange den ultimate superbilen.

Populær hos Lamborghini

Et av merkene som selger godt for tiden er Lamborghini. Så langt i år er det Hurricane og Urus som gjelder. Men også her er spennende nyheter på vei, som nordmennene allerede har tatt forbehold om.

– Det er en helt ny versjon av Aventador som ikke er så langt unna. Den vil være ladbar, men vil fortsatt ha V12-motor. Her har vi allerede en del reserver inne, sier Medhus.

Grunnmodellen, Huracan, vil også bli erstattet over tid. Men først blir det en egen offroad-versjon av denne. Det er noe helt nytt i dette segmentet. Kleven tror det nye konseptet vil appellere til norske kunder.

– Her blir det mer bakkeklaring og litt røffere utforming. Det blir en spennende bil.

Er dette det mest eksklusive bilverkstedet i Norge?

Olav Medhus og Thomas Kleven selger noen tunge biler.  Bak er det en Bugatti Chiron solgt av en kunde gjemt under presenningen.

Olav Medhus og Thomas Kleven selger noen tunge biler. Bak er det en Bugatti Chiron solgt av en kunde gjemt under presenningen.

– Ikke interessesensitiv

Og mens vi nå ser en kraftig økning i prisen på strøm og mat, kombinert med en rask renteøkning, tror ikke de to bilforhandlerne at salget vil avta.

– Det har egentlig alltid vært sånn. I dette segmentet lever markedet sitt eget liv. Vi så det samme under finanskrisen i 2008 og 2009. Det er alltid folk som har råd til og vil bruke penger på drømmebilen sin, sier Medhus.

– Men hva med bensinprisene? Nå er de ekstremt høye, og disse bilene er ikke akkurat gjerrige på drivstoff…

– Nei, men entusiastbiler brukes ofte bare på spesialturer eller på godværsdager i helgene. Så prisene har ikke så mye å si. Verre er det for de som bruker bilene sine i hverdagen. Det er de som virkelig er preget av de høye prisene, mener de to vennene.

Rekordsalg på én million SUV-er: – Mange kjøper bil med hjertet

Salgstall

I første halvår i fjor var det registrert totalt 32 Lamborghini, Aston Martin, Bentley og Rolls-Royce modeller i Norge. Det vil si modeller som utelukkende er luksus- eller superbiler.

I år er tallet samtidig 27. Den avgjørende forskjellen er at antallet Lamborghini Urus er lavere i år enn i fjor, trolig fordi den snart skal fornyes.

– Det er mange som er begeistret for ansiktsløftning. Urus er en veldig populær bil. Den har alt du trenger: Sportsbil, familiebil og hyttebil i ett, sier Medhus.

Han tar jevnlig med kunder til Lamborghini-fabrikken i Italia for å lade opp biler.

– Det er spesielt – og veldig hyggelig å være med. På denne måten blir selve kjøpet av bilen en del av opplevelsen.

Lamborghini Urus er en stor suksess.  Globalt står den nå for 60 prosent av det totale Lamborghini-salget.

Lamborghini Urus er en stor suksess. Globalt står den nå for 60 prosent av det totale Lamborghini-salget.

Video: Her snakker vi om uvanlig biltest:

Koenigsegg CCXR test: Vi kjører den dyreste bruktbilen i Norge

About the author

admin

Leave a Comment