Technology

Kvinner i bilbransjen: – I fare for provokasjon

Written by admin

Mer enn 90 prosent av de som jobber i bilindustrien er menn. I norske familier og par eier mannen tre av fire biler. Med fare for å provosere er min hypotese at flere kvinner enn menn sitter i passasjersetet når de reiser med familien. Er de tradisjonelle kjønnsrollene fra forrige århundre fanget inn i vognen?

De vakre regnbuens farger har blitt et sikkert tegn på juni, og det er en fryd å se barn og voksne markere PRIDE som den største, selvfølgelig. For meg er dette også en mulighet til å reflektere over mangfoldet i min egen bransje.

For selv om det er PRIDE-saker som er mye viktigere enn kvinneandelen i bilindustrien, tror jeg det er rom for å diskutere hvorfor vi, i de mest likestilte landene i verden, fortsatt har en så stor og viktig industri med så lite mangfold..

Mens det er mer med mangfold enn kvinner/menn, er det ingen tvil om at vi med 9 prosent kvinner har en viktig jobb med å prioritere nettopp dette. Kanskje er det også et premiss for større mangfold i videre forstand.

Jeg har selv jobbet i bilindustrien i over 15 år, og tror jeg kan delta i en av de mest innovative, spennende og fremtidsrettede bransjene som finnes. Jeg har mulighet til å påvirke utviklingen av mobilitet, og ikke minst, den økologiske endringen når vi nå har satt ambisiøse mål for elektrifisering av bilparken.

Bilindustrien er en viktig aktør i arbeidet for å nå de ambisiøse klimamålene som ligger foran oss, og større mangfold gir uten tvil bedre diskusjoner på denne reisen.

Hos Audi og Harald A. Møller har vi ikke knekt koden, og med kun 20 prosent kvinner vil vi ta aktive grep for å forbedre oss. For eksempel har vi nå som hovedregel alltid minst ett av hvert kjønn til intervju i ansettelsesprosesser.

Vi vil jobbe besluttsomt med hele verdikjeden i kontraktsprosessen. Utfordringen jeg har opplevd gjennom mange år med rekruttering er at kvinner rett og slett ikke er representert i søknadsbunken.

Hvis jeg skal rekruttere kvinner, må jeg i mye større grad påvirke dem aktivt for å søke.

Min erfaring er at svært få kvinner reflekterer over mulighetene som finnes her. Og kanskje mange vegrer seg fordi vi ikke er mangfoldige nok?

GODE NYHETER: Elbil24 var til stede under verdenspremieren på den nesten ferdige bilen. Video: Steinar A Danielsen
se mer

Hos oss i Audi har vi lansert #Tarattet-satsingen. Med det skal vi blant annet se hvordan vi kan påvirke kundereisen slik at flere kvinner eier bilen de kjører selv. I tillegg har alle våre distributører klare forventninger og mål for å øke deres mangfold.

Sist men ikke minst vil vi gjennom tiltaket bidra til å bevise at en bil er for jenter, både i form av gode kjøreopplevelser og muligheten til å være med å påvirke en mer bærekraftig fremtid og bane vei for fremtidig mobilitet. .

Dette er også spørsmål som omhandler alt fra sikkerhet til privatøkonomien til norske husholdninger.

For meg personlig håper jeg også at dette i fremtiden vil hjelpe meg å få de beste mannlige og kvinnelige kandidatene i søknadsbunken tidlig.

About the author

admin

Leave a Comment