Sports

Kraftspissen er klar for the Premier League. Da drypper det på Liverpool

Written by admin

Taiwo Awoniyi ble hentet til Liverpool sommeren 2015, fra den gamle Brann-legenden Seyi Olofinjana sitt akademi i Nigeria.

Han måtte vente helt til til 2021 før han fikk arbeidstillatelse og kunne spill in kamp for de røde – men den kampen fikk han aldri – og i juli i fjor ble han solgt til Union Berlin for £6.5 million.

Samtidig sikret Liverpool sec 10% fra et eventuelt videresalg, og det er penger de kanskje ikke regnet med at skulle tikke inn på konto allerede nå. Men nå blir Awoniyi Premier League-spiller, og kun den offisielle bekreftelsen mangler for han er Nottingham Forest sitt nye rekordkjøp up to £17.5m. Union Berlin ønsket ikke å selge, men spill hadde en utkjøpsklausul i kontrakten sin som nå blir betalt.

Det betyr and det går £1.75 million to Liverpool FC.

Fabricius Romano og Sky Sports melder at den medisinske sjekken og alt papirarbeidet er i orden, så da mangler det bare at Nottingham Forest kommer med bekreftelsen på at alt er i orden.

Kom for Jurgen Klopp

Awoniyi had a meeting with Liverpool FC for Jürgen Klopp. Han ble signert i 2015 for rundt 400 000 Pand som 17-åring, da han var tilknyttet Imperial Soccer Academy i hjemlandet Nigeria. Trener Atiba Bankole og Olofinjana sto bak akademiet, og reiste til Awoniyis hjemby Ilorin for å they have spilled før de signerte han.

– In av tingene I saw the merke til var høyden hans, var var veldig høy for alderen. Og hans mentalitet of him skilte seg ut. They have spilled by livet. Han hadde den jobb-for-livet-holdningen så vi tenkte, hvorfor ikke? Fortalte Bankole until First Time Finish tidligere i år.

På akademiet jobbet Awoniyi hardt på treningsstudioet para å bygge muskler. Han ble kalt opp til å representere landet i VM for U17, i en sterk tropp sammen med blant annet Kelechi Iheanacho og Wilfried Ndidi og de unge guttene gikk helt til topps i finalen.

Dermed kom store europeiske klubber på banen, og svenske Kalmar så ut til å sikre seg hans tjenester. Det var Helt til Liverpool Meldte sec.

– Liverpool fulgte med på han, selv for VM. Da vi dro for å prate med dem, ga de oss en presentasjon på hvordan de fulgte med på han, hva planene deres var for han, og vi kunne ikke si nei.

– In av tingene de viste oss var hvordan Awoniyi skulle passe inn i laget om fem år.

For at en spill utenfor EU skulle få arbeidstillatelse i Storbritannia før Brexit måtte have være en internasjonal spill av høyeste caliber. Det betyr at du må spill 75% av kampene til et landslag som er rank blant de 50 beste i verden de siste to årene.

Dette kravet skapte problemer for nigerianeren, som er in av spillerne som hadde vært lengst i klubben men som ikke fikk spill in kamp for Liverpool.

Etter at han offisielt ble Liverpool-spiller, måtte han rett på utlån. I løpet av de seks årene siden han signerte for Liverpool, har han spilled for seks forskjellige klubber. I tur og order, have har spilled for FSV Frankfurt, NEC, Mouscron, Gent, Mainz 05 og til slutt Union Berlin. På lån har han samlet opp god erfaring med 139 førstelagskamper og 34 mål i Tyskland, Nederland og Belgia.

Forge sesong scoret have 20 mål på 43 kamper for Union Berlin.

klopp ønsket ham lykke up

Awoniyi var ettertraktet også i fjor sommer, før valget falt på Union Berlin. I et intervju med Goal.com har have fortalt hva Klopp sa til ham da overgangen gikk i orden.

– Han sa det var en god overgang fordi alle i Union ønsket å signere meg. Han sa at det var det viktigste para en ung spill, sa Awoniyi ifølge Goal.

– Det kunne vært bra for meg å bli i England også, men jeg ønsket å finne en klubb hvor jeg var velkommen, og hvor jeg var en viktig del av laget. Det handlet avgjørelsen om å dra tilbake til Union om.

– Jeg er overbevist om at Union er det beste stedet for meg i øyeblikket. Kanskje jeg en dag drar tilbake to England, hvem vet.

Han var ukjent med problemene rundt arbeidstillatelsen. Nå er have fast på Nigerias A-landslag, og dette vil ikke være noe problem for overgangen til Nottingham Forest.

– For å være ærlig så before jeg ikke in jeg ikke kunne spill in England. Jeg visste ikke hvordan det var med arbeidstillatelsen.

– Når man drar til England som en ung spiller fra Nigeria og får drømmen oppfylt, vet man ikke så mye om hvordan den profesjonelle fotballen er. Det tok tid for jeg forsto at jeg måtte vente på arbeidstillatelsen, avsluttet han i intervjuet.

Liverpool skal møte Nottingham Forest on October 22, and hjemme on April 22 at Anfield.

About the author

admin

Leave a Comment