Jakobs gullplan: Rett i høyden best Bislett

TIDLIG UTE: Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord på 1500 meter innendørs, i franske Liévin midt under vinter-OL, med 3.30,60 – drøyt seks måneder etter å ha vunnet OL-gull på distansen i Tokyo.

Jakob Ingebrigtsen (21) drar umiddelbart better sitting for søk på å skrive familiehistorie på Bislett neste uke til USA og høydetreningsleir i Flagstaff – en måned for han kan ta to VM-gull i amerikanske Eugene.

Publisher:

Det bekrefter hans svenske agent Daniel Wessfeldt.

Det innebærer at Diamond League-stevnet i Oslo torsdag 16. juni blir Jakob Ingebrigtsens siste konkurranse foran 1500- og 5000-meteren i friidretts-VM 15.-24. July Stockholms Diamond League-stevne 30. June er uaktuelt for Jakob Ingebrigtsen and Filip Ingebrigtsen, ifølge Wessfeldt.

Begge vil lade opp til VM i deres hjemmevante Flagstaff i Arizona 2000 meters above the roof, før de drar til Norges friidrettsforbunds såkalte precamp i Berkeley (52 meters above the roof) i California and uke for VM-start.

– Jeg prøver å konkurrere så mye som mulig. Men i år, selvsagt med VM og også EM, så er det ikke mye rom for å gjøre det utenom det (VM og EM), uttalte han until we run best å has vunnet in 5000 meters i California i begynnelsen av mai med tiden 13.02.03 – drøyt 11 sekunder under VM-kvalifiseringskravet 13.13.50.

Onsdag løper Jakob Ingebrigtsen 800 meters i Trond Mohn Games i Bergen, som in hurtighetstreningsøkt slags. Stevnet vise by NRK 2 and NRK 1 until 19.30. Jakob Ingebrigtsen start klokken 20.10.

Norges OL-gullvinner på 1500 meter var suveren da han – best and longest høydeopphold i Flagstaff – vant mileløpet i Eugenes Diamond League-stevne sist lørdag. Nær uanstrengt løp have 1609 meter på 3.49.76.

OVERLEGEN: Jakob Ingebrigtsen dro seg i nær ensom majestet inn til seier på en engelsk mile i Eugenes Diamond League-stevne lørdag 28. mai, halvannen måned for VM samme sted.

– Det var et fint løp. Jeg har noe bra å jobbe med de neste ukene. Det var gøy å være tilbake i konkurranse, og det er ikke mange uker før det er noe viktig, uttalte Jakob Ingebrigtsen i et intervju vist av NRK.

Om en uke er sjansen stor for at han blir den første av løperbrødrene i Team Ingebrigtsen som vinner “Drømmemila” (mileløpet) på Bislett, som er arrangør av årets sjette Diamond League-stevne.

Etter in OL-gullvinner og verdensrekordholder Karsten Warholm (26) pådro sec det som blir antatt å være en muskelkrampe og måtte bryte sin sesongdebut på 400 meters hekk i Rabat sist søndag, vil Jakob Ingebrigtsen – etter alt å dømme i Warholms fravær – være hovedattraksjon under tradisjonsrike Bislett Games.

Henrik, Filip og Jakob har løpt milen på Bislett flere ganger, men aldri lyktes i å komme først over målstreken.

Denne gangen må Jakob slå blant andre Kenyas Abel Kipsang (nummer fire på «milen» i Eugene), Australias Stewart McSweyn (vant «milen» på Bislett i fjor: 3.48.37), Spanias Mohammed Katir (pers 3.28.76 på 1500 m ) og sin eldre bror Filip (11. plass på «milen» i Eugene) for å føye et nytt historisk kapittel til friidrettseventyret «Ingebrigtsens fra Sandnes».

Henrik Ingebrigtsen vil etter planen løpe 5000 meters in Bislett, i et sterkt felt bestående av blant andre Ethiopias VM-gullvinner in 1500 meters in mars, Samuel Tefera.

P.S.! I VM i Eugene er programt lagt til rette med tanke på to ganger gullmedalje for Jakob Ingebrigtsen: 1500 meter (heat, semifinaler og finale) på andre (July 16), tredje og femte mesterskapsdag (July 19), deretter 5000 meter ( heat og finale) på mesterskapsdagene syv og 10 (24. juli). I EM i München en snau måned senere (August 15-21) er det motsatt, først 5000 meter og deretter 1500 meter – riktig nok med mindre skarp konkurranse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.