LIGUE 1, Paris Saint-Germain | Favoritt til PSG-jobben. Nå rynker ekspert på nesen: – Tror ikke by kjøper ideene hans

Nice-trener Christophe Galtier seiler opp som den heteste kandidaten til å ta over hovedtrener-jobben i PSG, og storavisen L’Equipe melder nå at pariserne har tatt kontakt med klubben fra den franske rivieraen om trenerveteranen.

55-åringen ledet Lille til et sensasjonelt seriegull i 2021, før han førte Nice til femteplass sist sesong.

Franskmannen skal ha et godt forhold til PSGs nye sportsdirektør Luis Campos, og kan komme til å ta over for Mauricio Pochettino.

Galtier sine lag kjennetegnes i stor grad for å slippe inn få mål, og i gullsesongen med Lille endte de på kun 23 baklengs – klart færrest i Ligue 1.

Han tok deretter over et Nice-lag som hadde sluppet inn 53 mål i samme sesong, og fasiten etter én sesong med med Galtier ved roret var 36 baklengsmål – 17 færre enn forgjengeren.

– Det ville vært en veldig fascinerende ansettelse, sier Ligue 1-ekspert Jeremy Smith til Nettavisen.

Hør siste Nettavisen-podkasten episode “Sesongkortet”:

– Tror ikke by kjøper ideene hans

Smiths tanker deles langt på vei av Direktesports Ligue 1-comment Robin Haugen.

Han er usikker på om det er en god match for stjernespekkede de PSG, selv om han mener klubben har vist i Champions League at de trenger å bli mer kyniske.

– Jeg tror nødvendigvis ikke det er in match med PSG-spillerne og de stjernene. Jeg tror ikke de helt kommer til å kjøpe ideene hans. Jeg føler ikke måten have spill soccer på passer de overhodet, sier have til Nettavisen, og fortsetter.

– Det kan tilsi at det blir Galtier para jeg vil tro Campos pusher på para det. Men jeg mener helt klart at Zidane er den helt beste kandidaten for PSG.

Haugen ramser opp flere grunner til at den tidligere Real Madrid-treneren hadde passet godt som ny PSG-trener.

– Han har vist at han kan håndtere en garderobe stappfull av stjerner, han har vunnet Champions League tre ganger, som er det PSG er ute etter, og i tillegg er han franskmann, sier han.

Haugen har imidlertid inntrykk av en Zidane vegrer seg for å ta over PSG, og spekulerer i om at han heller venter på å bli Frankrikes nye landslagssjef.

I tillegg tror Haugen en Zidane sitt gode forhold til PSGs erkerivaler Marseille er en faktor for at han ikke nødvendigvis vil ta over klubben.

– Det er nok noe av det som gjør det vanskelig for han, fordi han har høy status i Marseille. Han brenner alle broer dit om han tar on PSG. Da kommer Marseille til å legge ham for hat, det kommer han aldri til å bli tilgitt for.

– Han er ganske stiff

Jeremy Smith is good at Fransk football, and there’s nothing he doesn’t like about receiving French football news. Nå følger have sagaen i Paris, som kan komme til å kulminere med Galtier i sjefsstolen.

– Han har ingen Champions League-erfaring, og det er den tittelen PSG streber etter, men samtidig liker jeg det hvis det betyr at PSG går tilbake til røttene, forteller han.

Smith påpeker en Galtier ikke er det største navnet i fotballeuropeisk sammenheng, men trekker from hans gode relasjon til Campos.

– Han har visit at han kan jobbe med og utvikle unge talenter, samtidig som han kan jobbe med etablerte spill. Så om PSG virkelig mener at de skal være mindre «bling, bling» og heller vil gi deres unge spillre en sjanse, kan det være en god ansettelse, forteller Smith.

Les også: Fikk tilbud om SEK 3.5 million i uka av United. Da kom Pogba with sjokksvar

Trenerfilosofien til Galtier vil imidlertid i så fall bli en stor omveltning for offensive stjerner som Kylian Mbappé, Neymar og Lionel Messi. Systemet gir nemlig liten frihet til å jukse når laget ikke har ballen.

– Taktisk er han ganske rigid, og han er mest komfortabel med å spill ganske defensivt – til tross for at lagene hans kan være veldig gode kontringslag. Og det er ofte da PSG er gode også.

Smith Stiller spørsmål ved en Galtier aldri har trent spill av kaliberet til PSG-stjernene, og spør seg samtidig hvordan PSGs stjerner vil forholde seg til å jobbe under Galtier.

– Vil for eksempel Neymar forvente kun å bli trent av et langt større navn? Samtidig handler det i PSG mye om han får lov til å gjøre jobben sin, eller om han konstant vil få føringer fra personer over ham i hierarkiet. Instinktet mitt sier at dette fort kan være en «mismatch», men samtidig er jeg veldig spentó og fascinert over muligheten for at det kan skje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.