Kia e-Niro: Produksjonen har stoppet

Det har aldri vært bilen som har gjort det mest. Men samtidig er Kia e-Niro et veldig godt eksempel på hvordan nybilmarkedet i Norge har utviklet seg de siste årene.

Niro var opprinnelig en ganske anonym crossover, en av mange modeller i denne klassen. Men så kom Kia med nyheten om at den også skulle komme i elektrisk utgave og da tok det av!

22. desember 2017 åpnet importøren for bestillinger. Det fungerte så bra at de etter en stund måtte legge ned hele bookingløsningen og heller fokusere på å holde ventetiden under kontroll. Det ble raskt klart at fabrikken slet med å få fart på produksjonen. Derfor ble også leveringstiden lang.

Kunne solgt enda mer

Det mange forelsket seg i her var rekkevidden. På 455 kilometer var e-Niro nesten på høyde med Tesla, men til en helt annen pris. Da den ble lansert hadde du en meget velutstyrt bil til under 400 000 kroner. Det var fordelaktig.

Rommet var også et viktig argument. Niro er en relativt kompakt bil, men Kia hadde gjort en god jobb med å utnytte plassen. Med en lengde på 4,38 meter fremkalte de god plass til fire voksne og en bagasjerom på 451 liter. Derfor fungerte den også som familiebil for mange.

e-Niro har solgt veldig bra i Norge, men det er ingen tvil om at salget kunne vært høyere, spesielt i starten. Men da leveringstiden i en periode økte til to år, valgte nok mange å se seg om etter noe annet. De siste årene har det også vært mange konkurrenter, blant annet et like godt utvalg.

Her testet vi e-Niro for første gang – i Frankrike

Broom-Benny dro tidlig ut for å teste den elektriske Niro, her i Frankrike.

Broom-Benny dro tidlig ut for å teste den elektriske Niro, her i Frankrike.

Selges til lageret er tomt

Nå er det snart klart for en ny Niro. Produksjonen av dagens modell er avsluttet, det dreier seg nå om et lite antall lagerbiler igjen i Norge:

– Vi selger til lageret vårt er tomt, det er under 100 biler igjen. Ikke alle forhandlere har biler igjen. Her må du kanskje banke litt rundt for å finne en forhandler med ledig bil, sier Bo Vig Jensen, produkt- og logistikksjef hos den norske importøren.

Kia har allerede vist den nye Niro-EV, vi i Broom har også testet den.

De fikk en av de første bilene som kom til Norge.

Kia har forbedret designet betraktelig med den nye Niro-EV.

Kia har forbedret designet betraktelig med den nye Niro-EV.

virkelig nytt

– Responsen så langt har vært god, alle gleder seg til å ha bilen i butikken. Den nye Niro PHEV, som på mange områder ligner på den nye EV, kommer i forhandlere i juli, sier Jensen.

– Hvordan er ventetiden på den elektriske versjonen?

– Det vil selvfølgelig avhenge av interessen rundt bilen. Men bestiller du nå, ser det ut til at vi kan levere en bil til early adopters allerede i fjerde kvartal i år, sier Jensen.

Designmessig har den nye modellen virkelig blitt ny. Her har Kia lagt mye mer arbeid i å gjøre bilen tøffere. Den har vokst noen centimeter i lengden, stammen har økt til 475 liter. Selvstyret er 463 kilometer. Som tidligere benyttes forhjulsdrift, Kia tilbyr ikke bilen med 4×4.

Her fjerner de teppet fra nye Niro-EV

En e-Niro som lader, det er ikke uvanlig å se den her hjemme.  Kia har solgt mange tusen eksemplarer de siste årene.

En e-Niro som lader, det er ikke uvanlig å se den her hjemme. Kia har solgt mange tusen eksemplarer de siste årene.

mye bra utstyr

En av egenskapene til første generasjon Niro er lavt strømforbruk. Kia og søstermerket Huyndai skjønte tidlig at de var gode på dette. Når vi tar med e-Niro på en nylig tur, er forbruket konstant og stabilt rundt 14 kWt/100 kilometer ved vanlig veikjøring, uten noen tilnærming til ekstrem økonomi. Det er et imponerende lavt tall. Den er også økonomisk med normal liten kjørekraft. Med et normalt kjøremønster trenger du ikke lade ofte.

Kjøreegenskapene er forresten litt som designet, de skiller seg ikke ut på noen spesiell måte. Bilen er lettkjørt, kvikk i starten, og relativt godt dempet til prisen. Advantage-styring kunne vært litt mer responsiv fra overflaten, den er ganske livløs.

Komforten er stor og vi lar oss -igjen- imponere med utstyrsnivået i Exclusive-versjonen. For litt over 400.000 kroner (406.900 for å være nøyaktig) får du mye komfort og sikkerhetsutstyr. Fine detaljer som kjølende forseter og oppvarmet ratt er også inkludert.

Niro er en kompakt crossover, med en lengde på i underkant av 4,4 meter.

Niro er en kompakt crossover, med en lengde på i underkant av 4,4 meter.

populær bruktbil

God plassutnyttelse er nevnt. Selv om denne versjonen av Niro ikke ble utviklet som elbil fra starten av, har Kia klart å presse ut imponerende mye plass, både i kupeen og i bagasjerommet. Fra og med 2021-årgangen hadde den også muligheten til å trekke tilhenger. Men her må du holde deg i skinnet når du fyller det, vektgrensen er ikke mer enn 300 kilo.

100 kilo last på taket er imidlertid veldig bra. Det betyr at du kan ty til en stor takboks når du skal bære mye.

Kort oppsummert vil bruktmarkedet være eneste mulighet for å få tak i førstegenerasjons elektriske Niro. En rask titt der viser at bilen fortsatt er imponerende godt priset.

Grunnprisen har en tid på rundt 320.000-330.000 kroner. Da snakker vi gjerne om eksempler som har gått uvanlig langt for elbiler.

For rundt 350.000-360.000 kroner er det en god del biler å velge mellom. Så gjerne biler fra 2020/2021 med svært begrenset kjørelengde. Kia gir syv års garanti på nye biler i Norge, og bidrar til å gjøre nyere biler mer attraktive på bruktmarkedet.

Her er svenskene i Norge for å kjøre bil.

e-Niro har nettopp fått den nye Kia-logoen, før bilen er ferdig.

e-Niro har nettopp fått den nye Kia-logoen, før bilen er ferdig.

det blir vanskeligere

Den enorme responsen e-Niro fikk først, andre generasjon burde nok ikke vente. Inntil da har konkurransen blitt mye tøffere siden den gang. Nå er det flere modeller som kan tilby nesten det samme.

Niro-EV vil nok også føle konkurranse fra storebror EV6, som har blitt svært godt mottatt i Norge. Neste år vil Kia utvide utvalget av elbiler ytterligere. Det er her den store EV9-SUV-en kommer inn, og den er på toppen av modellutvalget.

LES MER: Uten én ting hadde nok ikke mange brydd seg om dette

Video: Her tester vi nye Niro-EV i Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published.