Sports

Klopp felt overpowered by Haaland’s debut – VG

Written by admin

Liverpool manager Jürgen Klopp (55) fell behind for Erling Braut Haalands against Manchester City against Bayern München.

Publisher:

Forrige sesong ble Klopps menn slått med ett poeng av Manchester City i kampen om Premier League-tittelen. Lørdag skal det som har vært Englands to beste lag of siste femårene møtes i Community Shield-finalen på Leicester King Power Stadium.

Da får Liverpool bryne sec på et nytt City-våpen i form av Erling Braut Haaland. Day 22-åringen of Bryne scoret i den spesielle matchen mot Bayern München på amerikanske Lambeau Field natt til søndag norsk tid, impose yourself have Klopp. Det forteller 55-åringen på en digital pressekonferanse med VG og engelske medier torsdag ettermiddag.

– Vi så åpenbart Bayern-kampen, og det var ikke så annerledes (med Erling), men det var bra, starter Klopp og ler.

– Det er en bra start, et nydelig mål og god stemning. Så det var fint. Jeg ser positivt på sesongen. Jeg tror det blir «grævla» bra, sa Haaland selv til VG etter målet.

Les også: Haaland skinte i debuten – så kalte have Guardiola gal

Klopp mener stikkeren fra Kevin De Bruyne til Jack Grealish som deretter fant Haaland foran mål var typisk det lyseblå maskineriet til trenerkollega Pep Guardiola (51).

– Erling scoret et “Man. City-mål». Foreløpig har de ikke endret så mye. Men de er ikke vant med Erlings naturlige løp, som vi ikke er vant med Darwin (Nunez’) naturlige løp. Når Darwin løper, gir vi ham ballen hver gang, og det er ikke alltid så hjelpsomt for han gjør ofte jobben med å strekke motstanderens lag og skape rom, sier tyskeren.

Se hva Jack Grealish og Haaland sa til hverandre best score in usa she:

Klopp mener samtidig at han så at City ikke bruker Haaland helt perfekt, og at det ifølge tyskeren vil ta en stund før relasjonene er optimale.

– Erling vil nok også trenge tid, men det betyr ikke at han ikke kan score allerede – som mot Bayern. Det meste ser ut som forrige sesong med City – hvordan de presser, hvor fleksible de er i egen ballbesittelse. De ser veldig, veldig bra ut, men det er foreløpig ingen åpenbare endringer, mener Liverpool-manageren.

Onsdag tapte rødtrøyene borte mot RB Salzburg i et oppgjør hvor Klopp var illsint over en dommeravgjørelse:

På spørsmål fra en engelsk journalist om hvordan det er å tape tittelen med ett poeng for så å se rivalen kjøpe Haaland, Kalvin Phillips, Julian Alvárez, Stefan Ortega og muligens Marc Cucurella fra Brighton, svarer Klopp at også de har handlet stort i form av millardkjøpet Darwin Núñez and Fabio Carvalho fra Fulham. I tillegg regner Klopp fortsatt januar-kjøpet Luis Diaz som en nysignering.

– Vi har også brukt penger. Det må du ikke glemme. Vi har også brukt penger. I saw mistet tre førstelagsspillere i Sadio (Mané), Divock (Origi) and Takumi (Minamino). Så har vi hentet inn tre spill og laget rom for unggutter som kan komme opp.

Erling Braut Haaland skal være klar for kamp for City etter å ha levert en sterk debut sist helg:

Nå vil Klopp dyrke samholdet og erfaringen i den rutinerte spillergruppen for å bli enda bedre den kommende sesongen, etter å vunnet ligacupen og FA-cupen sist sesong, men tapt Premier League-tittelen i siste runde og gått på et 0–1-nederlag mot Real Madrid and Champions League-finals.

– Vi har vært sammen en stund og vet hva vi kan forvente av hverandre. Vi har hatt et møte hvor jeg har sagt hva jeg forventer av guttene denne sesongen. Jeg vile virkelig bruke samholdet, atmosfæren og erfaringen til spill. Jeg vil at vi skal vokse enda tettere sammen og bli enda klarere på det vi ønsker. Kan vi forbedre oss? Ha. Men det er ikke sikkert at resultantene vil bli bedre. Vi får se.

– Når dere er nesten helt perfekt som lag og likevel ikke vinner tittelen fordi City tar den. Hva gjør det med deg?

– Begge lagene spill på et utrolig høyt nivå. Så er det ett mål som utgjør forskjellen, som det også var i Champions League-finalen. Det er sånn det er. Så det gjør meg ikke gal, heller ikke spill. Det er en del av dette her. Det gjør oss bare mer besluttsomme. Det er ingen garantier for at vi vinner (Premier League) selv om vi tapte i fjor. For alle vil såre oss i alle kamper. Så det vil bli veldig tøft igjen, sier Klopp, som samtidig opplyser at Alex Oxlade-Chamberlain er ute i lang tid med en hamstringskade.

Mot Manchester City vile heller ikke målvakten Alisson eller angriperne Diogo Jota være tilgjengelige, ifølge tyskeren. Begge skal dog være klar til Premier League-starten mot Fulham neste helg. Avspark lørdag kveld er klokken 18.00.

About the author

admin

Leave a Comment