Sports

Kona fikk nok av Tors (85) flyvning – oppsøkte andre menn – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

– Jeg tror ikke det er mange 70-åringer heller som driver på med dette – ingen så vidt jeg vet. Så jeg er vel kanskje en litt ensom raritet i den bransjen her, sier Fusdahl til NRK og ler.

More than 40 år more in han letta sitt første akrofly, har Tor André Fusdahl enda ikke mistet kjærligheten for sin store lidenskap i livet.

Akro

LIDENSKAP: Tor André Fusdahl om bord i flyet sitt.

Photo: NRK

85-åringen elsker nemlig spektakulære flyturer.

– Det er litt for moro skyld, ikke noe annet. Man kan faktisk drive med dette her nær sagt uansett alder. Jeg blir jo sett på litt rart på, men det har jeg vært vant til i mange år, sier han til NRK.

sjalusi-grep

Alderen virker ikke å være in obstacle for Fusdahl, som må sies å være usedvanlig sprek tross sine 85 år. NRK møter akroflyveren på sin idylliske tomt i Halden – hvor han har sommerhus sammen med sin kone Unn.

stop “evigunge” ekteparet møtte hverandre da Fusdahl studerte juss i USA på 60-tallet. Noen år senere flyttet han hjem til Norge og giftet seg med kvinnen i sitt liv from him.

Tor Andre Fusdahl

EDELT METALL: Fusdahl har fullt av meritter på CV-en i akroflygning. Han har blant annet blitt nordisk- og norsk mester flere ganger.

Photo: Ingrid Heier Jorstad/NRK

Men ekteskapet har til tider vært utfordrende. Mange år tok akroflygningen så mye tid av Fusdahls liv, at Unn så seg nødt til å ta grep.

In dag begynte hun å spill golf med et mål for øye: Gjøre mannen sjalu.

– Hun sa at nå har jeg tenkt til å begynne å spill golf fordi der er det så mange kjekke menn der, sier Fusdahl og får Unn til å trekke på smilebåndet.

– Det sa jeg til han, fordi da var jeg lei. Det var i 1995. Da hadde jeg vært hjemme alene alle helger og 17. maier og alt. Da sa jeg at «nå har jeg bestilt golftime til meg selv for å lære, men det er bare meg – du får ikke lov».

Stuntet gaResulter. Akroflygningen ble trappet ned på og de to begynte å spill golf sammen.

Tor Andre Fusdahl

AKTIVE: Ekteparet liker å ta seg et slag golf.

Photo: Ingrid Heier Jorstad/NRK

Farlig

Selv om flyturene har blitt færre med årene, er ikke latsiden et alternativt sted å ligge for Fusdahl – som ga seg med vannskikjøring i 80-årene. Nå har han gitt fra seg skiene og plassert seg bak rattet i båten, med barn og barnebarn på slep.

Det setter nok kona Unn pris på. Hun er nemlig veldig happy for en mannen har trappet ned på vågale aktiviteter og da spesielt akroflygningen.

– Flyvning er jo farlig til en viss grad. På slutten av 90-tallet sluttet jeg å telle hvor mange jeg kjente som faktisk hadde strøket med av det. Det er ganske scabies, sier Fusdahl.

– Hun har aldri satt noe særlig pris på det, fortsetter han, og får påstanden bekreftet av kona.

– Nå synes jeg han er litt gammel, svarer Unn og ser bort på mannen.

Unn Fusdahl

LUR: Unn Fusdahl måtte tenke utenfor boksen for å få mannen til å være mer tilgjengelig.

Photo: Ingrid Heier Jorstad/NRK

sister NM

Men Fusdahl er ikke ferdig med å gjøre akrobatiske triks med fly helt enda. Han må likevel innrømme at timeglasset snart har rent ut.

– Det begynner å nærme seg slutten for å si det sånn. Man blir jo mer puslete med årene, det er helt klart det.

– Hvorfor har du holdt på så lenge?

– Det har vært Moorish. Det er en merkelig frihetsfølelse å kunne bevege seg på helt en annen måte enn noe annet.

Tor Andre Fusdahl

MIMRER: Fusdahl ser tilbake på gamle minner.

Photo: Ingrid Heier Jorstad/NRK

Nesten 40 år etter en han opprettet Aerobatic Club of Norway, som var starten på akroflygningen i Norge, deltok Fusdahl torsdag i det som sannsynligvis er hans siste NM. Der endte han på en 7. plass.

Det ble trolig et punktum på en lang karriere fullt av meritter, som han til og med selv ikke har oversikt over.

– Jeg har nesten bestemt meg for at dette sannsynligvis er siste NM. Det er moro å sette rekorder, men det får være grenser, sier han avslutningsvis og ler.

About the author

admin

Leave a Comment