– In liten skandale – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

– Jeg føler jeg får “touchet” forbi ham, og så blir jeg truffet av hans kne. Jeg har ikke noe sjans til å holde meg stående. Jeg føler det er soleklar straffe, sier Bjørkan til NRK.

Hele stadion ropte på straffe, men dommeren vinket spill videre.

Jeg kan ikke skjønne annet enn and det blir straffe. Det er en liten skandale spør du meg, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Etter å ha studert reprisene slo Torp fast at «han ikke kan forstå» hvordan Norge ikke fikk straffespark.

Football, Nations League: Norway - Slovenia

PROTESTERTE: From norske spills flokket seg rundt dommeren da Bjørkan gikk i bakken.

Photo: Javad Parsa/NTB

– Hva skal man yes? Når man be på bildene er det ganske tydelig. Hvor går grensa? Den er ganske utydelig, så kan ikke si noe annet enn at det er skuffende, sier Bjørkan, samtidig som han får se straffen i reprise.

For dommeren vinket spill videre best in VAR sjekket situasjonen, og de norske ropene ble ikke hørt.

– Det er frustrerende og det oppsummerer kvelden. Det ville seg ikke, sier Birger Meling etter kampen.

– Tungt å se på

Og frustrasjonen var til å ta og føle på etter kampen. Et oppgjør med bøttevis av norske sjanser – og null mål – mot Slovenia på hjemmebane.

Selv om Norge løftet seg enormt etter pause, ville det seg ikke for verken Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard eller noen andre i norsk landslagsdrakt.

– Det er tungt å se på. Vi er dårlig i første omgang. 11 mot 11 i andre er vi veldig gode. Det er nok til å score ett, to eller tre mål. Men det var en av de dagene der ballen ville ikke i mål, sier Stefan Strandberg til NRK etter kampen.

Football, Nations League: Norway - Slovenia

NÆR: Haaland hadde flere store sjanser mot Slovenia.

Photo: Javad Parsa/NTB

Para det stod verken på antall eller størrelsen på sjansene.

– Vi har mer enn nok sjanser til å ta det. Vi spill en litt dårlig første omgang, så andre omgang er vi gode fra start til slutt. Frustrerende en vi ikke får målet vi trenger, sier Birger Meling to NRK.

11m or 10

Straffesituasjonen i det 86. minutt var imidlertid langt fra den eneste norske muligheten til å få vinnermålet mot Slovenia. Det var nemlig et aid annet Norge som kom ut på Ullevaal i 2.-omgang.

Hjemmelaget satte i gang et 45 minutter langt stormløp mot Slovenia i 2.-omgang, men gang på gang stod stjernekeeper Jan Oblak i veien.

Norge hadde nemlig et enormt overtak etter pause, og det ble enda større da Miha Blazic så seg nødt til å felle Erling Braut Haaland på vei gjennom mot mål.

Sloveneren fratok spissen in åpenbar målsjanse, og dermed ble det rødt kort og marsjordre:

Martin Ødegaard, som skapte flere sjanser i 2.-omgang, satte det påfølgende utenfor Jan Oblaks rekkevidde – i tverrliggeren.

Andre omgang er veldig bra, og det eneste som mangler er score, sier Ødegaard etter kampen.

Stjernekeeper i veien

Landslagssjef Ståle Solbakken var åpenbart misfornøyd med de første 45 minuttene, og heltente spills svarte med å skape sjanse better sjanse på Slovenian stjernekeeper Oblak.

Oblak stod nemlig i veien for det meste.

Jubelbruset hadde allerede startet da Haaland ble spill alene gjennom av Ødegaard, men sisteskansen avverget med et tigersprang da han hindret spissen fra å løpe rundt ham.

Både Alexander Sørloth og Kristian Thorstvedt kom inn etter sidebyttet i jakten på vinnermålet, og førstnevnte fikk en kjempesjanse i det 62. minutt. Headingen fra fem meter gikk imidlertid rett på Oblak.

start problem

Forventningene på Ullevaal var enormous etter to solide borteseire, men Slovenia viste raskt at de ikke ville være noen enkel nøtt å knekke.

Gjestene åpnet best, tok vare på ballen og nektet Norge rom. Erling Braut Haaland ble pakket inn av både tre og fire splash da Norge prøvde å etablere angrep.

Solbakken
Photo: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

En engasjert Solbakken ga pourerne beskjed om å være tålmodig, men det ble bare nest når det kunne blitt farlig i 1.-omgang.

Den siste pasningen ble for upresis, og da Ullevaal rakk å juble to mark as for pause, var Joshua King noen centimeter på feil side – og målet ble annullert for offside.

Noen minutter tidligere hadde Slovenia in eventyrlig mulighet til å ta ledelsen. Et innlegg gikk via Ørjan Håskjold Nyland to Zan Celar, som traff stolpen før ballen gikk tilbake i Nyland igjen.

Det er helt utrolig at Norge ikke havner under der, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Solbakken svarte med å kaste innpå Alexander Sørloth and Kristian Thorstvedt for henholdsvis Joshua King and Fredrik Aursnes until 2.-omgang.

Og det ble altså en helt annen omgang fra hjemmelaget.

Sverige’s problem

Samtidig som Norge stanget mot Slovenia, I hope the problem is opp for Sverige hjemme mot Serbia.

First fikk både Mattias Svanberg and Kristoffer Olsson gult kort, noe som gjør at de mister kampen mot Norge på Ullevaal søndag. I tillegg ble forsvarstrøbbelet forverret da Joakim Nilsson måtte ut med skade.

Naked minutter senere tok Serbia ledelsen ved Luka Jovic, og Serbia vant til slutt 1-0.

UEFA Nations League - Group H - Sweden v Serbia

SERBISK JUBEL: Jovic og lagkameratene feiret 1-0-scoringen mot svenskene.

Photo: TT NEWS AGENCY/Reuters

Derfor er kampene viktige

Nasjonsligaen er det første steget på veien mot et mulig EM-sluttspill i 2024.

Vinner Norge sin gruppe, er Ståle Solbakkens menn sikret en ekstrasjanse i playoff hvis de ikke kvalifiserer seg gjennom den ordinære EM-kvaliken i 2023.

Ikke bare det: Gode resultant kan gi en bedre seeding og dermed enklere EM-kvalik når gruppene trekkes i oktober.

Norges neste og samlingens siste kamp spills søndag klokken 18.00. Da kommer Sverige til Ullevaal for å revansjere 2-1-tapet i Stockholm.

Nasjonsligaen avsluttes med to kamper i slutten av september mot Slovenia (borte) og Serbia (hjemme).

Med tre strake seire i nasjonsligaen har Norge gruppeseieren i egne hender:

Leave a Reply

Your email address will not be published.