Ingebrigtsen fraløpt på «hjemmebane»: – Dette er jeg ikke skapt for – VG

FARTEN TEST: Jakob Ingebrigtsen løp onsdag 800 meters at Fana Stadion. His avbildet under Diamond League stevne i 2021.

FANA (VG) Jakob Ingebrigtsen (21) tok onsdagens 800 meter som trening, og innrømmet at den uvante distansen ikke er noe for ham.

Publisher:

Under Trond Mohn Games at Fana Stadion jaktet yngstebror Ingebrigtsen and god treningsøkt for Bislett Games.

På distansen nesten halvparten så lang som han vanligvis løper, måtte han se seg grundig slått.

– Litt som forventet, man ser det igjen at 800 meter er noe annet enn å løpe 1500 meter, sa Ingebrigtsen til NRK og fortsatte:

– Dette er jeg ikke skapt for. Springe såpass fort, såpass tidlig. Jeg trenger tre runder på å komme meg i gang.

OL-vinneren ble til slutt nummer fire med tiden 1,47.22. Nederlandske Tony van Diepen vant distansen på tiden 1,46.56.

Men selv om Ingebrigtsen måtte se seg slått, var det etter målgang god tone mellom ham og onsdagens vinner.

– Det er ikke gøy å bli slått, men samtidig må vi være realistiske. Hadde han (van Diepen) on stilts in 1500 meters, hadde jeg trolig tatt ham igjen med en runde, sa in latermild Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsens personlige rekord på 800 meter er 1.46,44 fra Bislett for to år siden. Til sammenligning er den norske rekorden på mellomdistansen 1.42,58, satt av Vebjørn Rodal (49) da han vant sitt historiske OL-gull i Atlanta i 1996.

Jakob Ingebrigtsen fikk 1.48.72 da han vant NM-tittelen på distansen her for to år siden. Banerekorden innehas av danske Wilson Kipketer, satt i 1996 med 1.44,33.

Med sin forlovede Elisabeth Asserson og sin bestekompis som støtteapparat, tok Jakob Ingebrigtsen kveldens løp som en slags hurtighetsøkt. Underveis i oppvarmingen var han klar på at han trolig ikke kunne hamle opp med de beste, på en distanse han ikke satser på.

Samtidig kunne han fortelle and han skulle legge på litt «ekstra» trening more than 800 meters, for å få in god økt.

Tilstede på Fana Stadion var også far og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen, som fulgte med på sine nye elever Narve Gilje Nordås og Per Svela. From to deltok 3000 meters from gikk av stabelen in liten stund for Jakob Ingebrigtsen var i aksjon.

Onsdagens 800 meters var første gangen Gjert Ingebrigtsen så sin sønn løpe etter at gikk ut av trenerrollen like etter nyttår.

Norges OL-gullvinner in 1500 meters var nær suveren da han for halvannen uke siden vant det det klassiske mileløpet (1609 meters) i Eugenes Diamond League-stevne. Neste torsdag løper have samme distance i Oslo Diamond League-stevne, og kan bli den første av løperbrødrene i Team Ingebrigtsen som har vunnet den såkalte Drømmemila under Bislett Games.

Vel å merke uten konkurranse fra Filip Ingebrigtsen (29) and Henrik Ingebrigtsen (31). First havnet and stykke ned på resultantlisten i Eugene og bestemte seg for et par dager siden å droppe 5000-meteren i Romas Diamond League-stevne i morgen, torsdag. Han vil and stedet løpe den distansen på Bislett 16. juni, sammen med Henrik – som er ute etter å kvalifisere seg for friidretts-EM i München i midten av august.

Men først kommer friidretts-VM i Eugene 15.-24. July

Etter at verdensrekordholder Karsten Warholm (26) for tre dager siden pådro seg en lårskade under sin sesongdebut i Rabat, vil Jakob Ingebrigtsen – slik det be ut for langhekk-kongen Warholm nå – være Norges desidert største gullhåp i mesterskapet om fem og en halv uke.

Der vil han etter alt å dømme løpe for å vinne både 1500- og 5000-meteren.

800 meters at the Trond Mohn games at Fana onsdag kveld var hans nest siste konkurranseløp som oppladning til VM. Umiddelbart etter Bislett-milen drar han og storebror Filip til et høydeopphold i deres hjemmevante Flagstaff (2000 meters above havet) i Arizona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.