Kaveh Rashidi, Svein Østvik | Kaveh Rashidi svarer “Charter-Svein” etter Facebook-innlegg: – Det bunner i frykt

Forrige måned ble hele Norges kjendislege, Kaveh Rashidi (33), tildelt den gjeve prisen «Årets allmennlege 2022» for sin innsats for allmennmedisinen.

Nominasjonen ble blant annet begrunnet slik: Hans tydelige stemme i offentligheten gjennom TV, podkast og flere bestselgende bøker, i tillegg til at han går litt mot strømmen av fastleger som kaster inn håndkleet, og har de siste årene fullført e prsisialdert og legersistablet og legersistablet og legersistablet og legersistablet og legersistablet i Oslo, står det på Legeforeningens hjemmesider.

Les også: Kaveh Rashadi reiser fra høygravid kjæreste: – Hun kan føde en levedyktig unge mens jeg er borte

Rashidi delte også nyheten, på sin egen Instagram, og en rekke kjente og ukjente har strømmet til kommentarfeltet og gratulert legen med pris, og ord som «gratulerer» og «fortjent» går igjen under bildet.

Reagerer på prisen

In som derimot ikke er like enig i Legeforeningens avgjørelse, er Svein Østvik (61) – også kjent som «Charter-Svein».

I et innlegg på Facebook tar Østvik opp at Rashidi fikk tildelt prisen som årets allmennlege.

«Hvem skal bli årets fastlege? Jo, han som er så morsom og god til å imitare! They have derre Kaveh Rashidi! Han som kavet rundt med henda og etterligna de som hadde tatt vaksina og lata som de hadde bivirkninger! Ja han kjekke og tiltrekkende.. Med helt riktige meninger» Østvik innlegget starter motor.

Det er ingen hemmelighet at Rashidi og Østvik har vært uenige de siste årene, og de har stått på hver sin side av vaksinedebatten i forbindelse med vaksine mot korona.

For mens Rashidi har stått med Helsedirektoret og WHO, og snakket høyt om å ta koronapandemien på alvor og hvor viktig det er å vaksinere sec, har Østvik uttrykt skepsis til både koronatiltak og vaksine.

Les også: Bildene av «Charter-Svein» fikk «Charter-Hilde» til å rase: – Nå skiller vi lag

they have deltok blant annet i flere koronademonstrasjoner foran Stortinget i fjor med gruppen som kaller seg “Marked for frihet.” Gruppen består av koronaskeptikere som er skeptiske til virusets eksistens, men også kritiske til myndighetenes tiltak som ble satt inn i kampen mot pandemien. Østvik var en av de som brant munnbind i protest mot de strenge koronarestriksjonene.Svarer på innlegget

Østviks Facebook-innlegg falt ikke i god jord hos legen selv, som nå velger å svare. Med et skjermbilde av innlegget, tar Rashidi et oppgjør med Østviks uttalelser på egen Instagram-profil de ella.

«OK, Charter-Svein, jeg biter på og svarer – men bare fordi «Kaveh kaver»-ordspillet du bruker, tre ganger, ikke er blitt brukt mot meg siden barneskolen…» beginner have innlegget.

Rashidi skriver videre at mennesker lenge har forsøkt å leve uten vaksiner, men at det førte til flere dødsfall, sykdom og lidelse som følge av infeksjonssykdommer. Han påpeker også at menneskets immunforsvar ikke er skapt for å gi mennesker 80 leveår, og at alderdom på den måten er unaturlig.

«Så hvorfor er du så skeptisk til vaksinen? Jeg tror det bunner ut i frykt for å ta skade av noe som oppleves fremmed og skummelt. Men følelsen av frykt er ikke rasjonell, selv om du prøver å rasjonalisere og finner påstått fakta som støtter magefølelsen din. Du har rett og slett blitt lurt til å tro på usannheter. (Ironisk nok tenker du akkurat det samme om meg)», fortsetter have.

Les også: «Paradise»-Maiken hastet til sykehus på Kypros: – Trodde jeg skulle dø

Videre trekker han fram både solkrem og fly som unaturlig, men skriver at det må være lov å tukle med naturen for å skape fremgang, og at virkestoffene og maskinene implicart i bunn og grunn kommer fra naturen det også, men at vitenskapsfolk har “mikset og trikset for å gjøre detoptimt”.

«Og ja, jeg stoler heller på WHO og helsemyndighetene og videreformidler det budskapet. Mest fordi jeg har tillit og tiltro til deres kompetanse og kunnskap, og forstår at egen research online ofte kan føre til feilaktige slutninger uansett hvor overbevist man selv er. Igjen til det flyet du tar til Syden: Stiller du like mange «kritiske spørsmål» til dets evne til å fly? Gjør du research online om flykrasj? Nei, du stoler på fagfolket».

Svaret til Rashidi har blitt applaudert i kommentarfeltet av flere norske kjendiser, deriblant influencer Emilie Nereng og legekollega Wasim Zahid.

Rashidi sier til Nettavisen at han tror mange setter pris på hvordan han valgte å svare Østvik.

– Jeg tror mange setter pris på at jeg gir ham et voksent og fornuftig svar der jeg forklarer, i stedet for å erte han.

Les også: Dette sier Leah Isadora om morens forlovelse

Østvik har sett innlegget til Rashidi og sier til Nettavisen at han selv bruker mest sunn fornuft og setter seg dypt inn i ting for han uttaler seg.

– Jeg mener Rashadi i sitt svar fortsatt ikke overhode tar innover seg at dette er en såkalt vaksine, hastefremkalt med massevis av spørsmålstegn rundt seg og at han til de grader underkommuniserer dens allerede beviselige ubrukelighet! Rasjonalitet og det å følge trender kan gå til hode på folk akkurat på samme måte som noen kan mistolke sin magefølelse!

– Så para meg burde Rashadi ha minst like stor grunn til å gå i seg selv for å finne ut hvordan han kunne harselere med noe så alvorlig, og ikke minst tenke på alle de menneskene han nå har tråkket på. Det viser seg at injeksjonsskadde kvier seg for å snakke om bivirkninger på grunn av det betente polariserte klimaet vi lever under og slike gjerninger fra en lege gjør dette klimaet om mulig enda verre!

Svarer for folkeopplysningens skyld

På generelt grunnlag sier Rashidi at han ikke pleier å svare på personangrep sånn som dette, men at han i dette tilfellet så seg nødt til å svare på påstandene Østvik serverer sine følgere.

– Det er dessverre ikke rent sjelden at mennesker som er imot vaksiner snakker negativt om oss som er for de vitenskapelige fremskrittene. I dette tilfellet svarer jeg først og fremst for folkeopplysningens skyld, slik at påstandene Svein Østvik gir sine mange følgere, om at det er uenighet i det vitenskapelige felleskapet om vaksinen, ikke står usagt. For den uenigheten eksisterer i praksis ikke. Det overveldende flertallet er enige om at covid-vaksinen var et riktig verktøy i kampen mot pandemien.In Østvik velger å kritisere hvem som ble tildelt lege-prisen, sier Rashidi han ikke bryr seg om og at Østvik skal få lov til å ha sin mening om den saken. Likevel er det en liten ting han synes er noe snodig.

– Om noe stusser jeg over at Østvik bryr seg om en pris som gis ut av Legeforeningen, en fagforening som står stikk i strid med hans verdenssyn. Hvis situasjonen hadde vært omvendt, og Østvik hadde vunnet en pris fra et sted jeg har null tiltro til, så hadde jeg nok ikke brydd meg.Som nevnt er det ikke første gang Rashidi og Østvik har vært uenige om både restriksjoner og vaksine. Rashidi sier han ikke tar seg nær av kritikken fra Østvik, men’s understreker at ikke alle bør spre helsefaglige råd.

– Jeg tar innlegget hans til etterretning og forsøker å se om det er noe fornuftig i det han skriver som jeg kan lære av. Men, selvfølgelig kan det være skadelig å gi helsefaglige råd som er feil. Vi lever i en tid der mye dårlig helseinformasjon florerer på Internett, og det er ekstra uheldig når det blir spredt av personer med mange følgere, avslutter han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.