– Kan kreve et nytt produkt

Energimerkingen av produkter som husholdningsapparater vil gjøre det lettere for forbrukere å velge energieffektive produkter. Skalaen går fra A (grønn) til G (rød), den første er det mest effektive alternativet.

Ved en gjennomgang av energimerkingen av butikker i perioden 2016-2019 ble det oppdaget avvik i både Elkjøp og Power, som i 2020 rådet et gebyr fra Olje- og energidepartementet på 500.000 kroner hver.

Elkjøp godkjente boten, mens Power klaget.

SKALA: Nye energimerker er på vei i EU, som på sikt også vil gjelde Norge. Video: Kristin Sordal. Reporter: Embla Hjort-Larsen.
se mer

Viktig sak

I det endelige vedtaket som kom fra departementet denne uken, opprettholdes krafttaksten på 500.000 kroner.

For DinSide sier olje- og energiminister Terje Aasland at det er viktig at informasjonen på produktene er korrekt og tydelig slik at forbrukeren vet hva han kjøper.

– Kundene må kunne gjøre gjennomtenkte kjøp og må kunne stole på at opplysningene stemmer, sier han.

Olje- og energiminister Terje Aasland i en vaskemaskin i kjelleren på Stortinget.  Foto: Martin Kynningsrud Størbu

Olje- og energiminister Terje Aasland i en vaskemaskin i kjelleren på Stortinget. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
se mer

Spesielt i disse dager med unormalt høye strømpriser er mange opptatt av å gjøre mer energieffektive innkjøp, noe som senker strømregningen og hjelper folk å spare penger, sier Aasland, og da må informasjon i annonser og butikk være riktig.

– Når kunden tror at han har investert i en ny vaskemaskin fordi han mener at det er et mer økologisk produkt enn det han har, men senere viser det seg at det ikke stemmer, at det ikke er bra.

Ministeren understreker at produsenter og næringsliv generelt må forbedre seg på god energimerking.

Stikkprøver avdekket at energimerking på produkter manglet, og brudd gjelder både reklamefeil og feilmerking i butikk. Totalt viste 35 prosent av de kontrollerte produktene avvik.

– Det er urovekkende høyt, og butikker har plikt til å gjøre noe med det. Derfor er det nødvendig å være tydelig for bedrifter og produsenter og det må få en konsekvens, sier statsråden.

Kan annonseres i kassen

Forbrukeradvokat for Forbrukerrådet, Thomas Iversen, sier energimerking vil gjøre det lettere for forbrukerne å sammenligne hvitevarer, slik at de kan velge et mer energieffektivt og miljøvennlig produkt. Energieffektive produkter bruker mindre energi, noe som har en positiv effekt på strømregningen.

– Det er ingen tvil om at feil energimerking er en mangel etter forbrukerkjøpsloven. En varmeovn har en garantitid på fem år fra kjøpsdato, skriver han i en epost.

Thomas Iversen, forbrukeradvokat for Forbrukerrådet.  Foto: Halvor Pritzlaff Njerve / Forbrukerrådet

Thomas Iversen, forbrukeradvokat for Forbrukerrådet. Foto: Halvor Pritzlaff Njerve / Forbrukerrådet
se mer

– Hvilke rettigheter har forbrukeren her?

– Forbrukere som har fått en vare med feil energimerke fra Elkjøp og Power bør kontakte butikken og melde kjøpet. Det første du bør kreve er å få et nytt produkt som oppfyller kravene til det angitte energimerket. Dersom Elkjøp eller Power av en eller annen grunn ikke kan tilby dette, kan forbrukeren kreve prisavslag. Naturligvis koster produkter med et godt energimerke mer enn produkter med lavere karakter.

– I så fall må Elkjøp og Power returnere denne prisforskjellen.

Iversen nevner også strømforbruk og sier at dersom forbrukeren kan dokumentere at strømregningen har vært høyere fordi Elkjøp eller Power solgte et produkt som bruker mer energi enn merket skulle tilsi, er dette en merutgift som i utgangspunktet kan kreves dekket.

– Det kan imidlertid være vrient å beregne et riktig erstatningsbeløp her, påpeker han.

Dette sier Power og Elkjøp

Power, som klaget på gebyret i 2020, sier de har gjennomgått vedtaket grundig og tatt det til etterretning.

– I tiden etter at Power ble kjent med avvikene i 2020, har vi innført nye rutiner for energimerking. Vi ønsker at kundene skal bry seg om energimerking, fordi energieffektive produkter gir fordeler som kommer både industri, kunder og samfunnet til gode. Derfor må kundene være trygge på at produktene våre er riktig merket og at de får god nok informasjon til å kunne ta miljøvennlige beslutninger i våre butikker, skriver Power PR- og kommunikasjonssjef Monica Fasting, i en epost.

På spørsmål om hva berørte kunder kan gjøre, svarer Power:

– Dersom kunder har kjøpt et produkt med feil energimerking, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med deres Power-butikk. Da skal vi selvfølgelig rense den.

Elkjøp sier til DinSide at de har daglige rutiner når det gjelder energimerking.

– Også her har vi forbedret oss siden saken 2020. Vi er enige i uttalelsene til Forbrukerrådet og dersom våre kunder i dag opplever at produktene er feilmerket, kan de selvsagt komme tilbake til oss, skriver Madeleine Schøyen, kommunikasjonssjef fra Elkjøp Norge. , i en e-post til DinSide.

– Alle produkter som krever merking hos oss er, i tillegg til i butikken, også merket på vår nettside slik at dette er tydelig etablert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.