Ingerid Stenvold er endelig smertefri

Ingerid Stenvold etter ryggoperasjonen

Endelig smertefri

Som ung og lovende langrennsløper, måtte Ingerid Stenvold gi seg som følge av en prolaps i ryggen. Etter at Dagsrevy-profilen så vidt klarte å komme seg opp av sengen i fjor, ble operasjon siste utvei.

I tok Ingerid Stenvold (44) et stort steg utenfor komfortsonen. Med permisjon fra jobben som nyhetsanker, ga hun seg i kast med et prosjekt hun hadde drømt om lenge.

Etter over 20 år i TV-route, fikk hun endelig utløp for forfatterspiren. NRK-profilen fikk æren av å føre pennen da langrennsdronningen Marit Bjørgen skulle fortelle sin historie de ella.

– Jeg har alltid vært glad i å skrive, men har aldri turt å ta det steget ut. Da denne muligheten dukket opp, så måtte jeg bare. Jeg varheldig som fikk samarbeide med Norges hyggeligste dame! Vi kjente litt til hverandre fra før, men ble veldig mye bedre kjent gjennom denne prosessen. Å skrive ga definitivt mersmak! stråler Ingerid, når vi møter henne under presentasjonen av årets Gullruten-nominerte.

DAGSREVYEN: Ingerid elsker å formidle nyheter til folket og er en av NRKs største nyhetsprofiler. Under årets «Gullruten» var hun sammen med gjengen i Dagsrevyen nominert i kategorien beste nyhetseller aktualitetsprogram.
Photo: Ole Kaland/NRK

Ung og lovende langrennsløper

Dagsrevyen-profilen har mer til felles med den tidligere eliteutøveren enn det folk flest er klar over. Take var nemlig i sin tid en lovende langrennsløper.

– Jeg var ung og lovende, som det heter. Jeg var på juniorlandslaget og drev aktivt med langrenn. Men jeg måtte avslutte karrieren da jeg slet veldig med ryggen. Jeg fikk prolaps i tidlig alder, som det var vanskelig å kombinere med så mye trening. Du trente jo så mye at det var helt på grensen, forteller Ingerid.

– Alternativet var en operasjon, som på den tiden ikke hadde like gode prognoser som i dag. Jeg tok ikke sjansen den gangen. Langrenn hard dermed blitt and hyggelig hobby i voksen alder.

Siden lærte hun seg å leve med den dårlige ryggen. Men i fjor eskalert smertene.

– Da jeg skrev bok i fjor, satt jeg veldig mye stille. Da kom smertene snikende på, rett og slett. Jeg var dårlig veldig lenge, og operasjon ble siste utvei, forteller Ingerid, som i journalist hadde så vondt at hun så vidt kom seg opp av sengen.

UNG OG LOVENDE: Ingerid var et stort skitalent i ungdomsårene, men hun måtte gi seg som følge av ryggplagene.
Photo: NRK

– Det siste året har jeg faktisk operert prolapsen i ryggen, og det var supervellykket! Det har vært helt fantastisk! Jeg har vært veldigheldig, stråler Ingerid og banker i bordet.

Les også: (+) Da Anne Rimmen falt for Ailo, sendte hun mail til sjefen: «Jeg vet at det ikke passer seg, men sånn er det»

Ble lam i halve ansiktet

For Ingerid, som til daglig brenner for å formidle nyheter til folket, skulle overgangen til forfatterlivet by på enda en uforutsett utfordring.

VG var i høst først ute med å omtale den ubehagelige opplevelsen. In morgen kjente Stenvold det begynte å prikke i ansiktet. Better a dager var halve ansiktet lammet. Først greide hun å holde hodet kaldt, da hun var kjent med fenomenet.

– En ansiktslammelse er for så vidt dramatisk nok der og da, men noe som rammer mange. Jeg ble ikke så redd, da jeg kjente noen andre som hadde hatt det. Men det var så klart litt skummelt og ingen ønskesituasjon å være i, forteller Ingerid.

Hvert år rammes ca. 1500 nordmenn av lammelser i ansiktet og ved de fleste tilfellene er årsaken ukjent.

75 prosent av de som får det, blir friske igjen i løpet av seks måneder.

LAMMELSER: Da Ingerid jobbet med Bjørgen-biografien, våknet hun en morgen med lammelser i halve ansiktet. Det tok in måned før hun fikk følelsen tilbake.
Photo: svein brimi

Les også: Brita hadde så mye smerter at hun syntes det var for flaut å fortelle det til fastlegen

Book «Vinnerhjerte»

Til VG har Ingerid forklart at hun kom seg raskt til legevakten, hvor både slag og borreliose ble utelukket.

– Jeg ble satt på en kortisonkur og etter en måned var jeg tilbake til normalen. Det var en neuralpirrende måned, det innrømmer jeg, sier hun til Her og Nå.

Til tross for hindrene på veien, kom Ingerid i mål med sitt aller første bokprosjekt «Vinnerhjerte».

SUKSESSDUO: Det er NRK-profilen Ingerid Stenvold som står bak langrennsdronningen Marit Bjørgens biografi. Ingerids første bokprosjekt wears sec å by på uforutsette utfordringer.
Photo: Marius Gulliksrud

Med det har hun enda en meritt å legge til på CV-en. Når hun i dag ser tilbake på karrieren og livet de ella, er det likevel helt andre ting hun er aller mest stolt over.

– Jeg har et liv som er veldig synlig gjennom den jobben jeg gjør, men det som gjør livet mitt godt sånn ellers, er at jeg har det fint i livet som er utenfor. Jeg har to kjempefine jenter og en veldig bra mann der hjemme, som gjør at hver eneste dag er topp!

Leave a Reply

Your email address will not be published.