Konflikten Mellom TV 2 and Altibox:

In halv million Altibox-kunder har blitt møtt med svarte skjermer på TV 2s kanaler helt siden starten av April. Konflikten ser ut til å være fullstendig fastlåst.

TV 2 og Altibox går stadig ut mot hverandre, og en løsning på konflikten ser ut til å være milvis unna.

Kommunikasjonssjef i Altibox, Andreas Veggeland, mener at det er TV 2s manglende vilje til å gi kundene valgfrihet som er kjernen i uenigheten mellom TV 2 og Altibox.

– Vi ønsker at kundene skal ha valgfrihet til å se på det innholdet de ønsker, og dermed også muligheten til å slippe å måtte betale for innhold de ikke ønsker å se, sier Veggeland til Dagbladet.

Altibox er en TV-distributør, som innebærer at de må ha avtaler med kringkastere for å kunne kringkaste deres kanaler på Altibox sin abonnementstjeneste. TV 2 på sin side leverer innholdet sitt til Altibox.

– Vi står ikke mellom kundene og TV 2. Det er det TV 2 selv som gjør. Vi vil gjerne ha TV 2s innhold som en del av vårt underholdningstilbud, men det vil tydeligvis ikke TV 2 – men vi gjentar gjerne igjen vår invitasjon til dialog.

Ifølge Veggeland innebar TV 2s tilbud til Altibox at samtlige av deres tv-kunder skulle ha tilgang til en vesentlig større del av TV 2s innhold enn i tidligere avtaler mellom TV 2 og Altibox.

– Det ville ha medført mindre valgfrihet for kundene og en vesentlig høyere pris, sier Veggeland.

– Vår framtid og eksistens

Konflikten har vært svært langvarig, og Altibox-kundene har blitt møtt med svarte skjermer i over 70 dager. For TV 2 sin del fører det til at de taper store penger hver uke, og at kanalens reklameomsetning faller.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah CJ Willand sier til Dagbladet at det ikke pågår forhandlinger eller dialog med Altibox på nåværende tidspunkt. Det har det heller ikke vært siden TV 2 gikk i svart på Altibox sine skjermer i start av april.

Willand ønsker imidlertid ikke å si mye om hva konflikten handler om.

– Vi får daglig spørsmål om forhandlingene som har vært, hvem som har tilbudt hva og hvem som har sagt hva. Stop er in runddans som har lite for sec. For TV 2 handler dette om noe så viktig som vår framtid og eksistens, sier Willand til Dagbladet.

Hun mener at avtaler og samarbeid må til for at TV 2 skal kunne stå i konkurransen mot verdens beste om ti år.

– Det har vi fått til med de andre distributørene, men en slik avtale ønsker ikke Altibox, sier Willand.

Willand sier at Altibox ønsket en helt annen avtale enn det TV 2 kunne tilby, og at Altibox med den avtalen ville svekket TV 2s konkurransemuligheter.

– Det kan vi ikke gå med på, og det tok vi konsekvensen av. Vi ga derfor beskjed om at det ikke var noe poeng å forhandle når vi er fundamentalt uenig om hva vårt samarbeid skal bidra til.

– Democratic problem

Willand går også kraftig ut mot Altibox. Hun kaller dem et “hinder by at en nasjonal nyhetsformidler går ut”. Hun hevder videre at kundene til Altibox burde kunne velge en annen distributør, men at det ikke er mulig.

– Det er et demokratisk problem at et bredbåndsselskap som Lyse og Altibox fungerer som portvokter mellom dem som lager nyhetssendinger og seerne, og har fått etablere monopoler som gjør at seerne mister grunnleggende valgfrihet til å velge mellom mer enn éner til leverandør til, si leverandør til.

Altibox hadde i 2021 en addedsandel på 24.6 prosent innenfor TV-subscription, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. De er dermed nest størst – på toppen av lista er Telenor med added sandeler på 25.7 prosent.

Flere andre selskap imidlertid representert på lista, og både Telia og Allente har addedsandeler på henholdsvis 17.4 og 15.7 prosent.

Andreas Veggeland i Altibox advisor at Altibox host med monopoly blant norske tv-distributører.

– Kunder med Altibox har alle tilgang til det åpne internettet og står dermed fritt vil å velge hva slags underholdningstjenester de ønsker å kjøpe tilgang til. Om det er strømmeabonnement direkte fra innholdsleverandørene, for eksempel TV 2 Play, eller samletjenester som Allente Stream eller TV 2-eide Strim, sier Veggeland til Dagbladet.

Han kommer også med kraftig stikk mot TV 2:

– Dersom det er noe politikerne heller burde dvele ved, så er det hvorvidt det er akseptabelt at en aktør som mottar opptil 135 millioner kroner årlig i statsstøtte, ikke ønsker dialog med en av de største distributørene om å distributer et distributer ing

KRITISK: Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah CJ Willand mener Altibox har fått etablere monopole i deres rolle som distributør.  Photo: Eivind Senneset, TV 2

KRITISK: Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah CJ Willand mener Altibox har fått etablere monopole i deres rolle som distributør. Photo: Eivind Senneset, TV 2
see more

In rekke konflikter

Denne konflikten er langt fra første gang TV 2s seere har blitt møtt med svarte skjermer. De siste åra har både Telia- og Telenor-kunder blitt møtt med svarte skjermer – etter at TV 2 ikke har klart å komme til enighet med partene.

Sommeren 2020 ble over en million Telia-kunder møtt med svarte TV 2-skjermer. I 2018 skjedde det samme for Canal Digitals kunder. Ingen av disse konfliktene varte imidlertid like lenge som konflikten TV 2 nå har med Altibox.

Grunnen til at TV 2 ofte havner i konflikt med distributører er at TV 2 er den mest attraktive tilbyderen av norsk programinnhold som tar seg betalt, ifølge forsker ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, Vilde Schanke Sundet. Hun mener at om NRK hadde vært betalingskanal så ville de kommet i konflikt hele tida.

– Siden de er gratis, så tar ikke NRK betalt av distributørene. Hadde Viasat hatt størremarkedsandeler i Norge, så ville de havnet i disse konfliktene, sa Sundet til measure24.

Til tross for at TV 2 har hatt konflikter med flere distributører tidligere har det aldri vært svarte skjermer så lenge som konflikten med Altibox.

– Er det ikke noe i at TV 2 klarer å få til avtaler med de andre distributørene, men ikke Altibox?

– Altibox har ikke noen konflikt med noen av de mange andre innholdsleverandørene. TV 2 er unntaket og har på sin side endt opp med svarte skjermer hos alle de tre største norske distributørene i tur og rekkefølge de to siste åra, sier Veggeland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.