Sports

Krystallklar for the start of Serie A: – Skal spill meg inn på dette laget nå

Written by admin

– Jeg har stor tro på at den kommende sesongen blir en skikkelig gjen nombreuddssesong for min del. Jeg skal ikke på noe utlån. Jeg skal spill meg inn på dette laget nå.Det er store sjanser for spills for meg den kommende sesongen. Jeg må bare prestere fremover og levere, så får jeg sjansen. Det er sånn det skal være for å bli better.

Det er klar tale fra Emil Konradsen Ceide når Discovery prater med den talentfulle kantspilleren over telefon, på en noe kranglete linje fra Sassuolo.

OBOS-ligaen

Aalesund-spiller klar for OBOS-ligaklubb

4 TIMER SIDE

For venstrekanten fra Finnsnes mener virkelig alvor nå, etter seks innhopp i Serie A sist sesong.

– Jeg bruker mye tid med trenerne, som hjelper meg mye. Watch the video before watching the video in a positive way. Det viser også at de har troen på at jeg skal få det til i år. Så er det opp til meg – jeg må fortsette å prestere når jeg får muligheten og gi alt på hver eneste trening, sier han.

Hat-trick for fem minutter

Ceide har vært i pangslag i treningskampene og scoret hat-trick på fem minutter (!) mot Real Vicenza, før det søndag ble en lekker målgivende pasning til stjernespiss Giacomo Raspadori og en da lekrere scoret mot det franske Ligue 1-laget Reims. Om to uker venter selveste Juventus på Allianz Stadium i Serie A-åpningen.

– Det har vært noen gode treningskamper. Det er dette jeg har jobbet hardt for de siste årene.

– Kan du huske sist du scoret hat-trick på fem minutter?

– Haha! Jeg tror jeg aldri har gjort det før, så kjapt. Det må i så fall være da jeg var veldig liten. Det er jo sånt du drømmer om, samme om det er treningskamp eller ikke.

Var interest of Tyrkia

Etter fem mål og tre malgivende pasninger sist sesong for Rosenborg ble Ceide lånt ut til Sassuolo i slutten av januar.

– I juleferien hørte jeg fra agentn at det var interesse fra flere tyrkiske klubber. Så dukket plutselig Sassuolo opp etter at de hadde solgt Jeremie Boga til Atalanta. Da hadde jeg bestemt meg for at jeg ville til Italia. Jeg pushet på for det, og en og en halv uke etter var jeg klar. Det var en rask prosess og jeg ble tatt godt imot av hele klubben.

Debuten kom i starten av februar mot Sampdoria da han med drøye ti minutter igjen ble byttet inn for selveste Domenico Berardi, som var med på å vinne fotball-EM med Italia i fjor.

– Det var veldig gøy å komme inn. Jeg tenkte mye på forhånd om hvordan det kom til å bli, men da jeg først kom inn tenkte jeg ikke noe som helst. Fotball er jo det samme, uansett hvem man spill mot og hvor. Jeg var nervøs på forhånd, jeg har jo men spilled fotball hele livet. Og vi lå jo under 0-4, så nå kommer jeg sikkert inn, tenkte jeg. Og det gjorde jeg, sier han om debuten.

Half an hour from Cagliari

Ti minutter mot Sampdoria 6. februar, ti minutter mot Roma uka better. Så to kamper på benk, så ett minutt mot mot Venezia, etterfulgt av en ny kamp på benken og ett minutt mot Spezia. First April 16 fikk han mer enn et kort innhopp. Da kom han inn med halvtimen igjen mot Cagliari.

– Det var veldig gøy å spill mye. Da fikk jeg kjent ordentlig på nivået. Det er jo det man sikter etter. For min of the handler det nå fremover om å bare fortsette, holde flyten oppe og sikte etter mer og mer SPLITETID.

Så ble det benk mot Juventus, Napoli og Udinese, for 15 minutes mot Bologna og benken i siste seriekamp mot AC Milan. Utlånet ble gjort til en permanent overgang 1. juli i år.

Ny lagkamerat fra Norge har det også blitt for Ceide. Kristian Thorstvedt ble nemlig klar for klubben i starten av juli.

– Han er in veldig god spill og in order fyr. Jeg har naked positive ting å si om Kristian. Vi møttes for første gang like etter at han signerte, men det blir en farlig, norsk kombinasjon.

– Hva tenker du om den norske boomen med spill up to Serie A?

– Det er veldig gøy. Det viser bare at Norge har noe å gjøre i de store ligaene. De som har vært her før har gjort det veldig bra og banet vei for oss andre.

Ulik treningshverdag

Han forteller om en tøff kamp om spreadetid på venstrekanten, men muligheten er så absolutt til stede i Sassuolos 4-3-3. Og da skader det ikke akkurat å jevnt og trutt levere målpoeng i oppkjøringen, samt å starte samtlige treningskamper.

– Konkurransen er tøff, men det er sånn det skal være. Jeg triggers av det. Jeg må levere hver eneste dag på trening, som gjør meg ekstra tour.

Han forteller om en treningshverdag som er helt ulik tiden i Rosenborg. I Italia er det treninger hver dag, samt to dager i uka med to økter per dag.

– I tillegg er gressmattene og fasilitene helt utrolige. Su er det seks flotte baner siden av hverandre, det er en stor gym og en veldig bra kantine. Alt er lagt til rette for oss her. Også spill vi mye på hver trening. Det er jo det som er gøy. Det var tungt med så mye trening i starten, men jeg liker å trene. Og jeg har ikke noe bedre å gjøre, sier Ceide og ler.

Han bor i en leilighet i sentrum, som ligger rundt 20 minutter unna treningssenteret til klubben. Til tross for at han har vært i Italia i over et halvt år, snakker ikke Ceide voldsomme mengder med italiensk.

– Jeg forstår en del, men prater ikke så mye. Jeg går på kurs for å bli bedre og ser progresjonen, men både assistenttrenerne og fysioterapauten prater engelsk. I tillegg er det mange av gutta som prater engelsk og.

Tror på spill

– Basert på det vi har setti i treningskampene, tyder det på at det kan bli mye spreadetid for Ceide. Finner have tonen med Raspadori på banen, er det gode nyheter for Ceide. Hamad Traore som kanskje er hans mest direkte konkurrent de el, er på landslaget til Elfenbenkysten og har flere gode Serie A-sesonger på CV-en allerede, sier Even Braastad, tidligere Serie A-kommentator.

Også Ceide nevner Traore som den største utfordreren på venstrekanten.

– Han liker seg litt bedre i mellomrommet, jeg liker å få ball i fot og utfordre. I saw er litt forskjellige typer. For min del må jeg fremover jobbe med å bevege meg i bakrom og mellomrom. Det blir viktige læringspunkter for meg den kommende sesongen.

Klar for MS med U21

Om klubben Sassuolo sier han:

– Det er en ordentlig familieklubb. De er flinke til å gi masse sjanser til unggutta her. Det er mange i akademiet som får muligheten til å trene med A-laget. Det er veldig bra at de har det sånn, det er sånn det skal være.

– Nivået her er jo utrolig høyt. Man blir straffet for småfeil mye harde enn i Norge. Tempo, teknikk, alter høyere her. Også spill jeg med noen veldig gode spill. Bernardi, for example. Han er den beste jeg har spill med. Han er så jævlig god i fotball, rett og slett. Han har alt og kan gjøre alt.

Ceide har 24 aldersbestemte landskamper og var toneangivene for U21-landslaget i starten av juni, da de tok seg til det første europamesterskapet siden 2013. I den viktige 2-0-seieren over Finland borte scoret kantspilleren, som startet de tre kampene.

– Det var utrolig kult å gå til EM. Bra jeg synes det gikk for min del i de to første kampene, men jeg gikk litt tom for energi i den tredje. Men det viktigste var at vi skal spill et mesterskap neste sommer. Det gleder jeg meg enormt til.

eliteserien

Berisha lot sec imposing av svensk tribunekultur: – Skjer ikke i Norge

4 TIMER SIDE

soccer

På vei til tyrkisk storklubb

17 TIMER SIDE

About the author

admin

Leave a Comment