Ikea lanserer platespiller – Tek.no.

Swedish House Mafia og Ikea har gått sammen om en serie produkter, der en LP-spiller er den foreløpige stjernen i showet.

LP-salget har økt kraftig de siste årene, og nå hopper ingen ringere enn Ikea på trenden. Flatpakkjempen har slått seg sammen med svenske housemusikere i Swedish House Mafia og vil samarbeide om en serie møbler og utstyr for hjemmestudio. Og så en LP-spiller.

Serien skal hete Ubegrensetmen det er begrenset til 20 deler, hvorav tre av delene allerede er utgitt, før de dukker opp til høsten.

Foreløpig er det et skrivebord og en stol som utgjør de to delene som er direkte knyttet til den musikalske produksjonen av det som vises.

Det har lenge vært skrevet mye om «comeback» til LP-plater, men mens hitlistene har pekt oppover de siste ti årene, har det lenge vært snakk om relativt lave tall på bunnen. Men nå begynner det å bli litt langt for det gamle musikkformatet.

Formue kunne tidligere i år rapportere at vinylsalget toppet 1 milliard dollar, for første gang på 35 år. Det var mangel og høye priser, fordi fabrikkene som produserer formatet rett og slett er for få.

i følge Wikipedia det var bare 48 LP-trykkerier igjen på verdensbasis fra og med 2017.

Det fremgår ikke av artikkelen om milliarden er verdensomspennende eller bare for den amerikanske delen av industrien. Sammenligningen med inntektsbidraget fra strømtjenester overstiger uansett 12 milliarder kroner.

også lese

Med «Dirigera» vil Ikea kontrollere smarthjemmet ditt

Det kan hevdes at LP-spilleren har mer med musikkavspilling enn produksjon å gjøre. Det fungerer med Ikeas. trådløse høyttalere med bluetooth, eller den kan kobles til på vanlig måte med en kabel. Boost, den såkalte RIAA-scenen, er innebygd slik at den kan kobles til med en kabel som en CD-spiller. DVD spiller?

Vel med de røde og hvite kontaktene på baksiden av det du har som lager lyd.

Spilleren skal kunne drives av en liten USB-kontakt, loves det.

Av bildene ser det ut til at unbrakos ubestridte mestere har «samarbeidet» med mer enn Sveriges største ektemann. Selve pinnen, den delen som lager lyden, kommer tilsynelatende fra anerkjente Audio Technica. De er allerede i høy grad en del av «return of vinyl» med en omfattende serie med spillere under eget merke.

Hvor tonearmen og overføringen kommer fra, sier de ingenting.

For ordens skyld er Audio Technica ikke nevnt noe sted bortsett fra at logoen er på bildene. Så det kan være noe annet på pinnen når spilleren kommer i salg.

Designmessig er det en relativt kompakt spiller som ikke er stor nok til å huse hele tallerkenen som snurrer plata. Så det minner litt i formfaktor om alt fra billige Crosley-spillere til dyrere designerprodukter.

Spilleren er helt svart og har kun to synlige knapper foran, bortsett fra tilkoblingsknappen for Bluetooth, som nok er litt skjult. De synlige knappene er de to du forventer; av/på-bryter og hastighetsvelger mellom 33 og 45 rpm for å dekke de fleste moderne plater. Mange LP-spillere støtter fortsatt 78rpm-plater, men mange av platene som krever det er nærmere hundre år gamle (!), så det er klart at artisten kjent for tidligere hits som Ivar og Kallax ikke har prioritert fart.

Til nå er lite kjent om stolen og bordet i serien. Det vi vet er at bordet må ha en dedikert skuff for å plassere MIDI-tastaturet og et stativ for høyttalerne, slik at Kygos fremoverløpende opptak ikke trenger å være for rotete.

Vi vet heller ikke ennå hva de andre 17 produktene i Obegränsat-serien er.

Priser for noen av delene har heller ikke blitt avslørt, men i kjent Ikea-stil vil den sannsynligvis være på budsjettenden av spekteret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.