Technology

Kia med stort prishopp på EV6: – Regner med at de fleste følger med

Written by admin
Kia EV6 har sett prisene øke med opptil 60.000 kroner.  Men importøren sier de vil dekke halve økningen for kunder som bestilte før 1. juli, og alt for de som bestilte i fjor og fortsatt venter.

Kias norske importør hever prisene på den populære EV6 på tvers av modellporteføljen.

Prisøkningen er på 50.000 kroner for basismodellen EV6 med bakhjulsdrift, den minste av de to batteripakkene og trimnivået Active, mens andre modeller har fått prisene opp med hele 60.000 kroner.

Grunnmodellen nevnt over kostet 419.900 kroner, mens den nå er økt til 469.900 kroner.

Den samme firehjulsdrevne modellen kostet tidligere 439 900 SEK, men er nå økt til 499 900 SEK, og fortsetter dermed å rykke opp i modellutvalget. toppmodellen EV6GT kostnad ved lansering 599.900 kr, deretter justert til 619.900 kr og nå 679.900 kr.

Fra å koste nesten det samme som for eksempel en Tesla Model Y Performance, vil den nå koste mye mer. Trimnivået GT-Line, som har vært det mest bestilte av EV6-kunder, koster nå rundt 100.000 kroner mer enn en relativt likt utstyrt Volkswagen ID.4.

– Bør 50.000 på én gang være omtrentlig rekord i dette prissegmentet? Dette gikk relativt raskt fra aktuelt til irrelevant for meg, skriver en Tek-leser på mail.

Administrerende direktør i Kia Norge, Irene Solstad, forklarer:

– På linje med flere produsenter opplever vi i Kia nå også en økning i råvareprisene. Spesielt batterier. I tillegg går også fraktprisene opp. Dette er noe vi ser i alle bransjer, bilindustrien er også berørt, sier han til Tek.no.

Økningen reflekterer en høyere kostnad ved fabrikken, sier Solstad.

– For de kundene som fortsatt venter på bil og har signert i 2021, har vi valgt å ta skrittet fullt ut og fryse prisen på bilen på 2021-nivå. Unntaket er EV6 GT, som vi ennå ikke har startet levering av. . For de som har bestilt frem til 1. juli tar importøren halvparten av økningen, altså 25.000 kroner. Vi tar også 25.000 for alle kunder som venter på EV6 GT, sier hun.

også lese

Etter suksessen med EV6: Dette blir den neste elektriske Kia

– Vi forventer at de aller fleste fortsetter de neste ukene og månedene. Vårt inntrykk så langt er at de fleste av våre kunder forstår situasjonen verden er i, og så langt har vi ikke opplevd mye negative reaksjoner, sier Solstad.

Hos Hyundai sier PR- og kommunikasjonssjef Øyvind Knudsen at det ikke er noen umiddelbare planer om å øke prisene på EV6-søstermodellen Hyundai Ioniq 5.

Prisene ble imidlertid noe justert i forhold til dette lanseringen av 2023-modellen av bilen tidligere i år, og deretter ytterligere justert med 10.000 kroner i mai grunnet «økte kostnader». Prisene er nå 499.900 kroner for bakhjulsdrevet versjon og 529.900 kroner for firehjulstrekk.

– Når det gjelder fremtiden er det alltid vanskelig å forutsi fremtidige markedsforhold, og man vet også at prisene naturlig nok må endre seg over tid, men det er ingen planer om justeringer per i dag.

Polestar har også justert prisene på sin Polestar 2. Her er basismodellens enmotors standardutvalg økt med 15.000 kroner, mens de to dyreste modellene er økt med 30.000 kroner.

Polestar økte imidlertid batteristørrelsen på sin rimeligste modell fra 64 til 69 kilowattimer tidligere i år og økte umiddelbart prisen med 15 000 SEK. Den billigste Polestar 2 har blitt 30.000 kroner dyrere i år, y.

Hovedkonkurrenten Tesla Model 3 koster i dag i overkant av 424.000 kroner, etter at prisene har blitt justert opp to ganger i år. Først fra 384.000 til 404.000 i begynnelsen av marsog så med ytterligere 20 000 kroner noen dager senere.

Nissan har også nylig gjort en mindre justering av sin Ariya, i størrelsesorden drøyt 10.000 kroner, og BYD økte nylig prisen på sin Tang med 20.000 kroner. Vi kan nevne flere andre eksempler.

Motormagasinredaktør Peter Raaum sier prisøkningene er en bekreftelse på at norske bilimportører tror bilkunder er villige til å betale betydelig mer enn de har betalt så langt, og sier de ikke er sikker på om Innføring av moms fra nyttår det vil dempe lysten til å kjøpe noe spesielt.

– Denne bilen (EV6, journ. Anm.) har en leveringstid på nesten ett år. Når Norges nest største bilimportør mener å tåle en prisøkning på over 10 prosent, sier det noe om hvordan de tolker utviklingen i dette markedet: De vil ikke være i nærheten av å kunne levere like mange biler for å møte etterspørselen i fremtiden.forutsigbar, sier han til Tek.no.

– Hvis Irene Solstad har rett i at de fleste andre importører ønsker å gjøre det samme, så åpner det for en altfor moden diskusjon om hvor lenge disse bilene skal være mer eller mindre tollfrie. Biler med forbrenningsmotor forsvinner uansett fra dette markedet, av to grunner: EU krever nullutslipp fra produsenter, og drivstoffprisene skyter i været. Det er riktig at endringen går enda raskere med dagens finanspolitikk, men jeg tror at mye av farten i utviklingen av nye biler går i favør av elbiler, at det ikke lenger er et spørsmål om hvilken retning denne utviklingen går. , sier Raum.

også lese

MG4 blir en ultrarask liten elbil

About the author

admin

Leave a Comment