Kryptokrati – men fortvil ikke – E24

Web3. Desperasjon er forståelig, men det er liv gjennom syklusen av hype.

  • sophia adampour
    sophia adampour

    NFT-gallerieier og kryptoekspert

Publisert: Publisert:

dette er en kronikk

Kronikken uttrykker skribentens holdning. Du kan sende inn artikler og diskusjonsinnlegg til E24 her.

Jeg pleier ikke å logge inn på Linkedin da det ikke er der NFT– Folk blander seg. Tiden går hovedsakelig på utallige timer på Discord, Twitter og Telegram.

På disse plattformene møter du skapere fra hele verden som har en sterk bakgrunn innen blokkjedeteknologi.

De snakker ikke bare om NFT-er, men eier også mer enn et par av dem. De skriver ikke bare om det uendelige potensialet til Web3, men de etablerer virksomheter og bidrar aktivt til virksomheter som er bygget rundt teknologien.

Uansett, jeg traff LinkedIn tidligere denne uken for å få en rask oppdatering om hvordan det gikk med standen. Jeg ble positivt overrasket fordi Web3-relatert innhold er så mye mer givende enn det var for noen måneder siden.

Viktige diskusjoner og fremragende innovasjoner deles.og det er ukentlige konferanseoppdateringer som har krypto, NFT-er og metaverset på agendaen i store byer som London, Berlin, Paris og Austin.

Da jeg endelig tok motet til meg for å åpne en fryktfylt innboks på LinkedIn, lød en av meldingene slik:

«(…) Jeg tenkte det ville være fornuftig å rådføre seg med deg.

Føler du at NFT-markedet fortsatt er like aktivt som det var for noen måneder siden?

Hvis du fortsatt har tro på NFT-er og om folk fortsatt kjøper dem i nye prosjekter?

Jeg håper bare det ikke er for sent og at hypen er over (…)»

Denne meldingen var vond å lese, men desperasjonen er forståelig.

Vi er inne i en ny boble der mange krypto- og NFT-prosjekter vil gå til 0, lik mange store investeringer under dotcom-boblen på slutten av 90-tallet.

Det har vært en tydelig eufori rundt investeringer i NFT-er og kryptovalutaer. Denne euforien kan minne om grådighet ettersom mange går i samme felle og tror det er raske penger å tjene, uten å innse at en nesten korreksjon er uunngåelig.

faktisk er det en egen bitcoin barometer med ‘ekstrem grådighet’ og ‘ekstrem frykt’ som måleenheter i hver ende, med en indeks fra 0 til 100.

Dette barometeret er basert på analyse av generell markedssentiment. Pilen har nylig pekt på “ekstrem frykt”, som gjenspeiler bevegelser i markedet etter rekordhøye inflasjonstall rundt om i verden.

Avsenderen av LinkedIn-meldingen er ikke alene om sine bekymringer.

Det barometeret imidlertid ikke viser er at det ikke nødvendigvis er under hypen at de beste prosjektene skapes. Tvert imot kan det godt være for sent.

Det er de som fortsetter å bygge etter hypen som vil få det beste ut av neste syklus, som Kaupang, en oppstart i 2017 som fortsatte å bygge sitt kryptovalutaselskap gjennom nedgangstider og i 2020 ble utsolgt for titalls millioner kroner.

Det er lett å avfeie all innovasjonen som kryptovaluta har skapt uten videre.spesielt hvis man har vært vitne til teknologibobler før.

Men mange glemmer at viktige løsninger også ble skapt under tidligere internettbobler, som nettleseren du bruker til å lese denne spalten akkurat nå.

Så det blir spennende å følge resultatet av de mange kryptokonferansene du leser om på LinkedIn og all innovasjonen de fremmer.

Den klare økningen i antall kryptorelaterte stillinger utlyst på LinkedIn vitner om at fremskrittet innen blokkjedeteknologi ikke har stoppet opp.

Den oppadgående trenden vil bli enda tydeligere så snart en bredere kunnskapsforståelse og større brukervennlighet for teknologien etableres, regulert av klare retningslinjer.

Det blir ikke for lang tid.

PS: I denne spalten bruker jeg noen rare ord som mange ikke kan: Web3? NFT? Metaverse? Blokkkjedeteknologi? Følg med på denne spalten i fremtiden, så går vi gjennom alle konseptene!

Vil du lese flere artikler fra E24-spaltister? Her finner du dem alle

Leave a Reply

Your email address will not be published.