Hvor billig har du det nå?

Hva får du egentlig av en bruktbil fra 25 000 til 100 000 kroner? Vi i Broom ser nærmere på dette.

Vi har samlet en haug med typiske billige biler og gir deg våre beste råd: hva du trenger å vite om dem, hva fordeler og ulemper er, og sist men ikke minst: hva du bør passe på.

Denne gangen er bilen en fjerde generasjon Volkswagen GTI. Etter et par ganske slitne GTI-generasjoner ble dette et skikkelig comeback for Golfen i klassen. Bilen solgte også veldig bra.

Men først litt historie: Golf GTI dukket opp første gang i 1976 og bilverdenen ble aldri den samme igjen. Det var her VW traff spikeren til de grader. Oppskriften var enkel: De tok en liten bil (Golf) lett og ukomplisert. Stikk inn i en motor med mye mer kraft enn vi var vant til. Noen modifikasjoner også og et tips: Her hadde vi en bil med sportsprestasjoner, uten å koste en formue.

Det ble en suksess fra start og det tok ikke lang tid før konkurrentene fulgte etter. Gjennom hele 1980-tallet hadde enhver småbil med respekt for seg selv en sportsversjon. VW fulgte opp med GTI-versjonen av alle Golf-generasjoner.

Les mer om første generasjon Golf in Brooms bruktbilbase – her

Det var slik det startet, her traff VW virkelig en nerve i markedet.

Det var slik det startet, her traff VW virkelig en nerve i markedet.

Hva du bør vite om Golf GTI?

Fjerde generasjon av Golf GTI kom på markedet i 1998. Den var i seg selv ingen revolusjon, men den betydde mye for GTI-merket. En ting er at Golfen generelt har gått mye opp i denne generasjonen. Bilen fikk et betydelig høyere kvalitetspreg, hvor spesielt interiøret gikk mye lenger enn de fleste konkurrentene. Veldig gode Recaro-seter var standard på GTI til å begynne med, det var litt vanskelig!

VW holdt også vekten i sjakk. Under panseret hadde de lagt en ny 1,8-liters turboladet bensinmotor. 150 hestekrefter høres ikke så mye ut i dag, men dette var nok til å gjøre bilen kvikk og responsiv. Den akselererte fra 0 til 100 km/t på 8,5 sekunder. Motoren var forresten også enkel å tune inn. Ikke engang dra nytte av det.

Det ble fort klart at VW kunne gå et stykke lenger når det gjaldt kjøreegenskaper. Fjerde generasjon Golf var en komfortabel bil. Det var også GTI-versjonen, men ble av mange oppfattet som rett og slett for myk. Dette gjaldt spesielt hvis du valgte litt “inspirerte” kurver. Da slet chassiset litt med å henge med.

Disse bokstavene betyr vanligvis mye moro.

Disse bokstavene betyr vanligvis mye moro.

VW tilbød bilen som tre- og femdørs. I kirken raste diskusjonen om en GTI burde ha fem dører. Men hadde man ofte passasjerer (noen brukte den også som familiebil), var ekstradørene selvsagt praktiske.

Kvalitetsmessig er ikke dette den beste bilen VW noen gang har laget. Faktisk ganske langt fra det. Som med Passat fra denne epoken, ble det snart klart at VW hadde slitt med å bringe bilene ut på markedet. En ting var slitasjen og svakhetene der. Biler kan også oppføre seg ganske uforutsigbart. Mange Golf-eiere opplevde for eksempel at bilen plutselig låste alle dørene, vinduene rullet opp og ned av seg selv, eller at alle vinduene plutselig dugget til under kjøring.

De fleste av disse var barnesykdommer, som burde vært eliminert for lenge siden. Men det er spesielt viktig å sjekke at hele det elektriske anlegget fungerer som det skal.

Vi må også ta med litt om tuning. Chiptuning var litt nytt og eksotisk på slutten av 90-tallet og det var mange spillere med ca 15 minutters erfaring og trening. De levde ofte under mottoet «more is more». Det var ikke noe problem å øke effekten med 30 prosent. Ja, 50 og 100 prosent var også greit. De hadde rett i at dette i seg selv var enkelt. Men mange GTI-eiere fikk store problemer etter hvert. Dette er biler du må være veldig forsiktig med å kjøpe nå.

Vill respons da den gamle Gulfen skulle selges

Interiøret matchet mye dyrere biler, først ble også Recaro sportsseter inkludert som standardutstyr.

Interiøret matchet mye dyrere biler, først ble også Recaro sportsseter inkludert som standardutstyr.

Hva må du betale?

Pristabellen for disse bilene er ganske komplisert, den reflekterer også at bilene utenfor kan være i svært ulik stand.

For det første har mange GTI-er av denne generasjonen for lengst forsvunnet fra chopperen. Mange års intensiv bruk satte sine spor. Selvfølgelig spilte også den ikke store byggekvaliteten en rolle her.

Så det er generelt to kategorier biler igjen: 1) De som strengt tatt er overtid og vil kreve MYE arbeid og penger for å komme i god stand. OG 2) Fine eksemplarer, godt tatt vare på og godt fulgt, gjerne av noen få entusiastiske eiere. Sistnevnte stiger i pris og vi har sett eksemplarer til mer enn 100 000 kroner.

For 50.000 kroner får du en relativt ryddig bil. Men det er veldig viktig å sjekke det nøye før du kjøper. Servicehistorikk er som vanlig en god ting. Sjekk også at slitedeler er skiftet ut. Er motoren original eller trimmet? Nyere EU-kontroller er også svært positive. Rust må du også sjekke. Det har slått ned på mange golfer i denne generasjonen.

Til markedets laveste pris kan du få biler fra hele veien til ulykkesdepotet. Tilstanden er selvsagt deretter. Disse passer best for hobbymekanikere som ønsker et skikkelig prosjekt, har det gøy og er optimistiske.

Bare en gammel golf? Nei, dette er unike tilfeller.

Tre dører eller fem dører?  Kirken ble aldri enig!

Tre dører eller fem dører? Kirken ble aldri enig!

Hvem kjøpte den som ny?

En god blanding for GTI-entusiaster og de som ønsket en kvikk bil som skulle skille seg litt ut fra mengden.

I tillegg til

Det har blitt en klassiker. Nåværende bil som skal startes.

Mindre

Ikke ofte nok til å ha samlerstatus ennå. Og ikke akkurat hardcore.

Hvor ille kan det bli?

Her er det nok riktig å si at det kan gå skikkelig galt om du kjøper “feil” bil. Hvis de tre siste eierne har hilst på deg med et angstskrik gjennom EU-sjekkpunktet og den nåværende eieren har innsett at det nå er bare å selge før det kommer inn igjen: da risikerer du trøbbel.

Når bilen er i begynnelsen av 20-årene handler det mye om de tidligere eierne og hvordan de har behandlet den. For Golf GTI var eiere nummer to og tre ofte de skumleste. Da ble det største verditapet tatt, bilene ble tilgjengelige for mange, og de brukte dem mye.

Det er best, som alltid, å kjøpe fra en entusiast. Det er mange som elsker VW og GTI. Hvis du finner en GTI eid av en entusiast og godt fulgt, er det bare å ta den ut. Du betaler kanskje mer i utgangspunktet, men det kan lønne seg raskt i det lange løp.

Nå vet vi også at originalbiler er mer attraktive enn de som har blitt modifisert og designet underveis. Ikke minst gjelder dette også fronten på motoren.

Det positive: Finner du et godt eksemplar og tar godt vare på det: så har du også en bil som vil ha en god prisutvikling i årene som kommer.

Peugeot 205 GTI: Så rasende at selv teppene var røde

Fine GTI-biler har vært samleobjekt i lang tid.  Dette gjelder også denne generasjonen.

Fine GTI-biler har vært samleobjekt i lang tid. Dette gjelder også denne generasjonen.

Hva synes eierne?

Hos Broom har vi spurt eiere hva de synes om deres Golf av denne generasjonen. 13 har svart og gitt en vurdering. Klikk her for å finne ut hva de betyr:

34 år med moro: Les mer om Golf GTI her

Hvor god er Golf GTI som bruktbil? Se mer i følgende video:

d

Leave a Reply

Your email address will not be published.