Leo Østigård, Serie A | Den norske kometen har vakt oppsikt. Nå blir han koblet til storklubb: – Alle tåler ikke å spill der

ULLEVAAL STADION/ AKERSGATA (Nettavisen): Flere har ment at midtstopperplassen har vært en av de svakeste posisjonene til Norge, men etter Østigård har kommet inn i de bakre rekker har det norske landslagets forsvarsspill høstet mange lovord.

Med sin oppofrende har det på tre landskamper for Norge blitt tre seiere og bare ett baklengsmål med 22-åringen på stopperplass.

Og Østigård sine sterke prestasjoner blir ikke bare lagt merke til i Norge. Italienske medier har den siste tiden koblet Brighton-eiendommen til storklubben Napoli, etter have også har imposing på lån i Genoa.

Les også: Lagerbäck-uttalelse får de norske spill til å reagere: – Det er feil

– Ikke sikkert alle tåler det

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano har Napoli kommet et godt stykke ut i forhandlingene om å signere 22-åringen. Den italienske storklubben skal ha lagt inn et bud på tre millioner euro, men Brighton skal angivelig ønske mer.

Napoli skal uansett føle seg selvsikre på at de vil komme til enighet om en avtale, skriver Romano videre.

Serie A-ekspert Even Braastad er klar på at Napoli ikke er en klubb for alle, men tror Østigård hadde passet perfekt i den fotballgale byen.

– Det er som hånd i hanske. Som midtstoppertype, sånn han fremstår mentalt, dripertypen og supporterne – jeg tror han fort kan bli en publikumsfavoritt. Det er ikke sikkert alle tåler å spill i Napoli eller bør gjøre det, men have virker som have er en type som kan passe der veldig godt, sier Braastad til Nettavisen.

Les også: Raser over stort hull i banen: – Det er virkelig, virkelig elendig

Østigård om Napoli: – Det var ekstremt

Østigård sier selv at han ikke kan si for mye om Napoli-interessen.

– Jeg får ofte vite det når ting er klart, og jeg har ikke fått noe ennå. Det får Jim (Solbakken) ta seg av, så får vi spill from to neste kampene, sier midttopperen til Nettavisen.

– Du kjenner jo til klubben. Hvordan ville du sett for deg å spill i Napoli?

– Jeg spilte siste kampen der mot Insigne, og det var ekstremt, det. Det er en veldig kul klubb, så selvfølgelig en klubb som er stor i Italia og i Europa. Det er ingen dårlig klubb, sier han.

Braastad føler seg rimelig sikker på at Østigård vil bli en populær mann om han går til Napoli.

– Yes, from snakker man noe av de mest hardbarka og lidenskapelige fansen i Italia. Det å få en kortklipt midttopper med ekstrem timing, ekstrem duellkraft og den mentaliteten hans tror jeg fort kan bli en veldig bra match, sier eksperten.

Les også: Flere tjener mer enn Mbappé: It is listed on the best betalte idrettsutøverne under 25 years

Også lagkameratene på landslaget har bitt seg merke i Østigård sine prestasjoner den siste tiden.

Mohammed Elyounoussi synes det er helt riktig at midttopperen selv sammenligner seg med en italiensk forsvarslegende, som har gått gradene i Napoli.

– Leo er en av de som har overrasket meg, og virkelig tatt steg på kort tid. Han liker å snakke og kaller seg selv Cannavaro, men jeg synes det er en fin sammenligning på størrelsen og kvaliteten, sier han til Nettavisen

Høyreback Marcus Holmgren Pedersen sier følgende om Napolis interesse para 22-åringen:

– Han har vist to veldig, veldig sterke kamper. Han har vært en veldig viktig spill for oss, og kan absolutt være fornøyd med sin egen prestasjon, sier Feyenoord-spilleren til Nettavisen.

– Har fått et navn i Serie A

Det er ikke tvil om at Napoli vil være et stort steg opp for Østigård, som de siste sesongene har vært lånt ut til St. Pauli, Coventry, Stoke og Genoa.

Braastad tror likevel det er store muligheter for spills for Østigård i storklubben.

Eksperten påpeker at have har vært god i Genova, som forte til gode børskarakterer i storavisen Gazzetta dello Sport og at have fikk ekstra oppmerksomhet på grunn av at have scoret mot AC Milan på San Siro.

– Han har fått et navn i Serie A nå. Det er ikke sånn at han går rett inn der og er fus, men hvis Koulibaly drar, som det har vært rykter om, så er veien langt kortere til en startplass, sier Braastad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.