Liverpool vant FA cupen etter straffedrama

Chelsea-Liverpool 0-0 (0-0) 5-6 best ekstraomganger og straffespark.

From to duellantene møttes igjen i en finale denne sesongen, better in Liverpool trakk det longste strået i Ligacupen.

Og nok en gang gikk finalen til ekstraomganger og straffekonk etter en målløs batalje på Wembley.

Sadio Mané had many successes until the end of his career at Liverpools femte straffe, men landsmann Édouard Mendy reddet. Da hadde Cesar Azpilicueta bommet for Chelsea tidligere.

Mason Mount can be a whore sinderen da Alisson Becker reddet forsøket med et tigersprang. Innbytter Kostas Tsimikas ble den store helten for de røde, da han scoret på det avgjørende sparket i kampen.

– Det er veldig, veldig spielt for meg. Manageren spurte hvilken straffe jeg ville ta og jeg sa nummer sju. Jeg er veldig, joyous veldig. Jeg valgaje riktig side! Sir Tsimikas to the BBC.

– Det var fantastisk, vi leverte en god forestilling, sier Alisson Becker.

Om strafferedningen, sier brasilianeren:

– Den var bra, eller hva? Alle keepertrenerne hjalp meg med avgjørelsene. De er fantastiske spillre, Chelsea gjorde det veldig bra, men vi fortjente å vinne.

Det betyr en Liverpool vant begge cupene i England denne sesongen og at manager Jürgen Klopp fikk trofeet han manglet.

KLOPPS FØRSTE: Jürgen Klopp hadde ikke vunnet FA-cupen tidligere.  Photo: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB

KLOPPS FØRSTE: Jürgen Klopp hadde ikke vunnet FA-cupen tidligere. Photo: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB
see more

sjanser Store

Liverpool startet kampen best, og en livlig Luis Diaz kunne og burde gitt de røde ledelsen, men Mendy stoppet vingen, som kom alene med keeperen etter en utsøkt yttersidepasning av Trent Alexander-Arnold.

In passing som Monaco-spiller Cesc Fàbregas satte pris på:

Jürgen Klopps menn klarte aldri å utnytte Initiativet, og Chelsea kom mer og mer inn i kampen før hvilen. Både Christian Pulisic og Marcos Alonso hadde store muligheter til å sette ballen i nettet – uten å lykkes.

ekstraomganger

As best pause fortsatt Pulisic og Alonso å skape store sjanser, men enten sto Alisson i veien, eller så bommet de gulkledde på målet. Alonso sendte også ballen i tverrliggeren på et frispark fra skrått hold.

Liverpool var rystet.

Diaz og Diogo Jota provde seg med noen langskudd for timen spilt, men ingen hadde riktig adresse.

Det var smått utrolig at det ikke ble noen top scorer plus 90 pluss tillegg. Traffic robbery of Både Diaz and Andy Robertson. Sistnevnte mejor et strålende angrep, der backen fikk ballen på bakerste stolpe og dunket ballen i metallet.

Dermed ble det nok en gang ekstraomganger, slik det ble i Ligacupfinalen. Det var to slitne mannskap som måtte spill in ekstra halvtime, og lagene skapte knapt noe som helst.

Så ble det avsluttet på dramatisk vis.

«FLOW KINGZ»: Erling Braut Haalands sangferdigheter blir tatt godt i mot av City-personlighet Braydon Bent. Video/reporter: Melina Pambou Sundfør / Rødt Kort.
see more

Salah ut med skade

Jürgen Klopp har ledet de røde til triumf i det meste av turneringer siden tyskeren kom til Liverpool, men manglet FA-cup-trofeet i premieskapet. Chelsea var i sin tredje strake finale i FA-cupen, og var ute etter revansj etter finaletap de to foregående sesongene. I stedet ble det rekord med tre finaletap på rad.

Klubbene møttes også sist Liverpool var i in FA-cupfinale, og London-klubben vant 2-1 tilbake i 2011/12-sesongen. Chelsea har vært i finalen i fem av de siste seks sesongene(!). Liverpool since the 2005/06 season (West Ham season).

Liverpool-angriper Mohamed Salah måtte ut med skade best at snau halvtime. Egypteren holdt seg til lysken, og det kan være dårlig nytt for Champions League-finalen mot Real Madrid 28. mai. Plug Virgil van Dijk ble byttet ut før ekstraomgangene, og spørsmålet er om det byttet også skyldtes en skade.

– Jeg tror det er litt verre med Mo (Salah) enn Virgil, they have er ok. Han kjente det litt. Jeg håper det blir bra. Vi har troppen som skal til, sier Klopp etter kampen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.