Investorer føler seg lettet etter rentevedtaket, men finansinstitusjonen advarer: – Dette er nok ikke over

Investorer ønsket forutsigbarhet og klare meldinger fra den amerikanske sentralbanken etter onsdagens rentemøte. de lyktes.Målet er å redusere inflasjonen i amerikansk økonomi til to prosent. Det går mot et nytt rentehopp i juli.

Fra dagens perspektiv er en renteøkning på 50 eller 75 basispunkter mest sannsynlig på vårt neste møte. Det vil avhenge av dataene som mottas og utsiktene for økonomien, sa sentralbanksjef Jerome Powell på pressekonferansen.

lette markedene

Da Tokyo-børsen åpnet for handel noen timer etter at amerikanske børser stengte for en bedring, var det med positive fortegn. Nikkei-indeksen steg umiddelbart mer enn to prosent. Også på børsene i Seoul og Sydney, som åpner samtidig, var det stor økning.

I morgenrapportene fra asiatiske finansinstitusjoner er det forbauselse, og en sunn dose tvil, om de amerikanske signalene og hva det vil bety for aksjemarkedene.

– Fed klarte på en eller annen måte å trekke en fin linje mellom antiinflasjonstiltak og samtidig ikke gi inntrykk av at dette ikke blir en resesjon, i hvert fall ikke en alvorlig. Markedene viser tegn til lettelse, skriver ING-teamet i Singapore, ledet av sjefanalytiker Robert Carnell.

Fed kuttet sine vekstprognoser for USA i 2022 fra 2,8 prosent vekst til 1,7 prosent på grunn av flere og større renteøkninger enn tidligere ventet. De neste to årene forventes veksten i den amerikanske økonomien å bli mindre enn to prosent.

– Den er høy nok til at det ikke er noen grunn til å rope ned lavkonjunktur. Når det er sagt, og gitt dens merittliste, er det litt rart hvorfor noen skal tro på prognosene, sier ING-teamet.

Den finansielle enheten tror ikke at uroen i markedene er over.

– Vi kan få intervallhandel i fremtiden til vi finner ut av det. Handelsvolum er relevant for å definere slutten av bjørnemarkeder. Onsdagens volum var bedre enn de siste ukene, men lavere enn tirsdag. Dette er nok ikke over, avslutter ING.

tvunget til å kapitulere

Mens store deler av verden sliter med høye priser og rentekomiteer klare til å handle, er situasjonen annerledes i Japan. Her er styringsrenten fortsatt negativ og sentralbanken sier de ikke har planer om å gjøre endringer med det første.

Den japanske valutaen har svekket seg betraktelig på kort tid og handlet til 135 yen mot amerikanske dollar i timene før den amerikanske renteøkningen.Svakheten i valutaen førte til at importregningen i mai ble 48,9 prosent høyere enn for ett år siden. . Eksporten økte med 15,8 prosent.

Utenlandske investorer flykter fra det japanske obligasjonsmarkedet.

I forrige uke solgte de statsobligasjoner for 1100 milliarder yen (81 milliarder). Bank of Japan kjøpte statspapirer for 2,2 billioner yen på tirsdag, det meste siden de startet i 2016.

“Vi tror Bank of Japan vil bli tvunget til å kapitulere på et tidspunkt,” sa porteføljeforvalter Russel Matthews i hedgefondet BlueBay Asset Management, som forbereder seg på en åpen kamp mot Bank of Japan, til Bloomberg TV.

BlueBay, som forvalter rundt 127 milliarder dollar, skriver ned japanske statspapirer, bekrefter hedgefondets investeringssjef overfor Bloomberg.

“Bank of Japans rentekontroll på obligasjonsrenter er uholdbar,” sa Mark Dowding.

“Siste mann som står”

Tiårsrenten på statspapirer er 0,25 prosent i Japan.

Det er mer enn det dobbelte av i fjor. Bank of Japan har intervenert i markedet siden slutten av 2021 i et forsøk på å stabilisere obligasjonsrentene.

Bank of Japan er den siste som står (“last man standing”). For å være ærlig, jo mer markedet angriper de amerikanske og europeiske sentralbankene, jo mer sannsynlig er det at fremtidig veiledning fra den japanske sentralbanken vil ende opp veldig rotete. Dette vil ha enorme implikasjoner for globale renter», skriver Deutsche Bank i en rapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.