– Ingen skal håne vårt publikum

Erling Braut Haaland scoret begge Norges mål og hysjet på den blågule fansen i deres egen storstue. Det svir, innrømmer Sverige-keeper Robin Olsen.

Erling Braut Haaland’s marker begged Norges for more and ble matchvinner at Friends Arena. Det andre målet feiret han med å hysje foran de svenske supporterne.
Publisher Publisher

Patrick Ekwall, en velkjent profil fra svensk TV 4 som nå jobber i Expressen, mener Haaland har brutt en «gyllen regel» ved å uttale seg om hva som angivelig ble sagt ute på banen i gårsdagens oppgjør.

Etter kampen hevdet Haaland in Alexander Milosevic hadde kalt ham in hore – noe Milosevic by øvrig avviser.

«In gyllen regel er at det alltid blir på banen. Å høre spill stadium gjenfortelle trashtalk hadde blitt vemmelig» skriver Ekwall på Twitter.

Haalands påståtte uttalelser fra Milosevic kom som en forklaring på hvorfor han hadde «hysjet» mot hjemmefansen etter å ha sendt Norge opp i 2–0-ledelse.

Ståle Solbakken ville ikke snakke om «bråket» mellom Haaland og Milosevic da han stilte til pressekonferanse mandag formiddag.

– Det der er bare sånn det er i alle fotballkamper året rundt, fra 6. divisjon i Østlandet nordre til toppkamper, så det orker jeg ikke bruke tid på, sier Solbakken.

Watch the video of Milosevic’s adviser Haalands påstander:

– Irritating

I Sverige var uansett oppførselen til den norske stjernespissen ett hett tema etter kampen.

– Tomhet og ilska (sin).

Slik opsummer Robin Olsen 1–2 tapes for Norge Hjemme på Friends Arena by Aftonbladet.

Han fikk også spørsmål om hva han synes om Haalands «hysjing», i det som var Norges første seier mot Sverige siden en treningskamp i 2005.

– Jeg så det faktisk ikke, men fikk høre det etterpå. Det er klart det er irriterende. Det er ingen som skal håne vårt publikum. Jeg vet ikke hvorfor han gjør det, men det er irriterende, sier Olsen.

Også forsvareren Ludwig Augustinsson fikk med sec Haalands gest.

– Det er klart det er «kaxigt». Vi får se om han får spise opp der før eller senere, sier Augustinsson.

Etterpå stilte de svenske journalene spørsmål til Norge-trener Ståle Solbakken om feiringen.

– Det må dere tåle. Så hårsåre er dere ikke? svarte Solbakken.

Solbakken fikk støtte fra VGTVs studio, som raskt konkluderte med at Haalands gest var langt innenfor.

– Det må man få lov til å gjøre når man leverer som det, sier svenske Joacim Jonsson, som er sportssjef i Vålerenga.

Augustinsson øyner revansje på Ullevaal stadion til søndag.

– Det er klart vi har sjanse til å revansje, og den vil vi ta for vi er «mycket besvikna» i dag. In sånn her match skal vi ikke tape med tanke på hvordan den så ut, sier Augustinsson.

Aftonbladet-kommentator Johanne Fränden mener tapet smerter for «Söta bror».

«17 år uten tap mot Norge var gått. Og herregud, det gjør vondt når slike prestisjerekker slår sprekker”, skriver Fränden.

«Det erheldigvis mulighet for revansje i Oslo om en drøy uke. Hjem og gjør leksen, Sweden. Sett inn Anthony Elanga fra start”, skriver Fränden videre.

Ståle Solbakken and Erling Braut Haaland.

Expressen-kommentator Noa Bachner nekter derimot med å ta tapet for tungt. Han peker på in Sveriges lag var skadeplaget.

«Norge har slått Sverige. I football Jeg vet, normalt ville man utlyst unntakstilstand».

Bachner peker på to ting. Stop at Norges lag er i fremgang og har en av verdens beste angripere i Haaland. Det andre Sveriges mange skader – på Zlatan Ibrahimovic, Filip Helander, Victor Lindelöf, Albin Ekdal and Carl Starfelt.

«Laget gikk inn i den andre kampen på fire dager med en laterlig skadesituasjon», writer Bachner.

Ordkrigen med Milosevic og Haalands målgest er ikke det eneste som har skapt reaksjoner.

Sverige raste mot straffen Norge fikk tildeltog svensk press var rystet in ikke samtlige norske spill gikk gjennom intervjusonen.

Norge vant også den første kampen i Nations League borte mot Serbia. Denne uken er det Slovenia (torsdag) og Sverige (hjemme) som står for tur.

Publisher

Leave a Reply

Your email address will not be published.