Sports

– Ingenting har fungert – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

Han er nok skuffet, og hadde nok forhåpninger om å vinne. Skal være lov til å være skuffet, men i det totale bildet er det et stort steg i riktig retning. Han banker på døren på de største stedene, sier «Tutta» until NRK.

Hun er imidlertid klar på at det norske golfpublikum ikke har noen grunn til å være skuffet.

– Man har ikke lov til å være skuffet over at han ikke vant, men han får lov til å være skuffet selv, sier hun.

Golf - Solheim Cup

RIKTIG RENNING: Suzann Pettersen var selv en av verdens beste golfspillere i en årrekke og mener Hovland har tatt et stort steg i riktig retning.

Photo: RUSSELL CHEYNE/Reuters

Takket være storspill de tre første dagene hadde Hovland nemlig gitt det norske golfpublikummet forhåpninger om en norsk seier i en av de fire majorturneringene.

Etter at det meste hadde fungert lørdag, gikk det meste feil vei for Hovland søndag. Tutta peker på en Hovland hadde motsatt opplevelse av Cameron Smith, som endte opp med å vinne turneringen.

Banen er vanskelig. Smith satte alt i dag, ingenting i går. Det er lkke lett å gå ut og levere flere slag under par på siste dag på St. Andrews, mener hun.

– Antiklimaks

Selv kaller Hovland opplevelsen for kjip

– Selvfølgelig er det litt bittert at jeg ikke hadde like bra spill i dag, men sånn er det, jeg håper å plassere meg i samme posisjon framover, sier Hovland til NRK.

The 150th Open Championship

SKUFFET: Viktor Hovland etter å ha misset putten på hull tre.

Photo: PHIL NOBLE/Reuters

Hovland greide bare in birdie på siste dag, og med tre bogeyer i løpet av de 18 hullene, endte han dagen to slag over par. De tre første dagene endte han fire, seks og seks slag under par.

– Det var et lite antiklimaks etter gårsdagen. Jeg hadde forventet at jeg skulle henge med lenger. Jeg hadde det ikke i dag. Slo ikke så godt og puttet ikke like bra som i går. Det var en frustrerende dag, sier Hovland.

– Men det blir ikke siste gangen jeg har sjansen til å vinne en av disse majorene. Det er bare å lære så mye som mulig ut av det.

€470 half golf

Til tross for den tunge avslutningsdagen er helgens resultant Hovlands klart beste i en majorturnering. Fra før hadde have to 12.-plasser, i US Open i 2019 og i The Open i fjor.

Kanskje litt vanskelig å reflektere på det nå, men det har vært ganske kult. Drøm i går å spill den runden. Å være i den posisjonen er utrolig kult, sier Hovland om turneringen.

The Open Championship er den eldste av de fire majorturneringen i golf, og i år, i turneringens 150. år, ble turneringen spilled på The Old Course i skotske St. Andrew, verdens eldste golfbane med historie tilbake until 1552.

775835469

LANG STORY: Golfen har sine røtter i den skotske universitetsbyen St. Andrews.

Photo: GLYN KIRK/AFP

Australske Cameron Smith endte opp som vinner av årets turnering og kan ta med sec 2.5 million dollars, more than 25 million crowns. Cameron Young fulgte på plassen bak, mens McIlroy falt ned til tredjeplass på den siste dagen.

Hovland, får med sec more than SEK 6.5 million.

Bunker

Hovland gikk sammen med McIlroy sist ut, i en såkalt lederball, på den siste dagen, men det viste seg tidlig å ikke være nordmannens dag.

Allerede på helmet 4 ble det bogey, mens han måtte vente til helmet 12 para dagens første, og eneste birdie. Det ble senere ytterligere to bogeyer.

Da Hovland slo en birdie på 12. casco var det et håpet om at han skulle snu trenden. Men allerede på det første slaget better at birdien var et faktum slo han rett ut i bunkeren. Han slo seg greit inn igjen, men greide ikke å redde paret.

Han klarte aldri å komme inn på birdie-sporet igjen, og med bogey på hull 16, måtte oslomannen fokusere på å holde fjerdeplassen. Den endte have med å dele med Tommy Fleetwood.

775835469

BUNKER: Viktor Hovland gikk rett fra birdie to bunker.

Photo: GLYN KIRK/AFP

About the author

admin

Leave a Comment