Technology

– Ingen bedrifter ønsker dette – E24

Written by admin

New York Bankruptcy Court hadde sin første høring etter at SAS begjærte konkursbeskyttelse. Underveis falt SAS-rammen på plass under saksbehandlingen, mens dommeren fikk frem latter fra advokatene.

Dagen etter at over 900 SAS-piloter gikk ut i streik, begjærte SAS-ledelsen konkursbeskyttelse i USA.
Publisert:

Den første høringen i SAS Chapter 11-prosedyren ble holdt i skifteretten for Southern District of New York torsdag ettermiddag.

Dette er den formelle starten på konkursbeskyttelsesprosessen, der SAS planlegger å implementere spareplanen SAS Forward.

Allerede i innledningen kunne advokatfirmaet Weil, Gotshal & Manges LPP, som bistår SAS i prosessen, fortelle at selskapet har rundt 700 millioner dollar, tilsvarende syv milliarder kroner, i kontanter.

Under rettsmøtet kom det flere forslag fra advokatfirmaet Weil, Gotshal & Manges LPP, som bistår SAS i prosessen. Disse forslagene er basert på hvor mye penger SAS kan bruke for å fortsette business as usual mens selskapet er under konkursbeskyttelse.

Forslagene inneholdt punkter om at Eurobonus-kundeprogrammet skulle fortsette, drivstoffbetaling og at ansatte får betalt det selskapet skylder dem, for å nevne noen av de tolv forslagene som ble presentert.

De fleste forslagene var helt i orden for dommeren, mens han på enkelte punkter valgte å gjøre mindre endringer. På et tidspunkt kunngjorde han at han skrotet en del av et frieri, og trakk til seg latter fra advokaten.

– Jeg håpet virkelig du ville si det. Jeg hadde markert det stedet på dokumentene mine, sa advokaten.

SAS-sjef Anko van der Werff sa i en uttalelse at dommerens avgjørelser sikrer at selskapet vil fortsette å operere som normalt når restruktureringsprosessen starter i USA.

– Vi er fortsatt fokusert på å gi kundene den tjenesten de er vant til, samtidig som vi øker vår innsats for å implementere vår omfattende SAS Forward-transformasjonsplan, sier van der Werff.

Innrømmelse av dommeren

Den rundt to timer lange høringen inneholdt i stor grad forklaringer og diskusjoner om punktene, men da blant annet Eurobonus-programmet var i søkelyset, tok dommeren brått ordet.

– Jeg har en litt spesiell sak å komme med. En gammel venn av min kone fortalte meg at de snart vil ha billett med SAS. De synes det var morsomt å fortelle meg da de fikk vite at jeg skulle være dommer i saken. Jeg har ingen interesse for den turen, men jeg sier dette for å vise åpenhet, sa dommer Michael E. Wiles.

– Han er ingen nær venn, spurte en av advokatene, som fikk til svar at han ikke var konkursadvokat og at han ikke skulle ha noe å si.

Også når de diskuterte Star Alliance-samarbeidet som SAS er en del av, foreslo dommerne en liten anekdote da han skulle fortelle hva han mente om forslaget.

– Jeg har vært på noen turer i mitt liv, hvor jeg har måttet hente bagasjen for så å sjekke den inn igjen. Det er ikke noe man vil kreve at andre skal gjøre. Så dette er helt greit for meg, sa dommer Wiles.

Fortsett å lese E24 +

Tiden etter Norwegian: – Det tyngste jeg har opplevd i næringslivet

Omfattende, dyrt og påtrengende

Tirsdag kom det frem at kriserammede SAS og flere av selskapets datterselskaper har begjært konkursbeskyttelse i USA for å sikre kontinuerlig drift. Konkursbeskyttelse betyr at ingen kreditor kan kreve pengene sine eller begjære seg konkurs fra SAS mens selskapet er under beskyttelse. I USA kalles det «Chapter 11».

– Det er ingen virksomheter som ønsker å gå gjennom en kapittel 11-prosess med mindre det er absolutt nødvendig, sier Stine Dalenhag Snertingdalen, advokat og partner i Kvale.

også lese

Krav SAS foreslår tiårig tariffavtale: – Vanskelig å forhandle frem streikeretten i ti år

Snertingdalen, som har spesialisert seg på restrukturering og konkurs, sier prosessen er langvarig og kostbar, samt påtrengende for selskapet.

– Chapter 11-prosessen ligner litt på den norske konkursbeskyttelsesprosessen, Reconstruction, som trådte i kraft i mai 2020. Men den amerikanske Chapter 11-prosessen er mer fleksibel og kraftfull, og gir et stort internasjonalt konsern mulighet til å oppnå helhetlige løsninger som respekteres. av kreditorer over hele verden, sier han.

Når store selskaper som SAS gjør dette, er det fordi de ifølge Snertingdalen ikke har alle aksjonærene med seg for løsningen de ønsker å oppnå, eller at de ønsker å demme opp for tilstrømningen av et mindretall av kreditorer som prøver å fremme krav. . på bekostning av andre.

EKSPERT: Stine Dalenhag Snertingdalen er oppnevnt av Justisdepartementet som medlem av Konkursrådet.

– En kapittel 11-prosess kan bidra til å implementere en løsning for SAS som er bedre for kreditorene enn om selskapet gikk konkurs. Kreditorer vil stemme over forslaget og et mindretall vil ikke kunne stoppe en løsning for SAS som de fleste kreditorer ønsker, sier advokaten.

– SAS vil kunne fortsette å drive normalt mens prosessen pågår, og den amerikanske domstolen vil ikke akseptere at noen av selskapene som omfattes av Chapter 11-prosessen blir slått konkurs av kreditorer i andre land, fortsetter Snertingdalen.

Allerede tirsdag bestemte New Yorks konkursrett at de 14 selskapene i SAS-konsernet som har søkt om konkursbeskyttelse skal behandles i samme sak.

– Må ta vare på alle deler.

Advokat Stine Dalenhag Snertingdalen sammenligner en kapittel 11-behandling med medisinsk behandling av en alvorlig syk pasient.

– Mens selskapet gjennomgår en slik behandling, ro deg ned fra kreditortilnærmingen til å arbeide for å forbedre. Kapittel 11-prosessen har også visse medisiner og kirurgiske verktøy som kan brukes til å hjelpe virksomheten med å komme seg. Slik fungerer også Norges konkursbeskyttelse og gjenoppbygging, sier hun.

– Det er viktig å huske at utgangspunktet for en kapittel 11-prosess alltid er at kreditorene vil ha det bedre enn ved en faktisk konkurs. Dommeren må ivareta alle parters interesser, fortsetter Snertingdalen.

About the author

admin

Leave a Comment