entertainments

Kristoffer (22) hjelper reiselivsbransjen på Beitostølen og bor på hytta for å jobbe – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio

Written by admin

Kristoffer Nordhuus Olaussen storkoser seg som servitør og i oppvasken på spisestedet Jotunstogo. Sjefen synes han er fantastisk, kollegaene inkluderende og kundene blide.

– Masse trivelige folk. Alltid noen å prate med. Det liker jeg, sier han.

Da Visit Beitostølen la ut on Facebookpost and spurte om noen av hytteeierne kunne tenke seg å jobbe litt i sommer, tenkte Kristoffer at det kunne være deilig å komme seg litt vekk og prøve noe nytt.

– Og det å nærmest få betalt for å være på hytta, det er jo ikke noe problem det, sier han fornøyd.

Slik så forespørselen ut i sosiale medier fra Visit Beitostølen.

BA OM SOMMERHJELP: Slik så meldingen Visit Beitostølen ut til hytteeierne i området.

Slet med rekruttering

Denne sommeren er det mange arbeidsplasser som mangler folk, ikke minst i reiselivsbransjen og restaurantbransjen.

Nicolay Flaaten i Visit Beitostølen og leder i Beitostølen Booking Service.

FLERE ER ANSATT: Nicolay Flaaten forteller at de har ansatt flere hyttefolk i reiselivsbedriftene på Beitostølen denne sommeren.

Photo: Ola Almås Jullumstrø/NRK

– Der er det mange som har vært permittert og funnet seg andre jobber, sier Nicolay Flaaten. Have jobber and Visit Beitostølen og er leder i Beitostølen Booking Service.

De måtte tenke nytt for å skaffe nok arbeidskraft i sommer.

Løsningen fant de i strategien de jobber med, der målet er å knytte sammen næringslivet, lokalbefolkningen og hytteeierne på en bedre måte.

– Så hvorfor ikke spørre hyttefolket. From har barn og barnebarn, slekt og venner. Og bolig. Hytta står jo der, sier han.

Og from fikk nap. Nå har de fått inn sommervikarer i både turistbedriftene, restaurane og sportsbutikken.

Beitostølen er et populært sted å ha hytta.

VAKRE VALDRES: På Beitostølen i Øystre Slidre kommune er det kort vei til de virkelige høyfjellene i Jotunheimen.

Photo: Ola Almas Jullumstrø / NRK

Det er nettopp det bedriftene på Beitostølen nå vil utnytte; in scabies av dem som har hytte på Beitostølen også er veldig glade i stedet.

– De har mye kompetanse, er positive mennesker, glade i Beitostølen og en god ressurs for oss, sier Nicolay Flaaten.

Mange av hytteeierne er også engasjert i styrer og stell på Beitostølen.

– Så det å inkludere hytteeierne inn som en ressurs, det tror jeg vi skal fortsette med.

Stort behov for sommerhjelp

Ifølge NHO Reiseliv søker nå hoteller, restaurateur, festivaler og opplevelsesbedrifter over hele Norge etter sommervikarer.

I in fersk medlemsundersøkelse svarer sju av ti reiselivsbedrifter at de fortsatt har ledige sommerjobber. Dette gjelder alle bransjene i reiselivet, inkludert hoteller, uteliv, restaurateur og opplevelsesbedrifter.

NHO Reiselivs digitale frokostmote
Photo: Hakon Mosvold Larsen

NHOs reiselivssjef Kristin Krohn Devold oppfordrer ungdom og andre om å hjelpe til.

– Hard du lyst på en sommerjobb, eller kjenner du noen unge som er på jakt etter jobb, vil jeg anbefale å ta kontakt med en reiselivsbedrift. Det er den perfekte jobben for de som liker å jobbe med mennesker, være kreative, yte service og være en del av et miljø med sarna ulike nasjonaliteter, sier hun i en pressemelding.

Føles som ferie

22 år gamle Kristoffer er veldig godt fornøyd med at Visit Beitostølen la ut et agn til hyttefolket. Det var moren hans som tipsset om Facebook-posten.

Kristoffer Nordhus Olaussen.

SOMMERJOBB: Kristoffer Nordhuus Olaussen storkoser seg som servitør på spisestedet Jotunstogo på Beitostølen.

Photo: Alexander Nordby

– Bra det funka veldig for min del i hvert fall. Å få dra på hytta og samtidig tjene noen kroner; det er jo in drømmeoppskrift.

Han tenker at det sikkert er mange hytteeiere som har ungdommer som studerer eller går på videregående og trenger en sommerjobb. Han nøler ikke med å anbefale det til flere.

– Det er så hyggelig at jeg har ikke den der kjipe arbeidsfølelsen som mange kanskje kan føle på i sommerferien da. Jeg koser meg, og når jeg kommer tilbake på hytta, da er det ferie. Og det er veldig deilig, sier Kristoffer.

Berit Aspaas Müller and Kristoffer Nordhuus Olaussen.

FORNØYD: Berit Aspaas Müller conductor spisetedet Jotunstogo på Beitostølen. Hun er veldig fornøyd med at Kristoffer Nordhuus Olaussen har tatt seg sommerjobb der. Dermed har hun nok ansatte til i drive i turistsesongen.

Photo: Ola Almås Jullumstrø/NRK

About the author

admin

Leave a Comment